Verleden bijeenkomsten Netwerkcafé Zaanstad

Netwerkcafé Zaanstad, woensdag 23 september 2020 9:30-12:00

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we jou deze maand de keuze uit twee heel verschillende workshops. Deze workshops hebben echter een ding gemeen: ze helpen jou je kennis over werkgerelateerde zaken up-to-date te brengen.

Ben jij nieuwsgierig hoe tevredenheid bijdraagt aan succes in je werk en je leven? Of wil jij te weten komen wat termen als lean, agile en scrum betekenen? Kom dan op woensdag 23 september naar Netwerkcafé Zaanstad en vergroot je kennis.

Netwerkcafé Zaanstad vindt plaats in het Zaantheater. Samen met het Zaantheater nemen wij de COVID-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 augustus 2020 9:00-12:15

Bij Netwerkcafé Zaanstad zijn wij blij jou weer in levenden lijve te kunnen begroeten! Tijdens dit eerste Netwerkcafé Zaanstad op locatie sinds de lockdown sta jíj dan ook centraal.

Wij bieden je drie inspirerende workshops waarin alles om jóu draait. Ontdek jouw talenten en zet deze in voor jezelf en je toekomstig bestaan, leer hoe je met inzet van DISC je zelfkennis vergroot en situaties positief kunt beïnvloeden, en vergroot jouw zichtbaarheid vanuit jouw personal branding zodat jij tijdens en ook ná de coronacrisis steviger in je schoenen staat.

Netwerkcafé Zaanstad vindt plaats in het gastvrije Zaantheater. We nemen daar de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerken kun je voorafgaand aan de workshops en tijdens de pauze. Na afloop kun je bovendien nog napraten en netwerken op het terras of in het restaurant van het Zaantheater.

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we je deze maand weer verschillende workshops waarin je kunt oefenen en inspiratie kunt krijgen om jouw pad naar leuk werk of een eigen onderneming kiezen.

Leer hoe je de veranderingen in de wereld in kaart brengt en welke kansen die voor jou meebrengen. Ontdek hoe je op een andere manier naar je huidige situatie kunt kijken en hoe je dan stappen kunt nemen in de goede richting. Ervaar hoe je je lichamelijke en mentale weerbaarheid kunt vergroten. Ga inzien hoe je jouw uitstraling versterkt. Of neem eens het avontuurlijke pad!

 • Vrijdagochtend 21 februari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Zou jij ook wel eens gewoon je hart willen volgen? Het is tijd om op dit kruispunt van je leven gewoon wat anders te gaan doen. Een geheel andere richting of werk dan wat je eerder hebt gedaan. Er is elke dag een nieuwe kans en uitdagingen om te gaan doen, ja gewoon dóen.

Het Netwerkcafé Zaanstad gaat je hierin verder helpen. Er zijn bijzondere, informatieve workshops: Netwerken met LinkedIn, vaardigheden, gedrag, verandering, maak de match en nieuwe gedachten en ideeën. Onderwerpen die jou prikkelen en de drive kunnen geven die bepaalde richting op te gaan om ontdekkingen te doen.

Zoals altijd is er gelegenheid om jouw inzichten, ervaringen en verwachtingen te bespreken met alle aanwezige mede-netwerkers. Het wordt kortom een leuke mix van workshops met als centraal thema: Dóen!

 • Vrijdagochtend 17 januari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Een goede basis is het halve werk en Netwerkcafé Zaanstad biedt jou op 20 december de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Dit is dé gelegenheid om te laten zien wie je bent binnen een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst. Krijg en behoud zin om te solliciteren, leg contacten en bouw aan nieuwe relaties.

Als extra mogelijkheid in deze feestmaand hebben wij fotograaf Gowan Genis gevraagd om een professionele LinkedIn-foto van deelnemers te maken. Er is gezien de planning plaats voor maximaal 12 personen. Dus meld je zo snel mogelijk aan.

Want zoals Loesje zegt: Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!

 • Vrijdagochtend 20 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

We hebben voor 22 november 2019 weer een fantastisch programma samengesteld. We nodigen iedere vijftigplusser die op zoek is naar nieuwe kansen in het leven, van harte uit om naar het Zaantheater te komen en de workshops te bezoeken. Dit is de gelegenheid om jezelf te presenteren in een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst.

Om zin te krijgen en te houden in het solliciteren, benaderen van werkgevers en het opbouwen van netwerken is een goede basis het vertrekpunt. We kennen allemaal de verschillende fases waar we mee te maken hebben gehad na verlies van dierbaren of werk. Het kost tijd en energie om je op te laden, te leren omdenken en weer te gaan doen. Opnieuw starten met een leuke baan, het doen van vrijwilligerswerk kan de sleutel zijn voor de weg naar tevredenheid.

 • Vrijdagochtend 22 november. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Inzicht in je vaardigheden helpt jou bij het maken van keuzes voor de invulling van jouw toekomst. Een toekomst die mede kan bestaan uit een betaalde baan en/of vrijwilligerswerk.

Om je keuzes te realiseren heb je vertrouwen nodig in jouw sterkte punten en in wat je uitstraalt naar anderen. Het team van Netwerkcafé Zaanstad heeft voor 18 oktober een combinatie van workshops samengesteld rond dit thema.

Wij nodigen je van harte uit om hier in het Zaantheater aan deel te nemen. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid om jouw netwerk uit te breiden en effectief in te zetten om jouw toekomstbeeld ook feitelijk te realiseren.

 • Vrijdagochtend 18 oktober. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Na de vakantiestop van Netwerkcafé Zaanstad komen we weer in beweging met een nieuwe start en met veel energie.

Die energie willen we aan jou overdragen in een aantal workshops die in het teken staan van bewegen, zowel fysiek als mentaal.

De ochtend wordt ingeleid door de Brabantse inspirator-met-energieoverschot André Oomen. De titel van zijn inleiding is Leven en werken met hoofd, hart en ballen.

 • Vrijdagochtend 20 september 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Locatie: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wat je misschien wel het meeste mist tijdens je zoektocht naar nieuw werk, zijn collega's. Mensen die met je meedenken, die je helpen én uitdagen. Bij Netwerkcafé Zaanstad krijg je een ochtend lang de kans om je eigen collega's te vinden.

In een speciaal programma bestaande uit drie rondes met actieve mini-workshops ga je ervaren hoe onderlinge verbinding je de kracht geeft om nieuwe dingen te verkennen en te doen. Dingen die superbelangrijk zijn om leuk nieuw werk te vinden, maar waar je in je eentje niet gemakkelijk toe komt.

En het allermooiste: je gaat naar huis met samenwerkingsafspraken met jouw zelfgekozen nieuwe werkzoekcollega's!

 • Vrijdagochtend 12 juli 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB, Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De beste manier om erachter te komen wat je met jouw vaardigheden op de arbeidsmarkt kunt doen, is van gedachten wisselen met degenen die jouw vaardigheden nodig hebben.

Die kans krijg je vrijdag 14 juni bij Netwerkcafé Zaanstad. Dan kun je op een andere manier dan gebruikelijk in gesprek met vertegenwoordigers van een groot aantal werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Voorafgaand aan deze ontmoetingen zijn er twee workshops om je voor te bereiden op de gesprekken, zodat de werkgevers zich uitgenodigd voelen om met jou te gaan meedenken.

Bijna dagelijks kan je in de media lezen over de energietransitie. Deze maatschappelijke opgave brengt veel nieuw werk met zich mee. Ook voor vijftigplussers.

Hoe kun je jouw eigen energie inzetten om je te blijven focussen op het vinden van nieuw werk?

Op het komende Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we daarmee samen aan de slag!

De ochtend wordt ingeleid door Sanne Munnikendam, Zaans wethouder voor duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie.

Geluk maakt je leven leuker. Het heeft te maken met vitaliteit en weerbaarheid. Werk kan je helpen om geluk te vinden, maar omgekeerd ook. Het goede nieuws is: je kunt er zelf wat aan doen en je kunt er anderen bij inschakelen. Op de komende bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we samen aan de slag met Ontwikkel je geluk!

De ochtend wordt ingeleid door Nancy Peeters, auteur van ‘Het geheim van geluk’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over de praktische vertaling van de wetenschap van geluk.

Om de perfecte match te kunnen maken moet je jezelf of je product kunnen verkopen door effectief te communiceren. Om die aandacht en energie daarvoor op te brengen en te behouden, moet je daarnaast fysiek en emotioneel fit zijn en blijven om je zoektocht naar die juiste match te volbrengen.

Om je op weg te helpen hebben wij een mooi programma samengesteld en gaan we op vrijdag 8 maart a.s. samen aan de slag op weg naar een match.

Wanneer je je baan kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Sommige mensen durven zich niet te laten zien, want wie ben ik zonder baan? Maar je bent meer dan een baan! Je hebt vaardigheden die je elke dag gebruikt en die voor jou zo “gewoon” zijn dat je ze niet herkent. Wat is er mooier dan deze vaardigheden te leren herkennen en te benoemen, en te gebruiken om te zoeken naar een baan die bij je past.

Neem initiatief en meld je aan voor deze dag, ontmoet mensen die in dezelfde situatie zitten en leer nieuwe mensen kennen. Maak jezelf zichtbaar en laat zien wie je bent!

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een frisse start. Dingen anders aanpakken en nieuwe kansen aangrijpen. Bij velen blijft het bij goede voornemens. Voor jou zal waarschijnlijk dit jaar een van je doelen het vinden van een baan zijn, zzper worden of een eigen bedrijf starten.

Samen met jou willen we een start maken om je goede voornemens richting je persoonlijke doel een kans te geven. Wat is ervoor nodig om jouw voornemens concreet te maken en te verwezenlijken? Op vrijdag 11 januari a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om je persoonlijke doel te bereiken in 2019. Programma: zie hieronder.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. We zien momenteel sectoren die enorm groeien en andere die krimpen. Veel mensen moeten werk vinden een andere sector dan waar ze eerder werkten. Heel veel organisaties zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers.

Dit vraagt om werving, selectie en matching op taken en vaardigheden (skills) in plaats van op functies, beroepen en opleidingen. Die skills-benadering maakt matchen tussen werkgever en werkzoeker als het ware 'sector-onafhankelijk'.

Skills zijn niet statisch, die kun je ontwikkelen. Op vrijdag 14 december a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills (vaardigheden). Voor jou is het belangrijk om je eigen vaardigheden goed in kaart te brengen.

Wanneer je je vaardigheden in kaart hebt gebracht, kun je die matchen met de vaardigheden die gevraagd worden voor bepaalde functies.

Skills zijn niet statisch, die kan je ontwikkelen en op vrijdag 9 november a.s. bieden wij je een vijftal workshops aan die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.