Afgelopen bijeenkomsten

Netwerkcafé Rotterdam

Het is niet alleen belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op je nieuwe baan, maar ook dat je weet van welke mogelijkheden je gebruik kunt maken, wie je er bij kan helpen en hoe je jezelf de beste (uitgangs) positie kunt geven.

Bij Netwerkcafé Rotterdam krijg je daarvoor inspiratie en praktische hulp in een prikkelende inleiding en een serie lekker actieve workshops.

  • Donderdagochtend 11 april 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De goede voornemens die de eerste maand van het nieuwe jaar niet hebben overleefd, zijn achter de rug. Fijn dat je nu je handen en hoofd vrij hebt om de rest van ’t jaar aan de slag te gaan met dingen die je wél gaat waarmaken. Op de bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam op donderdag 14 februari in Theater Zuidplein krijg je daarvoor inspiratie en praktische hulp in een prikkelende inleiding en een serie lekkere actieve workshops (zie programma hieronder).

  • Donderdagochtend 14 februari 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.
  • Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Als vijftigplusser heb je een enorme hoeveelheid ervaring en kennis opgebouwd. Je kunt natuurlijk blijven proberen om een baan te vinden waarin je die kwijt kunt.

Maar als je jouw ervaring en kennis nou eens gaat inzetten om een samen een onderneming te starten? Of om een bestaande zaak een stap verder te brengen?

Op dinsdagmiddag 11 december krijg je de kans om te onderzoeken of dit bij jou past, tijdens een speciale bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam, Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur. In De Nieuwe Poort, Weena 711, 1 minuut lopen van Rotterdam CS.

Deelname is gratis.

Ervaar in één middag dat ondernemen misschien wel veel leuker is dan je ooit had gedacht!

Vijftigplus, heel veel werkervaring, maar wat verwacht je van het leven nu je later groot bent? Wat zijn zin en onzin van werkgeluk? Wat zijn jouw drijfveren en hoe vind je een baan die daarop aansluit? Gesprekken met anderen zijn een belangrijk middel bij jouw zoektocht naar leuk werk en levensvervulling, maar zeg eens eerlijk: ben jij je wel bewust van de signalen die jij uitzendt en ontvangt in die gesprekken? En als 't even tegenzit, hoe ga je dan beter om met stress en tegenslagen?

Herkenbare vragen? Je komt dichter bij antwoorden op donderdagochtend 6 december tijdens de vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein. Je hebt dan keuze uit zes workshops rond het thema: Vol verwachting...

Vijftigplus en heel veel werkervaring, maar hoe zorg je dat je (weer) aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen? Of wil je een doelgericht LinkedIn-profiel met een super profielfoto. Waar draait het voor jou om in werk? Waar moet een werkomgeving aan voldoen wil jij tot je recht komen? Weet jij wat jouw skills en vaardigheden zijn? Wil jij je succes vergroten? Herken je jezelf hierin?

Kom dan op donderdagochtend 8 november naar de vierde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein. (Zuidplein, Rotterdam)

Je hebt dan keuze uit zes workshops rond het thema: Verandering begint bij jezelf!

Heel veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk: hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende werk? Wat is je ideale werkgever en waar moet je werkomgeving aan voldoen zodat jij tot je recht komt? En hoe zet je LinkedIn in om je gedroomde werk te vinden?

Heb jij nog geen antwoord op deze belangrijke vragen, kom dan op donderdagochtend 11 oktober naar de derde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein in Rotterdam-Zuid. De bijeenkomst gaat over Vind jouw weg naar werk!

Geopend door Ilse de Wilde (RTL4, WOS, TV West), keynote door Nicole Klerkx en vervolgens keuze uit vijf workshops.

Heel veel werkervaring, maar wat zoek je in je volgende baan en hoe pak je dat aan? Hoe presenteer je jezelf? Hoe voer je een goed gesprek? Of wil je voor jezelf beginnen, maar hoe maak je van jouw prille ondernemersidee eigenlijk een businessconcept? En hoe verover je een ondernemende mindset? Hoe krijg jij een Ja van jouw nieuwe werkgever? Of wil je gewoon een heel andere koers gaan vliegen?

Herken je jezelf hierin? Kom dan op woensdagochtend 22 augustus naar de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Brasserie Waalhaven (Naast Rotterdam The Hague Airport). Gratis parkeren en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Je hebt keuze uit zes workshops rond het thema Krijg vleugels!

Op donderdagochtend 12 juli 2018 in het Zuidplein Theater organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers uit Rotterdam en omgeving het eerste maandevenement van Netwerkcafé Rotterdam. We verwachten zo'n honderd deelnemers.

Met workshops voor ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, praktische en ondernemende vaardigheden, en met geleide netwerkontmoetingen.

Speciaal bedoeld voor vijftigplussers die weer aan de slag willen in een baan, als zelfstandige of door het starten van een bedrijf.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdamis een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.