Activiteiten die zijn geweest in 2023

Hieronder zie je een overzicht van workshops en netwerkontmoetingen die we eerder organiseerden.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren.  Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.  

Vrijdag 27 januari 2023 10:00-11:00

Knopen doorhakken

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer van inspirator en trainer Wilma Wassenaar een techniek om knopen door te hakken en hoe je deze techniek kunt gebruiken om jouw (werk)doelen te bereiken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij je óók voorgenomen om het in het nieuwe jaar anders te gaan doen? Bijvoorbeeld af te rekenen met je slechte gewoontes en gezonder te gaan leven? Of nu echt (meer) werk te maken van nieuw of ander werk?

Misschien heb je zelfs je (werk)doelen wel op een vision board gezet en loop je over van motivatie om op nieuwjaarsdag het roer om te gooien. Oké, misschien niet op nieuwjaarsdag, maar dan toch zeker op 2 januari ;-)

En dan ís het 2 januari en slaat de twijfel opeens toe …

Want hoe krijg je jezelf zo ver om je goede voornemens in actie om te zetten, knopen door te hakken en je doelen te bereiken?

Daarbij komt de workshop van inspirator en trainer Wilma Wassenaar goed van pas: onder haar begeleiding maak je een begin met het nemen van een voor jou belangrijke beslissing. En na afloop van de workshop heb je een plan om die beslissing definitief te maken en ga je naar huis met een techniek waarmee je iedere knoop door kunt hakken!

Schrijf je nu in voor haar workshop, want Wilma doet niets liever dan jou deelgenoot maken van haar techniek. En dan legt ze je ook uit welke rol Moed, Lef en Rust spelen bij het toepassen van deze techniek!

Wilma Wassenaar (45 Plus en Werk) is inspirator en trainer en is gezegend met een flinke portie moed en lef. Hoe zij deze eigenschappen aanwendt om belangrijke beslissingen te nemen in het leven, deelt zij graag met anderen. Wilma helpt mensen hun zelfvertrouwen te (her)vinden, zodat zij in staat zijn de regie over hun leven te voeren en het beste uit zichzelf te halen.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 27 januari 2023 11:30-12:30

Mad Scientist worden iets voor jou?

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Regiodirecteur Mad Science Leonie Hoebe laat je kennismaken met een educatief beroep waar je géén speciale vooropleiding voor nodig hebt om er met veel plezier in aan de slag te kunnen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het leuk om iets uit te leggen op een voor kinderen begrijpelijke manier? Wie weet past een Mad Science labjas jou dan als gegoten! 

Je hoeft géén vooropleiding te hebben in science of onderwijs om bij Mad Science aan de slag te kunnen.

Mad Science heeft als missie om kinderen op een leuke en educatieve manier in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek. De activiteiten zijn ervaringsgericht, leuk en leerzaam. En daarom is deze workshop dat ook! 

In de workshop kun je Mad Science zelf ervaren en ontdekken of een rol als Mad Scientist iets voor jou zou kunnen zijn. Of het nu gaat om gastlessen in de klas, naschoolse cursussen, vakantieactiviteiten, kinderfeestjes, shows of evenementen. 

Mad Science wil door middel van beleving kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor wetenschap en techniek. Trek de labjas aan, doe mee met de experimenten, en probeer te begrijpen wat er gebeurt.

Na afloop kun je met regiodirecteur Leonie Hoebe direct contact opnemen en heb je gegarandeerd een gesprek.

Leonie Hoebe is skate artist én directeur Noord-Holland van de landelijke educatieve organisatie Mad Science, die als missie heeft om kinderen op een speelse manier enthousiast te maken voor wetenschap en techniek.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 25 januari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met ChatGPT

Online workshop

Ontdek met Marc Janssens en Erik Lambooy hoe je in jouw eigen leven en werk praktisch kunt profiteren van de samengebalde kunstmatige intelligentie van ChatGPT, en wat de beperkingen en bedreigingen ervan zijn.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

In de afgelopen maanden heb je veel kunnen lezen en horen over ChatGPT, een voor iedereen gratis toegankelijke digitale gesprekspartner op basis van kunstmatige intelligentie. 

ChatGPT wordt gezien als een doorbraak in de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie in het leven van gewone mensen.  Iedereen, ook jij, gaat in de komende tijd in privé en op het werk te maken krijgen met dit soort diensten gebaseerd op kunstmatige intelligentie. 

Heel anders dan de veelal als irritant en beperkt ervaren chatbots van je energiebedrijf of telefoonmaatschappij, geeft ChatGPT je de indruk dat je in contact bent met een multitalent dat weet heeft van een enorm scala aan onderwerpen.

ChatGPT kan je helpen bij het schrijven een brief of een opzet voor een rapport, of zelfs bij ideeën voor een feestje of suggesties en andere aanpak van je sollicitatieproces.

In deze workshop nemen Marc Janssens en Erik Lambooy je mee in de mogelijkheden, beperkingen en bedreigingen van ChatGPT en vergelijkbare toepassingen.

Zorg dat ook jij snapt waar het over gaat en dat je in je contacten met werkgevers en opdrachtgevers ervan blijk kunt geven dat je met je tijd meegaat.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet.

Donderdag 26 januari 2023 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

Vrijdag 20 januari 2023 13:30-15:00

Verleg je werkgrens

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Laat je door Europese-arbeidsmarktspecialist Randall Sowirono informeren over de mogelijkheden om over de grens in België, Duitsland of elders in Europa aan de slag te gaan.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Lukt het je (nog) niet om de gewenste baan in je Nederland te vinden? 

Misschien is solliciteren bij een van onze buurlanden dan iets voor je.

De grens is dichterbij dan je denkt. 

Of misschien loop je al langer rond met het idee om in een andere Europees land te gaan wonen en werken, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken?

Laat je dan door Europese-arbeidsmarktspecialist Randall Sowirono informeren over de mogelijkheden over de grens in België, Duitsland of elders in Europa.

Randall Sowirono (UWV Eures) kan bogen op een brede kennis van de regionale en Europese arbeidsmarkt, Europese arbeidsmobiliteit. Hij  is graag vraagbaak voor de mogelijkheden en gevolgen van grensarbeid of elders in Europa werken.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Vrijdag 20 januari 2023 16:00-17:00

Met meer focus naar werk

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Loopbaancoach en ervaringsdeskundige Valerie Joosten laat je ontdekken wat de kortste weg is naar werk dat écht bij je past.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Waar wil jij in je werk het liefste mee bezig zijn? Wat is nu eigenlijk echt belangrijk voor jou in je werk? Je werk maakt onderdeel uit van je leven!

 Ze laat je even dromen en neemt je dan mee terug naar de realiteit. In deze workshop nodigt loopbaancoach Valerie Joosten je uit om hierbij stil te staan. 

Je gaat brainstormen aan de hand van een aantal diepgravende vragen. 

En je gaat uitvinden wat de reden is dat mensen vaak níet doen wat ze graag wél zouden willen doen. 

Na de workshop heb je een duidelijk beeld van je wensen en wat echt belangrijk voor je is. 

En dat is handig. Want hoe meer focus je hebt, hoe makkelijker je de baan of opdracht vindt die je graag wilt doen.

Doe je mee?

Valerie Joosten (Perspectief Loopbaanadvies & Coaching) houdt zich al meer dan tien jaar bezig met loopbaanbegeleiding. Zelf heeft ze een flinke weg afgelegd om de baan te vinden die bij haar past. Ze heeft ook ontdekt hoe deze weg een stuk korter had gekund. Daar wil ze andere mensen graag in begeleiden.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Donderdag 19 januari 2023 16:00–17:00

Ingrid denkt mee

Online meedenksessie

Wereldburger en avonturier Ingrid van Büseck deelt graag haar kennis en ervaring met jou en de andere deelnemers als je een vraag hebt over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens deze online meedenksessie kun je daarover op informele basis in gesprek gaan, steun ervaren en nieuwe inzichten krijgen. 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met Ingrid en de andere deelnemers komen er toch ideeën naar voren waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan het denken en denkt zelf ook mee!

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en avonturier. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Vrijwilliger aan het woord

De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor.

José uit Utrecht

Dinsdag 17 januari 2023 11:30-12:30

Bevlogen leven en werken met Ikigai

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Organisatiecoaches Cynthia Noordoven en Jolanda van der Steen helpen je om zelf de principes van Ikigai toe te passen voor een gelukkig leven en een succesvolle loopbaan. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Op het Japanse eiland Okinawa worden mensen opvallend oud. Dat komt door hun levensstijl, aangeduid met Ikigai (Iki = leven, Gai = waarde). 

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan om erachter te komen welke elementen hieruit kunnen worden toegepast in onze westerse wereld.

Tijdens deze workshop laten organisatiecoaches Cynthia Noordoven en Jolanda van der Steen je kennismaken met de principes van deze bijzondere levensstijl. 

Vervolgens helpen ze je om te onderzoeken wat jíj hiermee kunt voor een gelukkiger leven en een succesvolle loopbaan.

Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven (JECKX) helpen in een rol als businesspartner, organisatieadviseur, trainer of coach om teams met plezier en succes hun missie te laten vervullen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Woensdag 18 januari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met Zoom en Teams

Online workshop bij Netwerkcafé Online

Leer de kneepjes van videovergaderen in Zoom en Teams van ervaringsdeskundigen Marc Janssens en Erik Lambooy.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Je hebt de afgelopen tijd vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een videovergadering in Microsoft Teams of Zoom. Programma's die helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen is inmiddels heel gewoon. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's. 

In deze workshop zetten Marc Janssens en Erik Lambooy Zoom en Teams naast elkaar en laten ze je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismakings- of sollicitatiegesprek.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom  en Teams geven we in Zoom. Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid.  

Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet. De rest leer je in de workshop! 

Maandag 16 januari 2023 14:00-15:00 

Personal branding en zichtbaarheid 

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van communicatiespecialist Patrick van Gils hoe jij de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zó beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Wil jij graag stevig(er) in je schoenen staan? Glashelder overkomen en meer impact maken op anderen? Nooit meer door de ander worden vergeten en je droombaan of droomklant of -opdrachtgever aantrekken?

Tijdens deze workshop leer en ontdek je wie jij bent en waar je voor staat, hoe je je krachtig en overtuigender aan je gesprekspartner kunt presenteren en anderen met meer gemak overtuigt in een gesprek, en je de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zo beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet. 

Je maakt kennis met Patricks praktisch toepasbare 7-staps-personal branding- & personal pitch-formule en hij verklapt enkele geheimen van een authentieke en persoonlijke pitch.

Kortom, een interactieve workshop boordevol inspiratie en kennis om jouw zichtbaarheid vanuit jouw unieke personal branding te vergroten!

Patrick van Gils (TOPpresentaties) heeft inmiddels 25.000 mensen geholpen met zijn praktisch toepasbare 7-staps-personal branding- & personal pitch-formule. Patrick werkte als marketingcommunicatietopman en woordvoerder van o.a. McDonald’s, Studio100 en Makro. In april verscheen zijn boek ‘Effectief Pitchen & Presenteren, een praktische handleiding hoe je altijd en overal overtuigend je podium kunt pakken’. 

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 januari 2023 15:30-16:30 

Met de juiste mindset voorwaarts

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Gelukscoach Fleur de Vries helpt je jouw krachten en talenten te ontdekken en laat je zien hoe je deze kunt inzetten om leuk werk te vinden in een baan of als ondernemer.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

We werken een groot deel van onze tijd hier op aarde. Dan is het dus ook belangrijk dat we iets doen wat ons energie geeft, waar we voldoening uit halen. 

Een job die past bij onze talenten en drijfveren, en waar we uitgedaagd worden. Zo maken we ons eigen leven een stukje mooier, en de wereld! Want iedereen heeft iets te brengen.

Maar soms weten we even niet meer wat we te brengen hebt. Zeker als we al een tijdje op zoek zijn, en teleurstellingen hebben ervaren, is het soms lastig om positief te blijven.

Tijdens deze workshop neemt gelukscoach Fleur de Vries je mee in de wereld van de positieve psychologie, en wat deze kan betekenen in jouw reis naar je volgende baan of eigen onderneming. 

Wat zijn de ingrediënten voor werkgeluk? En hoe krijg jij inzicht in jouw krachten en talenten? 

De workshop omvat kennis, inzicht en oefeningen om jou van (keuze)stress naar happiness te brengen.

Fleur de Vries (Fleur de Vries Coaching & Activatie) heeft als gecertificeerd gelukscoach zelf de kracht van Positieve Psychologie ervaren. Graag deelt zij hiervan een stukje met anderen op hun reis naar een volgende baan of eigen onderneming.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 11 januari 2023 13:30-14:30 

Werken als vrijwilliger is een kans

Wandelworkshop in het Vondelpak bij Netwerkcafé Amsterdam

Ontdek met coach Karin van Dijk welk soort vrijwilligerswerk jou kan helpen om je cv te versterken en, net als Karin zelf, de weg naar leuk nieuw werk te vinden.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

In je zoektocht naar een andere invulling van je tijd en het inzetten van je talenten, maar ook om je cv weer een boost te geven, is vrijwilligerswerk een bewezen middel om je netwerk te vergroten.

Ga je mee wandelen in het Vondelpark en in gesprek over de meerwaarde van vrijwilligerswerk?

Tijdens de wandeling leer je meer over de waarde van vrijwilligerswerk. De waarde die het brengt voor de ander maar vooral voor jouzelf. 

Hoe zet je het vrijwilliger zijn in zodat je mensen ontmoet en kansen kunt verzilveren in de richting die jij wenst?

Samen lopen we door het park en staan we stil bij de vragen die je hebt, de dilemma’s die er kunnen zijn en hoe jij door de stap naar een nieuwe kans weer met meer energie op zoek gaat naar wat bij jou past.

Loop jij met ons mee?

Karin van Dijk heeft als mens vele ervaringen opgedaan. In het persoonlijke leven en in het werkleven. Manager, adviseur, regisseur en coach. Allemaal om erachter te komen waar haar hart ligt. Dankzij haar werk als vrijwilliger is ze erachter gekomen waar zij wilde werken en waarom.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Vrijwilliger aan het woord

Werken voor Elkaar is een fijne club waar je sterker van wordt! Als vrijwilliger krijg je de ruimte om met nieuwe dingen bezig te zijn. Bijvoorbeeld leren om Zoom te gebruiken. Ik weet nu meer van de techniek en heb geleerd dat Zoom een mooie methode is om te netwerken.

Bert van der Vegt uit Amsterdam

Ga naar het archief van 2022 voor overzicht van onze eerdere activiteiten van en voor vijftigplussers die vérder willen.

Blijf op de hoogte

Klik hieronder om automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio te ontvangen. Dat geeft je de kans om te reserveren voordat alle plaatsen zijn vergeven.