Activiteiten die zijn geweest

Hieronder zie je een overzicht van workshops en netwerkontmoetingen die we eerder organiseerden bij Werken voor Elkaar.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

Donderdag 22 september 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

> Ik wil een sessie boeken

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 20 september 2022 10:00-11:00

Werkkansen in Utrecht en omgeving

Informatieworkshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Werkadviseurs Adrie van Kleef en Jef van Niel vertellen wat jij kunt doen om je kansen op het vinden van werk in de regio Utrecht te verhogen, inclusief een persoonlijk verkenningsgesprek bij sociaal ontwikkelbedrijf UW.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ook in de regio Utrecht is het voor werkzoekende vijftigplussers moeilijker om aan de slag te komen dan voor andere leeftijdsgroepen.

UW zet zich ervoor in om werkgevers de voordelen duidelijk te maken van het in dienst nemen van ervaren vijftigplussers. Het motto van UW is werken werkt.

In deze workshop reiken werkadviseurs Adrie van Kleef en Jef van Niel je hulpmiddelen aan waarmee jij kunt zorgen dat je voor een werkgever interessanter wordt.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je bij UW aan te melden voor werk bij UW of via UW bij andere werkgevers. Je kunt je daartoe direct inschrijven voor een gesprek met UW om je mogelijkheden te onderzoeken.

Jef van Niel en Adrie van Kleef zijn bij het Utrechtse sociaal ontwikkelbedrijf UW gespecialiseerd in het aan werk helpen van mensen die aan de slag willen in de regio Utrecht.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 20 september 2022 11:30-13:00

De zin van zelfvertrouwen

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Trainer en coach Ruud van Klooster deelt een methode die jou als werkzoekende helpt om te gaan met de teleurstellingen en onzekerheid waar je tijdens je zoektocht naar werk tegenaan kunt lopen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

“Zelfvertrouwen is gelijk aan je eigen spaarrekening bij de bank (in de periode dat de rente nog 8% was :-): je doet stortingen en opnames”, zegt Ruud van Klooster.

Tijdens zijn workshop deelt Ruud met jou een methode waarmee hij doorgaans het zelfvertrouwen van teamleden bij grote bedrijven versterkt. Die methode helpt jou als werkzoekende om te gaan met de teleurstellingen en onzekerheid waar je tijdens je zoektocht mogelijk mee te maken krijgt.

Je gaat in deze workshop zelf aan de slag om te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je affiniteit mee hebt, waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt.

Om vervolgens te bepalen hoe je dit in de praktijk gaat inzetten om nog meer zelfvertrouwen te krijgen.

Sleutelwoorden zijn hierbij: onzekerheid, doel, keuze, initiatief, prioriteit en natuurlijk … zelfvertrouwen!

Ruud van Klooster (Ruud van Klooster Advies) was een kwart eeuw sales- en peoplemanager bij Heineken Nederland en coacht sinds een aantal jaar personen en teams vanuit zijn eigen adviespraktijk. Hij zet graag zijn knowhow in als hij daarmee mensen kan helpen. Ruud geeft presentaties en workshops bij bedrijven, scholen en congressen en voor werkzoekenden.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 19 september 2022 15:00-16:00

Werk vinden vanuit zingeving

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Ontdek met levenscoach Heidi Rooijakkers hoe je, vanuit je eigen wezen en je verbinding met de wereld om je heen, meer betekenis kunt geven aan je levensloop en loopbaan.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zingeving, er is veel over te doen de laatste jaren. Maar wat is het en hoe kom je erachter wat jou een gevoel van zingeving geeft? Hoe kun je zo leven en werken dat je meer voldoening ervaart in wat je doet?

Regelmatig gaan mensen op zoek naar een andere baan, omdat ze iets missen, omdat ze weinig voldoening ervaren in hun werk, omdat ze het gevoel hebben dat ze met wat ze doen eigenlijk geen bijdrage leveren aan de maatschappij of aan anderen.

Hoe kun je vanuit je eigen authenticiteit en verbinding met de wereld om je heen betekenis geven aan je eigen (levens)loopbaan?

Tijdens deze workshop ga je met levenscoach Heidi Rooijakkers in op bovenstaande vragen. Aan de hand van praktische oefeningen krijg je meer zicht op hoe zingeving er voor jou uitziet.

Heidi Rooijakkers is ontwikkelingsgericht coach en trainer voor levens- en loopbaanvraagstukken en yin-yogadocent. Ze begeleidt mensen die op zoek zijn naar meer zingeving, bezieling en persoonlijk groei in leven en werk. Volgens haar is zingeving een belangrijke voorwaarde om diepgaande voldoening uit je leven en werk te halen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 19 september 2022 13:30-14:30

Netwerken werkt

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Voor een goed netwerkgesprek is voorbereiding essentieel, vindt loopbaanprofessional Els Nijssen. Zij bespreekt een checklist voor een gedegen voorbereiding en geeft daarbij praktijkvoorbeelden. Ook voor mensen die een switch in werk willen maken!

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Netwerken is al zo oud als de wereld en van alle tijden. Iedereen heeft wel een beeld van wat het is.

Sommigen vinden het een nuttige en aangename activiteit. Anderen vinden het heel moeilijk. In praktijk blijkt dat zo’n 70% van de werkzoekenden niet of onhandig netwerkt.

“Wat opvalt is dat veel mensen wel weten hoe ze hun contacten moeten onderhouden als ze in een baan zitten en als ze het moeten hebben over de zaak. Maar als het gaat over een netwerkgesprek voor henzelf, dan trekken mensen zich terug”, vertelt loopbaanprofessional Els Nijssen.

Herken jij dit en denk je dat jij tot de bovengenoemde 70% behoort? Dan is deze workshop wellicht wat voor jou!

Centraal thema in Els’ workshop is de stevige voorbereiding van een netwerkgesprek. “Netwerken werkt als je het zorgvuldig doet: een goede voorbereiding is essentieel om een goede netwerker te worden”, aldus Els. Zij loopt een checklist voor zo’n goede voorbereiding door en geeft ook enkele praktijkvoorbeelden.

Ben jij op zoek naar werk of wil je een werkswitch maken? Schrijf je dan in en leer hoe je netwerken voor jezelf makkelijker maakt!

Els Nijssen (Doen waar je goed in bent en Netwerken werkt) is loopbaancoach, -trainer en -adviseur. Zij geeft werkzoekenden een zetje in de goede richting om zich energiek en positief te voelen. Ze helpt hen om te ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen en willen, en hun focus in hun loopbaan te vinden. Of dat nu is vanuit een baan, als opdrachtnemer of als werkzoekende.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 19 september 2022 13:30-15:30

Neem het avontuurlijke pad

Wandelworkshop vanaf De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Trainer, wandelcoach en psycholoog Oda Salomons neemt jou in haar workshop mee de natuur van het Beatrixpark in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zou jij graag een nieuwe richting willen kiezen in je loopbaan? Of een nieuwe roeping onderzoeken? Maar weet je niet zo goed hoe je zo’n ‘avontuurlijk pad’ moet inslaan?

Misschien vind je het spannend om buiten de gebaande paden naar werk te zoeken, want daar wacht het onbekende.

Ons brein houdt nu eenmaal van voorspelbaarheid en is geneigd de bekende weg te kiezen. Groeien doe je echter buiten je comfortzone.

Trainer, wandelcoach en psycholoog Oda Salomons neemt jou in haar workshop mee de natuur in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen.

Neem deel aan deze wandelworkshop en ondervind hoe het is om jezelf een avontuurlijker leven te gunnen!

Oda Salomons (Rewild yourself) is trainer, wandelcoach en psycholoog. Zij coacht en traint gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waardoor ze opbloeien tot bevlogen en energieke werknemers. Zij schreef een blog waarom angst mensen juist helpt als ze buiten hun comfortzone gaan.

Deze wandelworkshop begint en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten .

Donderdag 15 september 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: WhatsApp

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck wat je nog niet wist over functies, handigheidjes en veiligheid van WhatsApp, in Nederland nog steeds verreweg de meest gebruikte socialmediatoepassing.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ondanks de opkomst van socialmediaplatforms als TikTok, blijft WhatsApp met 12,5 miljoen gebruikers in Nederland het meest gebruikte sociale communicatiemiddel. Toch blijkt dat veel gebruikers niet op de hoogte zijn van nuttige en handige functies. Dit is je kans om die achterstand weg te werken. In deze praktijkworkshop neemt Ingrid van Büseck je mee in de volgende onderwerpen:

 • Wat is WhatsApp en wat kost het.

 • WhatsApp downloaden en instellen.

 • Berichten en media (o.a. foto's en video's) versturen.

 • Een groep aanmaken, deelnemer worden, gebruiken en verlaten.

 • Media en chats (gesprekjes met anderen) beheren.

 • Werken met de privacyinstellingen voor WhatsApp.

 • Veiligheid van het gebruik van WhatsApp.

 • (Video)bellen via WhatsApp.

 • Appen met de web- en desktopversie van WhatsApp voor de tablet en computer.

De workshop zelf vindt plaats in Zoom. Je kunt het beste deelnemen via je pc, zodat je daarnaast je handen vrij hebt om WhatsApp op je smartphone te gebruiken. Zorg dat je van tevoren WhatsApp op je telefoon hebt geïnstalleerd vanuit de Playstore of App Store.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop kun je napraten en netwerken.

Dinsdag 13 september 2022 13:30-14:30

Overstappen naar de zorg

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Projectcoördinator Simone van der Zanden vertelt hoe je in Noord-Brabant de overstap kunt maken naar de zorg in een traject waarbij je opleiding wordt betaald en je meteen een marktconform salaris verdient.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ken je dat gevoel? Je hebt op zich een prima baan, maar toch mist er iets. Of je bent nu zonder werk, maar je had dat gevoel in je vorige baan.

Zingeving of in elk geval het gevoel iets voor een ander te kunnen betekenen. Vaak denken mensen er dan over na om naar de zorg over te stappen. Een carrièreswitch.

Maar dat is natuurlijk ontzettend spannend en zo'n levensveranderende stap gaat gepaard met veel vragen.

In deze workshop vertelt Simone van der Zanden hoe zij mensen in noordoosten en zuidoosten van Noord-Brabant met een zogenaamd Lefgozer(m/v)-traject helpt om deze spannende overstap te maken.

In een Lefgozer(m/v)-traject word je in 18 maanden opgeleid tot Verzorgende IG. Je opleiding wordt betaald en je verdient een marktconform salaris.

Tijdens de workshop is er veel ruimte voor vragen.

Simone van der Zanden zet bij Lefgozer haar kwaliteiten als organisator en communicator in om mensen te ondersteunen bij de overstap naar een branche waar in de komende jaren heel veel mensen nodig zijn om de levenskwaliteit van onze samenleving hoog te houden.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Dinsdag 13 september 2022 15:00-16:00

Buddy Werkt

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Hoor van projectleider Margot Chamuleau én een oud-deelnemer hoe werkzoekende vijftigplussers in Eindhoven en omgeving via Buddy Werkt kunnen profiteren van persoonlijke begeleiding door vrijwilligers uit het bedrijfsleven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het ook hard werken om een nieuwe baan of uitdaging te vinden? Voel jij je daarin wel eens alleen staan? Ga je twijfelen aan je eigen kunnen?

Buddy Werkt is een programma van drie maanden waarin je gekoppeld wordt aan een vrijwillige buddy uit het bedrijfsleven.

De buddy is jouw maatje in de zoektocht naar werk. Hij of zij is een luisterend oor, een klankbord en soms een springplank naar een nieuwe kans.

In de afgelopen twee jaar deden bijna 200 werkzoekenden mee aan het programma. 90% van de deelnemers geeft aan na het programma beter voorbereid en sterker op de arbeidsmarkt te staan. 70% van hen vindt uiteindelijk werk.

Projectleider Margot Chamuleau vertelt deze informatieworkshop samen met een oud-deelnemer hoe ’t in de praktijk werkt en wat het oplevert. En natuurlijk hoe jíj kunt meedoen aan Buddy Werkt.

Margot Chamuleau zet zich er bij Ergon in Eindhoven ervoor in om mensen met een arbeidsmarktuitdaging de weg naar passend werk te laten vinden, sinds kort als projectleider.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Donderdag 8 september 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 7 september 2022 14:00-15:30

Op pad met Socrates

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je tijdens deze workshop al wandelend met elkaar in gesprek om volgens de socratische methode het antwoord te vinden op een samen overeengekomen filosofische vraag.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

“Het enige wat ik weet is dat ik niets weet”, zei Socrates 2500 jaar geleden.

Deze wandelworkshop is een zoektocht in de voetsporen van Socrates die op de marktplaats van Athene in gesprek ging met voorbijgangers over fundamentele kwesties in hun werk en leven. Hij had daarbij een open, nieuwsgierige en vragende houding.

Socrates had als doel ‘tot ware kennis’ te komen. Een socratisch gesprek over een filosofische vraag is een manier om tot een antwoord te komen door het bevragen van elkaars meningen, met als doel consensus. Dit in tegenstelling tot een debat dat je kunt winnen.

Nadat Bert een korte uitleg heeft gegeven over de socratische houding en de socratische methode, wordt er gestemd over een gespreksonderwerp.

Mogelijke onderwerpen zijn: Wat is rechtvaardigheid? Wat is zelfvertrouwen? Hoe belangrijk is privacy? Wanneer kun je je kwetsbaarheid tonen? De vorige keer ging het over: Wat geeft het leven betekenis? Bert zou voor vandaag willen inbrengen: Zijn lichaam en geest gescheiden van elkaar? Maar ook een ander ingebracht onderwerp is welkom.

Daarna ga je in groepjes gedachten uitwisselen. Persoonlijke ervaringen staan centraal tijdens deze uitwisselingen, geen boekenwijsheid. Het laatste halfuur wordt gebruikt om gezamenlijk tot consensus te komen.

Soms is het resultaat aporie, totale onwetendheid. Ook dat is wijsheid: Weten dat je iets niet weet.

“Een socratisch gesprek kan drie dagen duren dus het is onwaarschijnlijk dat er consensus bereikt wordt tijdens deze wandeling ;-). Maar het wordt vaak als zinvol ervaren en geeft daardoor een goed gevoel”, aldus Bert.

Benieuwd naar hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat en of jij er ook een goed gevoel van krijgt? Schrijf je dan nu in!

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie. Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 7 september 2022 14:00-15:30

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee naar buiten om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informnatie

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als trainer fysieke belasting (ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 31 augustus 2022 10:00-11:00

Omscholen naar IT met baangarantie

Online informatieworkshop

Hoor van programmadirecteur Viktor Bos alles over baankansen in de automatiseringsbranche en hoe jij daar via een speciaal programma aan de slag kunt als niet-IT'er of als IT'er met verouderde kennis.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wil jij kennismaken met de IT-arbeidsmarkt? Wil je weten welke kansen er liggen en welke mogelijkheden er zijn, ook voor jou als vijftigplusser?

In deze workshop vertelt Viktor Bos over een mede door hem opgezet programma dat in drie stappen leidt naar een baan in de IT:

 1. Ontdekken van de IT-arbeidsmarkt, met Techgrounds Guide. Voor omscholers en aspirant-IT’ers heeft Techgrounds de volledige IT-arbeidsmarkt in kaart gebracht.

 2. Oriënteren welke IT-baan bij je past, met Techgrounds Pathways. Tijdens deze IT-oriëntatietraining kom je erachter welke droomcarrière bij jouw talent, vaardigheden en ervaring past. Omscholen is ingewikkeld, helemaal als je niet zeker weet of je een beroep leuk zult vinden. Na afloop van Pathways weet je of je blij wordt van IT en welke banen bij je passen. Ook weet je bij welke opleider je wil leren én hoe je opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden.

 3. Opleiden met Techgrounds Academy (met baangarantie) of via een andere opleider. Na Pathways kies je een IT-studie bij de Techgrounds Academy of bij een andere opleider uit de studiegids. Bij de Techgrounds Academy word je kosteloos en met baangarantie opgeleid tot web developer, cloud engineer, Salesforce-specialist, tester of tech support.

Viktor Bos gaat in op al je vragen en geeft ook aan hoe je aan dit programma kunt meedoen.

Viktor Bos is 42 jaar en woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Amsterdam. Hij is medeoprichter van Techgrounds. Techgrounds lost de mismatch op de IT-arbeidsmarkt op door verborgen talenten te activeren naar IT. "Wij kijken anders naar talent en halen alle obstakels weg zodat IT voor iedereen toegankelijk wordt."

Deze interactieve workshop wordt online gegeven in Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten in breakout-rooms.

Donderdag 1 september 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Donderdag 25 augustus 2022 09:00-11:00 en 10:00-12:00

De grote oversteek naar werk

Boottocht met werkadvies, werkbemiddeling, netwerken en workshops georganiseerd door Netwerkcafé Zaanstad en Netwerkcafé Amsterdam

We gaan varen over de Zaan en het IJ.

Doel: deze zomer werk vinden dat bij jou past.

Aan boord kun je in gesprek met arbeidsmarktexperts en werkbemiddelaars uit de regio's Groot-Amsterdam en Zaanstreek-Waterland, je kunt meedoen aan twee workshops en we gaan op een leuke manier netwerkgesprekken voeren.

Wij betalen jouw ticket, dus deelname is gratis voor jou.

Hieronder staan de activiteiten waaruit je aan boord kunt kiezen.

Persoonlijk werkadvies en werkbemiddeling

Krijg zicht op jouw werk- en scholingsmogelijkheden in persoonlijke gesprekken met de meevarende arbeidsmarktexperts, werkbemiddelaars en jobhunters uit de regio's Zaanstreek-Waterland en Groot-Amsterdam.

˅ Meer info

Gedurende de hele bootreis kun je hoogstpersoonlijk en doelgericht in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Timing Uitzendbureau, Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, Werkwijzer naar Werk, Leerwerkloket, Werkgeversservicepunt Zaantreek-Waterland en ZW Werkt door.

Zij hebben uitgebreide kennis van werk- en scholingsmogelijkheden in de beide regio's én ze kunnen voor jou ook persoonlijk bemiddelen naar werk dat ze zelf aanbieden of dat in hun zeer uitgebreide netwerk beschikbaar is.

Zit er wat voor jou bij, dan wissel je meteen contactgegevens uit voor het vervolg.

Je kunt deze persoonlijke gesprekken voeren gedurende de gehele boottocht, zolang je niet in een workshop meedoet. Je kunt de werkgesprekken afwisselen met onderlinge netwerkgesprekken.

Geef vaart aan je netwerkgesprek

Laat je door Bart den Braber inspireren om elkaar varenderwijs in elkaars netwerk te introduceren. Waardevol, want tachtig procent van de werkzoekende vijftigplussers vindt werk via het netwerk van een ander.

˅ Meer info

Een leuk gesprekje aanknopen dat er ook nog eens toe leidt dat de ander jou onthoudt is simpeler dan je denkt. Als je een paar eenvoudige tips in de gaten houdt.

Die tips krijg je aangereikt door Bart den Braber, die zijn hele werkende leven niet anders heeft gedaan dan netwerken.

Bart maakt het leuk en zorgt ook dat de vaart erin blijft. Zodat je tijdens de boottocht zeker een aantal waardevolle contacten op gaat doen.

Zorg dat je je smartphone bij je hebt met LinkedIn erop. Dat is een handige manier om na afloop van je introductiegesprek contact te houden.

Bart den Braber is zelfstandig business development manager en vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Hij vindt het belangrijk dat werkzoekende vijftigplussers hun schroom overwinnen om waardevolle gesprekken aan te knopen met mensen die ze niet kennen.

Je kunt tijdens de boottocht meedoen aan deze onderlinge netwerkgesprekken als afwisseling met de werkadviesgesprekken.

Zoek je zin aan de Zaan

Michiel Keizer helpt je in deze workshop op weg om zin te krijgen ín en zin te geven áan het vervolg van je werkzame leven.

˅ Meer info

Veel mensen van rond de vijftig vragen zich af hoe ze zin gaan geven áan en zin gaan hebben ín de laatste fase van hun werkzame leven.

Dan betekent dat je moet beginnen met nadenken over je kwaliteiten en wat je ermee wilt en kunt.

Adviseur Michiel Keizer helpt je om achter je kwaliteiten te komen via de zogeheten terugkijkmethode.

Aan het eind van deze bootworkshop heb je zo een mooi, concreet begin gemaakt met het ontdekken van jouw zin.

Michiel Keizer (MPK-Advies) werkt als adviseur bij rijks- en gemeentelijke overheid. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Zijn zin ligt in het bestrijden van armoede, door coaching, bedrijfskundige advisering en het doen van onderzoek.

Je kunt aan deze workshop alleen meedoen op de boottocht van Zaandam-Amsterdam vv, 09:00-10:00. Schrijf je hieronder in.

Klaar voor vertrek

In deze workshop helpt Hedy Leferink je om te kiezen in welke richting je gaat vertrekken voor de volgende fase in je loopbaan.

˅ Meer info

Als je terugkijkt op je loopbaan tot nog toe, welke rode draad zie je dan? Wanneer heb je zelf keuzes gemaakt, wanneer heb je vermeden om keuzes te maken. Waar ben je, terugkijkend, blij mee en wat wil je absoluut niet meer?

Jobcoach Hedy Leferink helpt je in deze varende workshop om dit voor jezelf helder te maken.

En vervolgens nodigt je ze uit om jouw eigen inzichten te combineren met de frisse blik van een ander. Zo trek je lessen uit jouw geschiedenis.

Wanneer je van de boot stapt, kun jij deze levenslessen direct gebruiken om in de goede richting te vertrekken voor de vervolgfase van jouw leven.

Hedy Leferink (De Schakelkamer) is (job)coach. Ze helpt mensen om met nieuwe ogen te kijken naar hun verleden om zo hun eigen toekomst in werk en samenleving vorm te geven.

Je kunt aan deze workshop alleen meedoen op de boottocht van Amsterdam naar Zaanstad vv, 11:00-12:00. Schrijf je hieronder in.

Er zijn twee tochten. De ene start in Zaandam, de andere in Amsterdam. Met welke vaar jij mee?

> Ik vaar 09:00-11:00 mee van Zaandam naar Amsterdam en terug

Verzamelen 08:45 bij het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam, links naast het theater trap aflopen naar de kade. Vertrek uit Zaandam 09:00. Je bent daar 11:00 weer terug.

> Ik vaar 10:00-12:00 mee van Amsterdam naar Zaandam en terug

Verzamelen 09:45 op de steiger van Zaanferry, pier 16 aan IJ-zijde van Centraal Station Amsterdam, ten westen van de ponten. Vertrek uit Amsterdam 10:00. Je bent daar 12:00 weer terug.

Tot ziens aan boord op donderdag 25 augustus!

Woensdag 24 augustus 2022 13:30-14:30

Terug naar jezelf

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Word niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kies bewust voor een leven dat voor jou het beste is. Levenscoach Conny Schoemaker wijst je de weg.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

De afgelopen decennia zijn veel van de nieuwe ontwikkelingen gericht op gemak en tijdsbesparing. Toch zijn we drukker dan ooit en ervaren we veel meer stress.

"Marketing en reclame geven aan dat we gelukkig worden wanneer we voldoen aan de gekweekte verwachtingen. Steeds wordt ons een nieuwe wortel voorgehouden die we slaafs blijven volgen", zegt levenscoach Conny Schoemaker.

"Zo raken we onszelf kwijt, verliezen we het contact tussen ons lichaam en onze geest en kunnen we niet meer zien wat voor onszelf belangrijk is om een waardevol en vervullend leven te leiden."

In deze workshop wil Conny je opnieuw bewust maken van je lichaam en geest, zodat ze beter kunnen samenwerken. En van daaruit wil ze jou terugbrengen naar jezelf.

Dan word je niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kun je bewust gaan kiezen voor een leven dat voor jou het beste is.

Levenscoach Conny Schoemaker helpt mensen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving en om te leven zoals dat voor hen het beste is. Dit doet ze door met hen in gesprek te gaan. Ze gebruikt daarbij verschillende technieken, zoals familieopstelling, yoga, aurareading en intuïtief tekenen.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 24 augustus 2022 15:00-16:30

Zo organiseer je een hybride workshop

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Leer van ervaringsdeskundige Teun van Zanten hoe je workshops organiseert waar zowel mensen in de zaal als thuis aan kunnen meedoen. Digi-kennis waar jij de rest van je leven wat aan hebt!

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Bij Werken voor Elkaar willen we iedereen laten meedoen aan de workshops die we organiseren bij de diverse Netwerkcafés in Nederland.

Wie niet naar de workshoplocatie kan komen, kan daarom bijna altijd online meedoen vanuit huis.

De spreker in de zaal is dan ook thuis in beeld en hoorbaar. En de mensen in de zaal én de mensen thuis kunnen met de spreker en met elkaar praten.

Je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is om dat te organiseren en dat er dure software en apparatuur voor nodig is.

Niets is minder waar.

Tijdens deze workshop gaat online-ervaringsdeskundige Teun van Zanten je laten zien dat iedereen dit kan, ook jij.

Hij laat je zien hoe het werkt en welke programmatuur en apparatuur je ervoor nodig hebt.

Om zelf actief mee te kunnen doen, is het handig als je vooraf op je computer de volgende gratis programma's installeert: De laatste versie van Zoom (downloaden van https://zoom.us/download) en OBS Studio (downloaden van https://www.obsproject.com). De installatie wijst zichzelf. De instellingen doen we tijdens de workshop.

Heb je geen zin om de software te installeren, geen probleem: je kunt van deze workshop ook veel leren door aandachtig mee te kijken.

Teun van Zanten verzorgt al enige jaren online kerkdiensten in Landsmeer en tijdens de coronaperiode heb ik meerdere andere kerken helpen online te gaan. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en bij de Lokale Omroep Landsmeer.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Dinsdag 23 augustus 2022 13:30-14:30

Energiecoach, een leuke en zinvolle baan

Wandelworkshop vanaf Stadspaviljoen Eindhoven bij Netwerkcafé Eindhoven

Teamleider Sil de Graaf vertelt hoe energiecoaches bijdragen aan het oplossen van onze gezamenlijke maatschappelijke opgave én hoe jij het kunt worden.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het leuk om anderen te helpen? Maak jij je ook zorgen over ons klimaat? Energiebox Eindhoven zoekt mensen die als energiecoach bewoners thuis bezoeken om energie te besparen. Omwille van het milieu en vanwege de portemonnee.

In de wandelsessie vertelt Sil de Graaf, teamleider bij Energiebox, je meer over de ins en outs van het vak energiecoach en deelt hij met jou de ervaringen van 15 mensen die 2,5 jaar geleden gestart zijn als energiecoach.

Wellicht is dit een baan die bij jou past. Bij Energiebox hebben ze op dit moment maar liefst 5 vacatures.

Daarnaast geeft Sil ook tips over hoe je in je eigen woning energie kan besparen. We hebben tenslotte allemaal te maken met hoge kosten voor energie en we kunnen allemaal ons steentje bijdragen.

Sil de Graaf is teamleider bij Energiebox en is daar de afgelopen jaren steeds overtuigder geraakt van het belang van mensen die in beweging komen voor het klimaat. Er ontstaan nu en in de toekomst veel baankansen in de energietransitie.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop gaat door het Stadswandelpark. Verzamelen vanaf 13:00 bij Stadspaviljoen Eindhoven, Alberdingk Thijmlaan 1, 5615 EB Eindhoven, goed bereikbaar met het OV.

Dinsdag 23 augustus 2022 13:30-14:30 en 15:00-16:00

Hoe zit jij in je energie?

Wandelworkshop vanaf Stadspaviljoen Eindhoven bij Netwerkcafé Eindhoven

Leer met vitaliteitsexpert Vera Berger wat jij kunt doen om je fitter te voelen en heel praktisch je energie een stukje op te krikken.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Jij hebt het vast ook wel eens: van die momenten waarop je zo druk bent in je hoofd, dat je niet meer stilstaat bij jezelf en de omgeving. Of perioden waarin het leven jou leidt, in plaats van andersom.

Je voelt je niet fit en vitaal, je gaat meer piekeren en slechter slapen. Na een drukke dag kun je niets anders meer dan op de bank ploffen. Aan alle kanten voel je dat de energie niet stroomt.

De sleutel tot succes is vitamine A: Aandacht. Een eerste stap in de leer van de levensenergie.

In deze wandelsessie ga je onder leiding van vitaliteitsexpert Vera Berger in gesprek met elkaar over allerlei bronnen van energie; hoe werkt het bij jou?

Daarnaast laat Vera je aan de hand van simpele tips zelf ervaren wat je kunt doen om je energieker te voelen.

Vera Berger (veravita.nl) is afgestudeerd vitaloog. Ze is ervan overtuigd dat vitaliteit aan de basis staat van geluk, verbinding en ontwikkeling. Preventief optreden is van belang om gezond te blijven.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop gaat door het Stadswandelpark. Verzamelen vanaf 13:00 en 14:30 bij Stadspaviljoen Eindhoven, Alberdingk Thijmlaan 1, 5615 EB Eindhoven, goed bereikbaar met het OV.

Donderdag 18 augustus 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Dinsdag 16 augustus 2022 10:00-11:00

Paarden geven inzichten voor je dagelijks leven

Buitenworkshop op RoodNoot bij Netwerkcafé Utrecht

Ervaar met cognitief coach en ponyhoudster Alexandra van der Vis hoe de reactie van paarden op een voorgelegde kwestie jou kan helpen om inzicht te krijgen in grote en kleine vraagstukken in jouw leven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Coaching met paarden en pony's is een manier om inzichten op te doen over dingen die in je dagelijks leven misschien niet zo lekker lopen.

Daarnaast kun je ook met de pony's kijken naar persoonlijke ontwikkeling, teambuilding of familieopstellingen. Met deze verkregen inzichten heb je bagage om situaties aan te kunnen of nieuwe stappen te (onder)nemen.

Cognitief coach én ponyhoudster Alexandra van der Vis laat je kennismaken met deze bijzondere manier van coachen.

Je bent buiten en je voelt de nabijheid, de fluwelen snuit en warmte van de pony. De pony's houden je als het ware een spiegel voor, maar oordelen niet en vertellen niets door.

De pony's reageren op een vraag die door een deelnemer is voorgelegd. Alexandra duidt de signalen en loopt met je mee in jouw proces.

In deze 'proeverij' kun je erachter komen of deze manier van gecoacht worden misschien ook iets is voor jou.

Alexandra van der Vis heeft zich laten omscholen tot cognitief coach met inzet van paarden. Zo kregen de pony's, die zij al jaren hield op Boerderij RoodNoot, een nieuwe taak erbij. Met hun hulp geeft Alexandra haar cliënten op bijzondere wijze inzicht in grote levensvragen én in dagelijks terugkerende kwesties.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze workshop vindt plaats in en om Boerderij / Stadsbrouwerij RoodNoot, Oude Vleutenseweg 35, 3541 BE Utrecht, goed bereikbaar met het OV.

Dinsdag 16 augustus 2022 11:15-12:30 + lunch

Van boerderij tot brouwerij

Rondleiding en netwerklunch op RoodNoot bij Netwerkcafé Utrecht

Sociaal ondernemer Thom van de Pol laat zien wat erbij kwam kijken om een vervallen boerderij om te toveren tot een stadsbrouwerij met maatschappelijke functie. Aansluitend kun je meedoen aan de netwerklunch.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Kippen op het erf, paarden in de wei en brouwketels in de hooischuur. Een eigenaardige combinatie? Zeer zeker niet!

In de monumentale boerderij op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn vind je Stadsbrouwerij RoodNoot. Een ontmoetingsplek voor buurtgenoten en stedelingen, waar aandacht voor mens, ambacht en kwaliteit centraal staat.

Stadsbrouwerij RoodNoot biedt ook een veilige werkomgeving voor mensen met psychiatrische problematiek.

Mede-eigenaar Thom van de Pol neemt je mee op een inspirerende toer over het erf en door de gebouwen. ‘Hoe een melkveebedrijf een horecagelegenheid werd. Waarbij mensen, al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt, samen iets moois neerzetten.’

Lijkt je het leuk de rondleiding mee te maken en te horen wat er bij zo’n metamorfose allemaal komt kijken? En wat de drijfveren voor het eigenaarstrio waren deze stap te nemen? Schrijf je dan in!

Sociaal ondernemer Thom van de Pol (Stadsbrouwerij Roodnoot) (links op de foto) is met twee compagnons de uitdaging aangegaan om een boerderij aan de rand van de Utrechtste uitbreidingswijk Leidsche Rijn een nieuwe, sociale en maatschappelijke functie te geven. Het drietal heeft een achtergrond in de zorg en horeca.

Na afloop van de rondleiding kun je meedoen aan lunch in Brouwerij RoodNoot. Consumpties voor eigen rekening.

Rondleiding en lunch vinden plaats in en om Boerderij / Stadsbrouwerij RoodNoot, Oude Vleutenseweg 35, 3541 BE Utrecht, goed bereikbaar met het OV.

Maandag 15 augustus 2022 13:30-14:30

Nu ben ik aan de beurt!

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Ervaringsdeskundige Briska Smit je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren en voor jezelf op te komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zit jij regelmatig in een spagaat tussen iets wat jij wilt, maar een ander niet, of omgekeerd?

Deze workshop is voor lieve, sterke, zelfbewuste mensen die zichzelf toch te veel wegcijferen en vooral voor alles en iedereen klaarstaan, te hard werken vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite hebben met grenzen en wensen aangeven en met zichtbaar worden, van binnen wat onzeker zijn, zoeken naar rust en balans of naar wat ze écht willen.

Met ervaringsdeskundige Briska Smit kom je achter de twee belangrijkste dingen die je niet écht goed geleerd hebt in jouw leven.

Bovendien krijg je de belangrijkste ervaringsgerichte oefening die je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren.

Briska belooft een interactieve workshop met veel uitwisseling van informatie, een zelfbegeleidingsoefening, schrijfopdrachten, een filmpje en ook een stukje theorie.

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) houdt zich haar leven lang bezig met (waarom mensen, inclusief zijzelf, doen zoals ze doen. Door dit (zelf)onderzoek heeft ze de mooiste antwoorden gevonden op hoe je jezelf begeleidt naar innerlijke rust, kracht en wijsheid. Met haar missie ‘Ontspan de wereld, begin bij jezelf!’ wijst ze je de weg naar hoe je gedoeloos en echt jezelf kunt zijn, hoe je te weten komt wat je wilt en hoe je daar trouw aan bent.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 15 augustus 2022 15:00-16:00

Ken je talent

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Loopbaancoach Valentijn Tiemensma opent jou de ogen voor jouw eigen talenten, zodat je deze in kunt zetten in jouw zoektocht naar nieuw werk.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ben jij je bewust van je eigen talenten? Weet jij waar anderen je om bewonderen? En weet jij hoe je je talenten kunt verwoorden?

In de workshop van loopbaancoach Valentijn Tiemensma kom je hier zelf achter door middel van kernkwadranten.

“Het allerbelangrijkste in de zoektocht naar een baan is dat je je bewust bent van je eigen talenten”, aldus Valentijn. “Een eyeopener die je prima kunt gebruiken in gesprekken. Dat kan in een selectiegesprek, maar ook in een performancegesprek.”

Schrijf je in voor deze inspirerende workshop en leer je talenten kennen en onder woorden brengen!

In loopbaancoaching neemt Valentijn Tiemensma (Yeb Advies) mensen mee in hun talenten. Door ze te prikkelen en te confronteren, te vragen en te luisteren komt hij samen met hen tot kernachtige talenten. In zijn praktijk heeft hij tientallen mensen geholpen deze talenten zichtbaar te maken.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Donderdag 11 augustus 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Donderdag 4 augustus 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Donderdag 28 juli 2022 10:00-11:30

Kruispunt in je carrière: probleem of kans?

Online workshop

Verken met ervaringsdeskundige Andrew Hall hoe je met succes en plezier werk zoekt te midden van de tijdelijke contracten en portfolio-carrières.

Andrew spreekt Engels, jij kunt gewoon Nederlands spreken, dat begrijpt hij uitstekend.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

De dagen van voorspelbare carrières zijn al lang voorbij. Tijdelijke contracten en zogeheten portfolio-carrières zijn daarvoor in de plaats gekomen.

Voor veel vijftigplussers is dat een verrassende of zelfs schokkende ontdekking op het moment dat ze hun werk kwijtraken.

In deze interactieve workshop ga je met ervaringsdeskundige Andrew Hall verkennen hoe je in deze veranderde arbeidsmarkt met succes het heft in handen neemt.

En hoe je nieuw werk zoekt zonder afstand te doen van wat jij op dit punt in jouw leven belangrijk vindt.

Andrew Hall helpt mensen graag met hun persoonlijke en zakelijke groei door aan de slag te gaan met hun speciale en unieke talenten. Andrew is een effectief coach die gewend is om leiding te geven aan en samen te werken met mensen uit alle hoeken van de samenleving.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop kun je napraten en netwerken in online breakout rooms.

Woensdag 27 juli 2022 13:30-14:30

Get the picture!

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Dé Mannenfotograaf Esther Bekker laat zien hoe een goede profielfoto op LinkedIn of website eraan bijdraagt om die felbegeerde baan, nieuwe klanten of opdrachtgevers te krijgen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

"Als mensen me straal voorbijlopen, omdat ze me niet herkennen, dan is het denk ik de hoogste tijd voor een nieuwe profielfoto!" Herkenbaar?

Wat voor smoesjes heb jij om het updaten van je LinkedIn-profielfoto of de foto’s op jouw website uit te stellen? Te druk? Heb je er een hekel aan op de foto te gaan of vind je jezelf te groot/klein/dik/dun? Sta je er nooit goed op? Of denk je dat er toch niemand op je profielfoto let?

Van fotograaf Esther Bekker leer je waarom zeker dit laatste punt een misvatting is: “Een professionele profielfoto draagt bij aan meer zichtbaarheid, vergroting van je netwerk en meer leads op LinkedIn. Bovendien word je eerder uitgenodigd door potentiële werkgevers en recruiters, en laat je zien dat je solliciteren serieus neemt en dat jij de juiste persoon voor de job bent.”

Esther gaat in op waar een LinkedIn-profielfoto aan moet voldoen, wat de drie-secondenregel van LinkedIn is, welke fotograaf het beste bij jou past en waarom een goede profielfoto mede bijdraagt om die felbegeerde baan te krijgen.

Daarbij wisselt zij ervaringsverhalen af met tips, tops en leuke opdrachten.

Na haar inspirerende workshop rest jou slechts een ding:
Get the picture ;-)

Esther Bekker, op LinkedIn ook wel bekend als Dé Mannenfotograaf, is een professioneel en bevlogen fotograaf. In haar werk richt zij zich voornamelijk op de ondernemende en ambitieuze man die weet wat hij wil. Zij maakt karakteristieke en krachtige (LinkedIn- profiel)foto’s van mensen die beter zichtbaar willen worden voor potentiële werkgevers, recruiters of opdrachtgevers.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 27 juli 2022 15:00-16:00

Bouw je eigen website

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Leer van ervaren website-hobbyist Paul Vendel hoe je zelf in korte tijd een website kunt maken in het meest bekende websitesysteem, WordPress.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wil je zelf op een website laten zien wat jij de wereld te bieden hebt? Of zet je je in voor een club of vereniging die een website nodig heeft? En vind je het leuk om je eigen digitale vaardigheden uit te breiden. Dan is deze workshop voor jou!

Website-hobbyist Paul Vendel laat je in een uur zien hoe jij je eigen website kunt bouwen in WordPress, een van de meest gebruikte systemen om zowel persoonlijke als zakelijke websites mee te bouwen.

Paul maakt het heel praktisch: je gaat stap voor stap zelf aan de slag. Zijn doel is dat je aan het eind van de workshop een (eerste versie van) een website hebt gebouwd die je naderhand met je zelfgekozen domeinnaam online kunt zetten bij een internetprovider.

Dat betekent dus dat je gaat werken op je eigen computer.

Doe je online mee in Zoom, dan kun je werken op de computer waar je op dat moment mee Zoomt. Nog handiger is het als je een extra computer bij de hand hebt.

Doe je mee op locatie in De Letterbak, neem dan je eigen laptop mee, inclusief voeding en muis.

Je gaat een aantal hulpprogramma's gebruiken. Zorg daarom ook dat je op de computer waarop je werkt, zelf software kunt installeren.

Paul Vendel vindt het leuk om zelf websites te bouwen. Hij heeft ervaring met de webbouwsystemen Joomla en WordPress. Vaak maakt hij zelf ook de afbeeldingen en logo’s. Hij doet alle werkzaamheden zelf, ook het technisch onderhoud. Zijn eigen website is motorlifestyle.nl

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Dinsdag 19 juli 2022 10:00-11:00

Van bar naar podium

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meeste spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 19 juli 2022 11:30-12:30

Een leven lang leren en ontwikkelen

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Hoor van loopbaancoach Gerard Heijboer hoe jij met steun van het Leerwerkloket kunt werken aan bij- of omscholing waar je nog járen plezier en inkomen uit kunt halen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Overweeg jij om aan de slag te gaan in een ander vak, of wil je jouw kennis bijspijkeren om beter aan sluiting te vinden bij de vraag in de arbeidsmarkt? Dan kun je terecht bij een van de 35 Leerwerkloketten waarin gemeenten, ROC’s en UWV samenwerken om mensen stimuleren een leven lang te leren zodat ze kunnen blijven participeren in de samenleving en een baan vinden en behouden.

In deze workshop kun je van adviseur Gerard Heijboer te weten komen wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen op het gebied van scholing, werken en leren, financieringsmogelijkheden voor scholing, cv- en briefcheck en hulp of advies bij netwerkgesprekken.

Gerard Heijboer is zelf een voorbeeld van een leven lang leren en ontwikkelen: twee jaar geleden deed hij als zestiger een opleiding tot Loopbaancoach. Via zijn netwerk, dat hij mede opbouwde als vrijwilliger bij Werken voor Elkaar, begon hij een jaar geleden als adviseur bij Leerwerkloket Utrecht.

Gerard Heijboer coacht, adviseert en motiveert mensen graag om verder te komen in hun leven en loopbaan. Hij verbindt empathie met daadkracht en duidelijkheid, ook in zijn werk als adviseur bij het Leerwerkloket. Mede dankzij zijn grote netwerk kan hij werk, scholing en vraag op de arbeidsmarkt in verbinding brengen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 18 juli 2022 13:30-14:30

Met wijsheid naar jezelf kijken

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Lifecoaches Monique de Meyere en Manon Schoenmaker leren je met wijsheid naar jezelf kijken en maken je ervan bewust hoe je waardevol voor de arbeidsmarkt bent.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Als je zelf gelooft dat je een aanwinst bent voor een organisatie, dan gelooft een potentiële nieuwe werkgever dat ook.

Maar als je als vijftigplusser net je baan bent kwijtgeraakt, is dat, ondanks jarenlange werkervaring, niet vanzelfsprekend. Op deze leeftijd ligt een nieuwe baan op je huidige niveau niet voor het oprapen.

In de workshop van Monique en Manon ga je op een creatieve en gerichte manier in kleine break-outgroepjes aan de slag om uit te zoeken wat belangrijk voor jou is in een nieuwe baan.

Met als resultaat dat je bewuster en met meer wijsheid op zoek kunt gaan naar nieuw werk!

Monique de Meyere (De Meyere Coaching) werkte voorheen als marketingcommunicatiemanager bij internationale consultancyfirma’s en is nu lifecoach en kunstschilder. Manon Schoenmaker is CDO (Chief Digital Strategy & Innovation) bij Will Pharma en lifecoach.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 18 juli 2022 15:00-16:00

Met wijsheid de arbeidsmarkt op

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Lifecoaches Monique de Meyere en Manon Schoenmaker geven je aanbevelingen hoe jij zelf kunt verkennen waar je met jouw ervaring en achtergrond aan de slag kunt, misschien wel in een heel andere branche dan tot nog toe.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Als vijftigplusser liggen de banen op je huidige niveau niet voor het oprapen.

Je vraagt je wellicht af: wie zit er op mij te wachten en waar moet ik nog meer zoeken?

In deze workshop inspireren Monique en Manon je om te gaan bewegen richting nieuw werk. Maar met een breder perspectief: met jouw ervaring zou je eventueel ook in een andere branche terechtkunnen of voor jezelf kunnen beginnen.

Monique en Manon zetten tips & tricks én aanbevelingen op een rijtje om je te helpen. Bovendien verken je in een break-outsessie zelf nieuwe mogelijkheden.

Doel van de workshop is dat je je ervan bewust wordt dat je veel waardevoller bent voor de arbeidsmarkt dan je tot nu toe dacht!

Monique de Meyere (De Meyere Coaching) werkte voorheen als marketingcommunicatiemanager bij internationale consultancyfirma’s en is nu lifecoach en kunstschilder. Manon Schoenmaker is CDO (Chief Digital Strategy & Innovation) bij Will Pharma en lifecoach.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Donderdag 14 juli 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: Google Foto's

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck hoe je aankomende vakantie je foto's kunt opslaan, presenteren, bewerken en terugvinden met het gratis programma Google Foto's.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Dit is een handige praktijkworkshop met het oog op de aankomende vakanties. Want je kent dat wel: je maakt heel veel foto's, maar waar sla je ze allemaal op, hoe houd je het nu een beetje overzichtelijk en hoe vind je over een tijdje die foto's nog gemakkelijk terug.

Dan is het gratis Google Foto's voor jou misschien aantrekkelijk: veel opslagruimte plus handige functies voor het organiseren, bewerken en zoeken van je foto's.

Ingrid van Büseck neemt je stap voor stap mee in de functies.

Zorg dat je al een gratis Google-account hebt aangemaakt (Klik hier voor info hoe je dat doet).

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop kun je napraten en netwerken.

Dinsdag 12 juli 2022 13:30-14:30

Wat straal jij uit?

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Myrthe Linssen put uit haar rijke ervaring als personal-brandingfotograaf om jou te leren hoe jij goed uit de verf komt op je cv, LinkedIn of Instagram.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Een eerste indruk blijft onwijs belangrijk, maar wat als je zelf in de hand hebt hoe een ander je ziet?

Zo laat je je echte zelf zien op je cv, LinkedIn of Instagram.

In deze workshop legt personal-brandingfotograaf Myrthe Linssen uit hoe je jezelf het beste kunt laten zien door middel van foto’s.

Wil jij daar stappen in zetten, profiteer dan van de tips die je van haar krijgt over wat wél moet doen en wat juist níet om bij het gewenste eindresultaat te komen.

Myrthe Linssen (Myrthelinssen.com) is gespecialiseerd in fotografie voor personal branding en mode. Als ervaren fotograaf weet zij ervoor te zorgen dat jij je goed voelt tijdens een fotoshoot, zodat je zelfvertrouwen uitstraalt op je foto’s.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Dinsdag 12 juli 2022 15:00-16:00

Zichtbaar jezelf zijn

Workshop in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Imagocoach Bertine Oudesluijs laat zien hoe kleding jou helpt om met zelfvertrouwen een goede eerste indruk te maken bij netwerkgesprekken en sollicitaties.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Hoe zet je kleding in om – rekening houdend met de gelegenheid – zelf meer zichtbaar te zijn en een juiste boodschap uit te stralen?

En hoe kun jij kleding gebruiken om doelen te bereiken en succesvol te communiceren?

In deze interactieve workshop geeft Bertine Oudesluijs je inzicht in ‘kleding als taal’.

Imagocoach Bertine Oudesluijs is al bijna 15 jaar manager van Dress for Success in Eindhoven. Ze laat graag zien hoe belangrijk een goede eerste indruk is, hoe je jezelf vol zelfvertrouwen zichtbaar maakt en hoe kleding daarbij helpt.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Donderdag 7 juli 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Woensdag 6 juli 2022 13:30-14:30

Jouw mooie authentieke uitstraling

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Kleuranaliste en imageconsultant Milou Raiman legt jou uit hoe je met passende kleuren en stijl een blijvende, spetterende indruk maakt.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wist je dat je maar 30 seconden hebt om een eerste indruk te maken? En dat die indruk maar voor 7% gebaseerd is op verbale communicatie, en voor 93% op non-verbale communicatie?

Zorgen dat de indruk die jij achterlaat goed is en dat jij mensen bijblijft, is niet alleen op persoonlijk vlak nuttig, maar ook tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek.

Kleuranaliste en imageconsultant Milou Raiman laat jou zien hoe je met passende kleuren en stijl jouw eigen mooie authentieke uitstraling creëert om een blijvende, spetterende indruk te maken.

“Hierdoor krijg je ook een beter gevoel over jezelf en straal je meer zelfvertrouwen uit”, licht Milou toe. “Door je te kleden in kleding en kleuren die in balans zijn met je huid, haar, ogen en lichaam kun je een mooie harmonische uitstraling creëren.”

Doe je voordeel met Milous adviezen en laat zien wie je bent!

Milou Raiman (verbeterjeimage.nl) is kleuranaliste, imageconsultant en coach. Ze heeft jarenlange ervaring met het geven van consulten, workshops, trainingen en analyses. Ze geniet ervan om met mensen op zoek te gaan naar hun authentieke ik en hen te helpen dit uit te stralen, zowel naar anderen als juist naar zichzelf.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel op locatie als in Zoom.

Woensdag 6 juli 2022 15:00-16:00

Kansen voor vijftigplussers

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van Kyba Weijers, gespecialiseerd in het recruiten van vijftigplussers, wat je kansen zijn in de huidige arbeidsmarkt en wat jij nog kunt verbeteren aan je cv en je sollicitatiegesprekken. Je kunt bovendien ter plekke een goede profielfoto van jezelf laten maken.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

De arbeidsmarkt is in korte tijd compleet omgeslagen. Ook vijftigplussers hebben nu meer kans om werk te vinden. Maar het gaat nog steeds niet vanzelf.

Kyba Weijers, operationeel manager van een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in vijftigplussers, weet er alles van.

In deze workshop deelt hij zijn ervaringen met het bemiddelen van vijftigplussers en geeft hij effectieve tips voor je cv, toegelicht met voorbeelden van goede en matige cv's.

Je krijgt ook de kans om ter plekke een goede profielfoto te laten maken voor het cv en voor je LinkedIn-profiel.

Tenslotte gaat Kyba dieper in op het sollicitatiegesprek: waar moet je nu op letten en wat zijn de belangrijkste tips om rekening mee te houden als jij als vijftigplusser tegenover een recruiter of werkgever zit.

Kyba Weijers (Doordoeners) verbindt zijn kennis van recruitment met ervaring uit de sport om vijftigplussers te inspireren en motiveren hoe zij het beste kunnen solliciteren.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Woensdag 29 juni 2022 13:30-14:30

Van hobby naar werk of andersom

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Werkadviseur en lifestylecoach Emiel Schäfer laat je onderzoeken hoe je werk vindt dat zó vervullend is, dat je het alleen voor je plezier óók zou doen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Superbelegger Warren Buffett, inmiddels 91 jaar oud, schreef dat hij nog steeds tapdansend naar zijn werk gaat. Soms kom je wel eens mensen tegen die zeggen: “Wat ik doe, voelt helemaal niet als werk.”

Of andersom, kun je van je hobby je werk maken?

In deze workshop ga je onder leiding van werkadviseur en lifestylecoach Emiel Schäfer onderzoeken hoe je zó enthousiast en gemotiveerd kunt raken over je werk, dat het niet meer als werk voelt. Wat voor werk is dat dan? Waar moet dat werk dan aan voldoen? Heb je al eens dergelijk werk gedaan?

Ook de omgekeerde vraag komt aan bod: hoe kun je van een hobby je werk maken? Als je bijvoorbeeld van reizen houdt, wanneer is reisleider worden dan iets voor je? Wat komt daarbij kijken?

Emiel hoopt dat de conclusies uit deze workshop een inspiratie gaan worden voor je eigen zoektocht naar nieuw en vervullend werk.

Werkadviseur en lifestylecoach Emiel Schäfer vindt weinig leuker dan mensen helpen om zichzelf te helpen. Zijn boodschap, ook uit zijn eigen ervaring: het kost krachtsinspanning en doorzettingsvermogen om boven te komen, maar de beloning is het gevoel iets bereikt te hebben en schitterende uitzichten!

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 29 juni 15:00-16:00

Omgaan met financiële veranderingen

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Financieel coach én ervaringsdeskundige Rita Brudet geeft je handvatten om uit de problemen te blijven wanneer je ineens met minder geld moet zien rond te komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Hoe ga je om met veranderingen in jouw financiële huishouden? Wat te doen als je inkomen verandert? Het wegvallen van inkomsten kan voor onrust en soms zelfs paniek zorgen, terwijl het juist dán belangrijk is om rustig te blijven en overzicht te creëren om vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?

 • Hoe kun je veranderingen accepteren en weerstand loslaten?

 • Wat zijn jouw wensen/doelen en hoe kun je deze realiseren?

 • Welke keuzes maak je?

Als je zorgt dat je financiële randvoorwaarden helder zijn, weet je wat je 'speelruimte' is om werk te vinden. Hoeveel tijd heb je om dingen te onderzoeken? Wat wil je op de langere termijn? Is het ondernemerschap iets voor jou? Of wil je omscholen naar een ander beroep?

Al deze praktische en belangrijke zaken komen aan de orde in de interactieve workshop met budgetspecialist én ervaringsdeskundige Rita Brudet.

Rita Brudet (Celest Financial Education) begeleidt als financieel coach dagelijks mensen tijdens veranderende omstandigheden. Ze ondervond zelf het belang van ondernemend in het leven staan en je niet laten (af)leiden door omstandigheden.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 24 juni 2022 10:00-11:00

Uitzichtloos, wat doe jij?

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Jobcoach Hedy Leferink laat jóu met een heel andere blik naar je eigen werkzoektocht kijken door je te verplaatsen in de wereld van een vluchteling.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Stel je bent aangekomen als vluchteling in een vreemd land. Je familie zit in het buitenland. Je spreekt de taal slecht. Je kent de gebruiken niet en nu zoek je werk. Wat zou jij doen, als jou dit zou overkomen?

In deze verrassende workshop van Hedy Leferink nodigt zij je uit tot een rollenspel waarin jij als jobcoach een vluchteling naar werk gaat begeleiden. Wat vraag je hem/haar? Wat adviseer je? Hoe stimuleer en help je de vluchteling naar een nieuwe baan? Wat zeg je als hij/zij een afwijzing krijgt?

Door je te verplaatsen in de rol van jobcoach leert Hedy jou door de bril van een ander te kijken naar jouw zoektocht naar werk.

Schrijf je in en ontdek wat voor verhelderende inzichten jou dat oplevert.

Hedy Leferink (De Schakelkamer) is (job)coach en heeft onder andere 1,5 jaar voor Vluchtelingenwerk gewerkt. Daar heeft zij door de ogen van statushouders en ongedocumenteerden (mensen die leven in illegaliteit) leren kijken naar onze eigen samenleving, hetgeen zij als methodiek gebruikt in haar workshops.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 24 juni 2022 11:30-12:45

Het kan wél

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer in deze workshop van Erik Lambooy hoe gemakkelijk het is om vérder te komen als je jouw gedachten over waarom iets níet kan, tijdelijk even parkeert.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in vijf kwartier jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen!

Je gaat aan de slag volgens de methode waarmee we bij Werken voor Elkaar elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol workshop-programma.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur met elkaar napraten op locatie én in Zoom.

Dinsdag 21 juni 2022 10:00-12:00

Jezelf presenteren tijdens het solliciteren

Workshop in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Leer onder begeleiding van trainingsacteur Marco Schneiders hoe jij in een sollicitatiegesprek kúnt overkomen zoals je wílt overkomen. Let op: aan deze workshop kun je níet online meedoen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

In deze extra lange workshop (met pauzes) ga je onder de deskundige begeleiding van trainingsacteur Marco Schneiders onderzoeken hoe je als sollicitant overkomt op de gesprekspartner(s) in het sollicitatiegesprek.

Je gaat met hem en met elkaar onderdelen uit het sollicitatiegesprek oefenen om zoveel mogelijk over te komen zoals je wilt overkomen.

In deze workshop staat leren door doen centraal. Op die manier leer je als deelnemer mét en ván de andere deelnemers.

Marco Schneiders (Bureau Maaiveld) werkt als coach, trainer en senior trainingsacteur en heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit zijn theaterachtergrond zet hij regelmatig ervaringsgerichte werkvormen in bij al zijn werkzaamheden; leren door uitproberen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Maandag 20 juni 2022 13:30-14:30 en 15:00-16:00

Mindful walk

Wandelworkshop vanaf De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Mindfulness-trainer Anke Wijnja laat je kennismaken met een wetenschappelijk onderbouwde methode om spanning en stress los te laten door te bewegen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Als het leven te druk voelt, te snel gaat en je veel spanning en stress ervaart, helpt het om in beweging te komen en naar buiten te gaan. Dat ontspant meteen en werkt veel beter dan op de bank neerploffen! Helemaal als je dat combineert met de oefeningen die je tijdens deze wandelworkshop gaat doen.

Anke Wijnja geeft je in deze wandelworkshop een voorproefje van haar uitgebreidere trainingsprogramma, waarin zij mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen combineert. Het programma is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke kennis of bewezen technieken en heeft als doel je stress te verlagen en je meer energie te geven. De oefeningen hebben een positief effect op je hartritme, je bloeddruk, je slaap en je spijsvertering.

Anke Wijnja (thenatureconnection.nl) is natuurcoach, bushcrafter, ambachtsvrouw, gecertificeerd Mindfulness Trainer en gelicenseerd Mindful Run/Walk-trainer. Ze is verbonden aan de duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam-Noord en organiseert met veel liefde diverse workshops en trainingen in en met de natuur.

Deze wandelworkshop start en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Maandag 20 juni 2022 13:30-14:30

Sollicitatie-uitdagingen na je 45e

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Loopbaancoach Carien Tannenbaum geeft tips en advies over hoe je de uitdaging van solliciteren na je 45e het beste kunt aangaan en hoe je je kans op een baan vergroot.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Een baan vinden als je de 45 gepasseerd bent, is niet zo makkelijk als wanneer je halverwege je carrièrepad bent of aan het begin van je carrière staat. Velen ervaren het solliciteren op latere leeftijd dan ook als een behoorlijke uitdaging.

Zou jij graag willen weten hoe je solliciteren na je 45e het beste kunt aanpakken en hoe je je kans op een baan vergroot?

Neem dan deel aan de workshop van loopbaancoach Carien Tannenbaum, want zij geeft jou daarover, op basis van haar ruime ervaring met arbeidsbemiddeling, uitgebreid tips en advies.

Bovendien biedt zij volop ruimte voor eventuele vragen.

Schrijf je in en leer hoe je de uitdaging van solliciteren na je 45e aangaat!

Carien Tannenbaum (Carien Coacht) kent de wereld van arbeidsbemiddeling van binnen en buiten. Zij werkte eerder in outplacement, executive search, werving en selectie en bij een advies-, interim- en detacheringsbureau en heeft nu haar eigen coachingbureau. Zij weet precies hoe solliciteren werkt en deelt haar kennis graag met andere mensen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 20 juni 2022 15:00-16:00

Personal branding en zichtbaarheid

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van communicatiespecialist Patrick van Gils hoe jij de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zó beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wil jij graag stevig(er) in je schoenen staan? Glashelder overkomen en meer impact maken op anderen? Nooit meer door de ander worden vergeten en je droombaan of droomklant of -opdrachtgever aantrekken?

Tijdens deze workshop leer en ontdek je wie jij bent en waar je voor staat, hoe je je krachtig en overtuigender aan je gesprekspartner kunt presenteren en anderen met meer gemak overtuigt in een gesprek, en je de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zo beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet.

Je maakt kennis met Patricks praktisch toepasbare 7-staps-personal branding- & personal pitch-formule en hij verklapt enkele geheimen van een authentieke en persoonlijke pitch.

Kortom, een interactieve workshop boordevol inspiratie en kennis om jouw zichtbaarheid vanuit jouw unieke personal branding te vergroten!

Patrick van Gils (TOPpresentaties) heeft inmiddels 25.000 mensen geholpen met zijn praktisch toepasbare 7-staps personal branding- & pitch-formule. Patrick werkte als marketingcommunicatie-topman en woordvoerder van o.a. McDonald’s, Studio100 en Makro. In april verscheen zijn boek Effectief Pitchen & Presenteren, een praktische handleiding hoe je altijd en overal overtuigend je podium kunt pakken.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Donderdag 16 juni 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 14 juni 2022 13:30-14:30

Recruiters: Hulp of obstakel?

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Profiteer van de ervaring en inzichten van René Schillings in de wereld van werving & selectie om te zorgen dat jij wél aandacht krijgt bij de poortwachters van het sollicitatieproces.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Recruiters zijn mensen die voor een werkgever, vaak vanuit een wervings- en selectiebureau of vanuit een uitzendbureau, de eerste selectie van sollicitanten verrichten.

Zij zien dagelijks veel cv's en motivatiebrieven, spreken dagelijks met een grote variëteit van mogelijke kandidaten, en moeten soms uit 100 tot 300 sollicitanten de 10 tot 15 kandidaten selecteren die verdergaan in het sollicitatieproces.

Recruiters hebben dus een poortwachtersfunctie. Zij bepalen of een sollicitant uiteindelijk het gesprek aangaat met de werkgever.

Over recruiters heersen net zoveel vooroordelen als over vijftigplussers. Hoe ga jij met deze recruiters om? En hoe zorg jij ervoor dat je gezien wordt door iemand die dagelijks vele cv´s bekijkt?

René Schillings put in deze workshop uit zijn jarenlange ervaring in werving & selectie en daagt jou uit om hierover nieuwe ideeën te krijgen!

René Schillings werkte 15 jaar in het buitenland, waar hij dagelijks managers selecteerde en voordroeg bij werkgevers. Bij terugkomst in Nederland en intussen 50 jaar geworden, moest ook hij gaan solliciteren. Hij kreeg met recruiters te maken die vaak niet verder keken dan de eerste pagina van zijn cv. Inmiddels werkt hij voor een landelijke uitzendorganisatie, waar hij verantwoordelijk is voor de internationale werving naar Nederland.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Dinsdag 14 juni 2022 15:00-16:00

Wie ik nu toch heb ontmoet...

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

In deze lekker interactieve workshop laat Erik Lambooy je ervaren hoe je kunt zorgen dat jouw verhaal bij anderen blijft hangen én dat het je meteen wat oplevert.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je wel eens dat verjaardagsspelletje gespeeld waarbij je in een kring een kort verhaaltje aan elkaar doorvertelt. En moest je toen ook zo lachen over de vervormde versie die jij uiteindelijk terughoorde?

Zo'n vervorming gebeurt ook in échte gesprekssituaties, bijvoorbeeld in een netwerkgesprek of in een gesprek met een recruiter die jouw verhaal door moet geven aan een opdrachtgever. Superjammer natuurlijk als je daardoor een loopbaankans misloopt!

In deze workshop ga je met elkaar aan de slag om jouw verhaal op zo'n manier te vertellen dat anderen het leuk vinden om het door te vertellen én dat de kern ervan heelhuids overkomt.

Tijdens de workshop ga je bovendien meteen ervaren wat het je kan opleveren als dat een beetje lukt.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Donderdag 9 juni 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom.

Vrijdag 3 juni 2022 10:00-11:00

Optreden met zelfvertrouwen

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Trainer en acteur Hans Koenis leert je met meer zelfvertrouwen en optimisme contact maken in een netwerk-, kennismakings- of sollicitatiegesprek.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Je zoekt nieuw werk en daarbij kun je soms wel wat hulp van anderen gebruiken.

Hoe zorg je er nu voor dat anderen geïnteresseerd raken in jouw verhaal, dat ze naar jou willen luisteren, dat je de gunfactor krijgt?

Dat is het doel dat trainer en acteur Hans Koenis heeft in deze korte, actieve workshop: dat jij met meer zelfvertrouwen en optimisme contact leert maken in gesprekken die voor jou belangrijk zijn, zoals een netwerk- of sollicitatiegesprek.

Hans Koenis is trainer, coach en acteur. Rode draad in zijn werk: wat kun jij zelf doen om je doel te bereiken? Hoe kun jij spelenderwijs je communicatie en presentatie verbeteren?

Zijn stijl is optimistisch, licht, met humor, soms confronterend, maar altijd met jouw doel en belang voor ogen.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Vrijdag 3 juni 2022 11:30-12:45

Van werkverlies naar nieuw werk

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Transformationeel coach Jef van Niel bespreekt het proces dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer arbeidsfit bent en vult dit proces samen met jou in.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ben jij je werk kwijt en vraag jij je af ‘wat nu’?

Ga je hard aan het solliciteren voor soortgelijk werk als je deed? Of wil je een carrièreswitch maken? Of wil je misschien wel voor jezelf beginnen?

Feit is dat het als vijftigplusser niet niks is om je werk kwijt te raken. Het kost tijd om vanuit een gevoel van verlies weer de energie te vinden om een nieuwe werkuitdaging aan te gaan.

In deze workshop gaat transformationeel coach Jef van Niel samen met jou het proces bespreken en invullen dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Na de workshop heb je inzicht in de stappen die je moet nemen om als gelukkig werknemer of zelfstandige weer aan de slag te gaan.

Neem papier, pen en kleurpotloden mee, trek makkelijke kleding aan en laat je door Jef motiveren!

Jef van Niel (Van Niel Coaching) is transformationeel coach met als expertise het activeren van groepen mensen, teams, begeleiden van oud-dansers en -sporters en pensionado’s. Daarnaast werkt hij als jobcoach en hr-medewerker bij UW, een groot re-integratiebedrijf in Utrecht.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Donderdag 2 juni 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 1 juni 2022 14:00-15:30

Een socratisch gesprek
Op zoek naar antwoord op een filosofische vraag

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je tijdens deze workshop al wandelend met elkaar in gesprek om het antwoord te vinden op een samen overeengekomen filosofische vraag.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

“Het enige wat ik weet is dat ik niets weet”, zei Socrates 2500 jaar geleden.

Deze wandelworkshop is een zoektocht in de voetsporen van Socrates die op de marktplaats van Athene in gesprek ging met voorbijgangers over fundamentele kwesties in hun werk en leven.

Socrates had als doel ‘tot ware kennis’ te komen. Een socratisch gesprek over een filosofische vraag is een manier om tot een antwoord te komen door het bevragen van elkaars meningen, met als doel consensus.

Nadat Bert een korte uitleg heeft gegeven over de socratische houding en de socratische methode, wordt er gestemd over een gespreksonderwerp. Concrete levenservaringen staan tijdens socratische gesprekken centraal: Wat is rechtvaardigheid? Wat is intimiteit? Wat is zelfvertrouwen? Maar ook een ander ingebracht onderwerp is welkom.

“Een socratisch gesprek kan drie dagen duren dus het is onwaarschijnlijk dat er consensus bereikt wordt tijdens deze wandeling ;-). Maar het wordt vaak als zinvol ervaren en geeft daardoor een goed gevoel”, aldus Bert.

Benieuwd naar hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat en of jij er ook een goed gevoel van krijgt? Schrijf je dan nu in!

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie. Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 1 juni 2022 14:00-15:30

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee naar buiten om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informnatie

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 25 mei 2022 13:30-14:30

Terug naar jezelf

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Word niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kies bewust voor een leven dat voor jou het beste is. Levenscoach Conny Schoemaker wijst je de weg

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

De afgelopen decennia zijn veel van de nieuwe ontwikkelingen gericht op gemak en tijdsbesparing. Toch zijn we drukker dan ooit en ervaren we veel meer stress.

"Marketing en reclame geven aan dat we gelukkig worden wanneer we voldoen aan de gekweekte verwachtingen. Steeds wordt ons een nieuwe wortel voorgehouden die we slaafs blijven volgen", zegt levenscoach Conny Schoemaker.

"Zo raken we onszelf kwijt, verliezen we het contact tussen ons lichaam en onze geest en kunnen we niet meer zien wat voor onszelf belangrijk is om een waardevol en vervullend leven te leiden."

In deze workshop wil Conny je opnieuw bewust maken van je lichaam en geest, zodat ze beter kunnen samenwerken. En van daaruit wil ze jou terugbrengen naar jezelf.

Dan word je niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kun je bewust gaan kiezen voor een leven dat voor jou het beste is.

Levenscoach Conny Schoemaker helpt mensen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving en om te leven zoals dat voor hen het beste is.

Dit doet ze door met hen in gesprek te gaan. Ze gebruikt daarbij verschillende technieken, zoals familieopstelling, yoga, aurareading en intuïtief tekenen.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeerterrein gratis.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 25 mei 2022 15:00-16:30

Omdenken naar ander werk

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Ben je uitgekeken op het werk dat je altijd deed of is er geen vraag meer naar, dan wordt het tijd om ánder werk te zoeken. Maar wát dan? In deze workshop van ervaringsdeskundige Erik Lambooy kom je op nieuwe ideeën.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten.

Wat maakt jou blij in je oude of huidige werk, wat vind je belangrijk, waar ben je bekwaam in en wat zou je nog willen bijleren?

Met deze 4 B's (en nog 4 extra) gaan we samen aan de slag om jou meteen een flinke zet in de goede richting te geven op jouw zoektocht naar nieuw werk.

Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeerterrein gratis.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Donderdag 19 mei 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Maandag 16 mei 2022 15:00-16:15

Van bar naar podium

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

˅ Meer info en inschrijven

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Dinsdag 17 mei 2022 10:00-11:15

Denken in mogelijkheden

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Ontdek in deze workshop met Erik Lambooy hoe je anders kunt omgaan met de beren die jij op dit moment op je weg ziet.

Met een leuke, tastbare verrassing voor deelnemers die naar Utrecht komen!

˅ Meer info en inschrijven

Iemand vraagt jou: wat zou jij het allerliefste willen? Weet jij dan meteen het antwoord? Of denk je: Er zijn zoveel dingen die ik graag wil, maar het állerliefste, dat is lastig kiezen. Of denk je: Ik heb echt geen idee wat ik heel graag zou willen, eigenlijk kan ik niets verzinnen. Of: Ik weet precies wat ik het allerliefst zou willen, maar dat gaat niet lukken, want ... (vul maar in).

In deze workshop ga je onder leiding van Erik Lambooy, mede-oprichter Werken voor Elkaar, een simpele methode inzetten om twee dingen te bereiken: (1) Scherp krijgen wat je het allerliefst wilt en (2) Mogelijkheden ontdekken om dat wat je het allerliefst wilt ook werkelijk te bereiken.

De methode is ontleend aan een Amerikaans voorbeeld. We gebruiken deze voor het eerst in een workshop van Werken voor Elkaar.

Zin om ook blij te worden door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden? Schrijf je dan in.

Als je mee komt doen in Utrecht neem je niet alleen nieuwe inzichten, maar ook een leuke tastbare verrassing mee naar huis!

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 mei 2022 13:30-14:30

Werken met een glimlach: wat is dat voor jou?

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

In de workshop van loopbaancoach Karin van Wezel inventariseer jij wat er voor jou toe doet met betrekking tot (toekomstig) werk. Inzicht in waar ‘jouw glimlach’ zit, helpt je gerichter te reageren op vacatures en zo je kans van slagen bij sollicitaties te verhogen.

˅ Meer info en inschrijven

Wat betekent ‘Werken met een glimlach’ eigenlijk voor jou?

Volgens loopbaancoach Karin van Wezel betekent het dat je voor minstens 80% blij bent met je werk, dat je werk past bij je talenten en kwaliteiten, dat je meestal uitkijkt naar wat je te doen staat in het werk en dat je je overwegend goed voelt in de organisatie. En dat je tegelijkertijd met enige relativering kunt kijken naar die andere 20%.

In deze workshop onderzoek je samen met Karin waar jóuw glimlach zit.

Aan de hand van een simpel instrument leert ze je benoemen welke elementen er voor jou toe doen. Ze laat je zien hoe je een indeling van deze elementen in verschillende clusters maakt: onder andere de waarden die je wilt leven, de inhoud van het werk en de randvoorwaarden.

Vervolgens staat ze stil bij wat je met jouw ‘elementen voor werken met een glimlach’ kunt: waar heb je invloed op en waarop niet? En wat doe je daar dan mee?

Inzicht in jezelf en weten waar je glimlach zit, helpt je om gerichter te selecteren welke vacatures bij je passen.

En dat verhoogt jouw kans van slagen bij sollicitaties!

Loopbaancoach Karin van Wezel (Karin van Wezel - Training • Coaching • Loopbaanbegeleiding) richt zich op wat mensen (onbewust) in huis hebben, wat hun drijfveren zijn en waar en wanneer ze tot hun recht komen. Van daaruit helpt zij hen stappen de toekomst in te zetten, met de positieve psychologie als kader.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 mei 2022 13:30-14:30 en 15:00-16:00

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop vanaf De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee naar buiten om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’

˅ Meer info en inschrijven

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Deze wandeling gaat door het Beatrixpark. Zij start en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Donderdag 12 mei 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 10 mei 2022 13:30-14:30

Buddy Werkt

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Hoor van projectleider Sil de Graaf en oud-deelnemer Lenie Beliën hoe werkzoekende vijftigplussers via Buddy Werkt kunnen profiteren van persoonlijke begeleiding door vrijwilligers uit het bedrijfsleven.

˅ Meer info en inschrijven

Vind jij het ook hard werken om een nieuwe baan of uitdaging te vinden? Voel jij je daarin wel eens alleen staan? Ga je twijfelen aan je eigen kunnen?

Buddy Werkt is een programma van drie maanden waarin je gekoppeld wordt aan een vrijwillige buddy uit het bedrijfsleven.

De buddy is jouw maatje in de zoektocht naar werk. Hij of zij is een luisterend oor, een klankbord en soms een springplank naar een nieuwe kans.

In de afgelopen twee jaar deden bijna 200 werkzoekenden mee aan het programma. 90% van de deelnemers geeft aan dat men na het programma beter voorbereid en sterker staat op de arbeidsmarkt. 70% van hen vindt uiteindelijk werk.

Projectleider Sil de Graaf en oud-deelnemer Lenie Beliën vertellen in deze informatieworkshop hoe ’t in de praktijk werkt en wat het oplevert. En natuurlijk hoe jíj kunt meedoen aan Buddy Werkt.

Sil de Graaf zet zich al twee decennia in voor een arbeidsmarkt waarin iedereen welkom is, via projecten als Buddy Werkt en door het ondersteunen van bijzondere bedrijven die mensen kansen willen bieden.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Dinsdag 10 mei 2022 15:00-16:00

Netwerken met effect

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Loopbaancoach Anneke Graven laat je ervaren dat netwerken leuk kan zijn en dat het meteen wat oplevert als je haar simpele netwerkrecept toepast - wat we tijdens deze workshop met z’n allen dan ook gaan doen.

˅ Meer info en inschrijven

Netwerken gaat niet over snelle praatjes tijdens recepties, niet over pitchen en ook niet over bedelen om een baantje.

Netwerken gaat over aandacht voor anderen en behulpzaam zijn. En over laten zien wat jou beweegt en duidelijk zijn over wat je zelf nodig hebt.

Tijdens deze superactieve workshop stelt loopbaancoach Anneke Graven bijgestaan door team Werken voor Elkaar, jou in staat om dat hier én nu in de praktijk te brengen aan de hand van een simpel en bewezen recept.

Je gaat direct profiteren van de opbrengst. Of je nu meedoet in het Eindhovense Pand P of via Zoom.

Wees voorbereid op verhitte hersenkwabben, lachen en lol.

En zorg dat je pen en papier bij de hand hebt.

Anneke Graven helpt vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT werknemers, managers en ondernemers met verandervraagstukken op het gebied van leven en werk waar zij zelf, zonder hulp van buiten, niet meer uitkomen.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 15:00-16:00

Verlies en hoop

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Natuurgids Petra Snijder laat je tijdens een parkwandeling aandachtig waarnemen met al je zintuigen en laat je ontdekken wat jij ervaart bij de tegenstelling tussen oorlog en geweld en nieuw leven.

˅ Meer info en inschrijven

Tijdens de wandeling op 4 mei staan we enerzijds stil bij slachtoffers van oorlog en geweld: Hoe raken gebeurtenissen in de wereld aan jouw leven? Wat is de impact van de geschiedenis op jou?

Anderzijds is deze maand ook de tijd van nieuw leven. De vogels zingen en de bomen zijn weer groen. Hoe neem je dit waar en wat doet dit met je?

Natuurgids en ervaringsdeskundige Petra Snijder stelt je in de gelegenheid om rond deze tegenstelling tussen verlies en hoop ervaringen met elkaar te delen en elkaars netwerk aan te boren.

Petra Snijder is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en zet haar passie voor vogels, natuur en muziek in voor educatie, monitoring en bescherming op het gebied van vogels en natuur.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Donderdag 5 mei 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 13:30-14:30

Zingevend werken voor de publieke zaak

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Vertrouwenspersoon Rob van Veelen vertelt in deze workshop hoe hij als vrijwilliger bijdraagt aan het oplossen van problemen tussen burgers en overheid én hoe jij dat ook kunt gaan doen.

˅ Meer info en inschrijven

Weinig is zo bevredigend als meehelpen om je eigen wijk of stad een fijnere plek te maken om met elkaar te leven.

Heb jij het geluk dat je tijd beschikbaar hebt, bijvoorbeeld omdat je parttime werkt, even geen werk hebt of niet meer hoeft te werken voor je inkomen, luister dan naar het bevlogen verhaal van Rob van Veelen.

Rob zet zich in zijn buurt in voor armoedebestrijding en versterking van de burgerkracht van zijn bewoners. Hij doet dat als vertrouwenspersoon voor burgers die vastlopen in de systemen van de overheid.

Hij vertelt wat hij in zijn werk als vertrouwenspersoon meemaakt en hoe hij mensen helpt om hun problemen de baas te worden. En waarom hem dit zelf zoveel bevrediging geeft.

Ook maakt hij duidelijk wat de opleiding tot vertrouwenspersoon inhoudt en hoe jij ook zo'n opleiding kunt volgen.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Rob van Veelen geeft sinds zijn pensioen zin aan zijn leven door bijna fulltime vrijwilligerswerk te doen, onder meer als vertrouwenspersoon bij Samen Vooruit, een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van armoedebestrijding.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 15:00-16:00

De toekomst van werven

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Maatschappelijk ondernemer Prekash Ramsingh licht toe hoe werving en selectie er in de toekomst uit gaat zien en wat dit voor de werkzoekende betekent. Bovendien gaat hij in op welke opleidingen relevant zijn om de kans op werk echt te vergroten.

˅ Meer info en inschrijven

De arbeidsmarkt verandert continu en dat geldt zeker ook voor de verschillende methodes waarop werkgevers en werknemers gematcht kunnen worden.

Maatschappelijk ondernemer Prekash Ramsingh heeft in de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met een nieuwe methode van matching en dat heeft ertoe geleid dat zijn matchingsysteem verder ontwikkeld is en werkzoekenden beter van dienst kan zijn.

Tijdens zijn workshop laat hij deelnemers zien hoe werving en selectie er in de toekomst uit gaat zien en wat dit voor de werkzoekende betekent.

Bovendien gaat hij in op scholing via Stap als onderdeel van zijn matchingaanpak. “Scholing is cruciaal om te voorkomen dat kennis veroudert”, aldus Prekash. Hij toont de deelnemers welke opleidingen in het enorme aanbod van opleidingen relevant zijn om de kans op werk echt te vergroten.

Schrijf je in voor deze workshop en doe je voordeel met informatie over hoe de toekomst van werven eruit zal zien!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Prekash Ramsingh (PW Match) is een maatschappelijk ondernemer, die zeer betrokken is om samen Nederland en hr-afdelingen in beweging te krijgen om realistisch te denken over de kwaliteit van de vijftigplusser.

Deze workshop wordt gegeven in