Activiteiten die zijn geweest

Hieronder zie je een overzicht van workshops en netwerkontmoetingen die we eerder organiseerden bij Werken voor Elkaar.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

Donderdag 19 mei 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

> Ik wil meteen een afspraak boeken

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Vrijwilliger aan het woord

Ik heb heel veel nieuwe online tools geleerd. Mijzelf presenteren, pitchen met een professioneel en hoog zichtbaar LinkedIn-profiel. Het heeft mij zelfvertrouwen en een nieuwe baan opgeleverd!

Kees van der Vlugt uit Rotterdam

Maandag 16 mei 2022 15:00-16:15

Van bar naar podium

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

˅ Meer info en inschrijven

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Dinsdag 17 mei 2022 10:00-11:15

Denken in mogelijkheden

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Ontdek in deze workshop met Erik Lambooy hoe je anders kunt omgaan met de beren die jij op dit moment op je weg ziet.

Met een leuke, tastbare verrassing voor deelnemers die naar Utrecht komen!

˅ Meer info en inschrijven

Iemand vraagt jou: wat zou jij het allerliefste willen? Weet jij dan meteen het antwoord? Of denk je: Er zijn zoveel dingen die ik graag wil, maar het állerliefste, dat is lastig kiezen. Of denk je: Ik heb echt geen idee wat ik heel graag zou willen, eigenlijk kan ik niets verzinnen. Of: Ik weet precies wat ik het allerliefst zou willen, maar dat gaat niet lukken, want ... (vul maar in).

In deze workshop ga je onder leiding van Erik Lambooy, mede-oprichter Werken voor Elkaar, een simpele methode inzetten om twee dingen te bereiken: (1) Scherp krijgen wat je het allerliefst wilt en (2) Mogelijkheden ontdekken om dat wat je het allerliefst wilt ook werkelijk te bereiken.

De methode is ontleend aan een Amerikaans voorbeeld. We gebruiken deze voor het eerst in een workshop van Werken voor Elkaar.

Zin om ook blij te worden door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden? Schrijf je dan in.

Als je mee komt doen in Utrecht neem je niet alleen nieuwe inzichten, maar ook een leuke tastbare verrassing mee naar huis!

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV. Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 mei 2022 13:30-14:30

Werken met een glimlach: wat is dat voor jou?

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

In de workshop van loopbaancoach Karin van Wezel inventariseer jij wat er voor jou toe doet met betrekking tot (toekomstig) werk. Inzicht in waar ‘jouw glimlach’ zit, helpt je gerichter te reageren op vacatures en zo je kans van slagen bij sollicitaties te verhogen.

˅ Meer info en inschrijven

Wat betekent ‘Werken met een glimlach’ eigenlijk voor jou?

Volgens loopbaancoach Karin van Wezel betekent het dat je voor minstens 80% blij bent met je werk, dat je werk past bij je talenten en kwaliteiten, dat je meestal uitkijkt naar wat je te doen staat in het werk en dat je je overwegend goed voelt in de organisatie. En dat je tegelijkertijd met enige relativering kunt kijken naar die andere 20%.

In deze workshop onderzoek je samen met Karin waar jóuw glimlach zit.

Aan de hand van een simpel instrument leert ze je benoemen welke elementen er voor jou toe doen. Ze laat je zien hoe je een indeling van deze elementen in verschillende clusters maakt: onder andere de waarden die je wilt leven, de inhoud van het werk en de randvoorwaarden.

Vervolgens staat ze stil bij wat je met jouw ‘elementen voor werken met een glimlach’ kunt: waar heb je invloed op en waarop niet? En wat doe je daar dan mee?

Inzicht in jezelf en weten waar je glimlach zit, helpt je om gerichter te selecteren welke vacatures bij je passen.

En dat verhoogt jouw kans van slagen bij sollicitaties!

Loopbaancoach Karin van Wezel (Karin van Wezel - Training • Coaching • Loopbaanbegeleiding) richt zich op wat mensen (onbewust) in huis hebben, wat hun drijfveren zijn en waar en wanneer ze tot hun recht komen. Van daaruit helpt zij hen stappen de toekomst in te zetten, met de positieve psychologie als kader.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 mei 2022 13:30-14:30 en 15:00-16:00

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop vanaf De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee naar buiten om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’

˅ Meer info en inschrijven

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Deze wandeling gaat door het Beatrixpark. Zij start en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Donderdag 12 mei 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom.

Vrijwilliger aan het woord

Werken voor Elkaar is een fijne club waar je sterker van wordt! Als vrijwilliger krijg je de ruimte om met nieuwe dingen bezig te zijn. Bijvoorbeeld leren om Zoom te gebruiken. Ik weet nu meer van de techniek en heb geleerd dat Zoom een mooie methode is om te netwerken.

Bert van der Vegt uit Amsterdam

Dinsdag 10 mei 2022 13:30-14:30

Buddy Werkt

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Hoor van projectleider Sil de Graaf en oud-deelnemer Lenie Beliën hoe werkzoekende vijftigplussers via Buddy Werkt kunnen profiteren van persoonlijke begeleiding door vrijwilligers uit het bedrijfsleven.

˅ Meer info en inschrijven

Vind jij het ook hard werken om een nieuwe baan of uitdaging te vinden? Voel jij je daarin wel eens alleen staan? Ga je twijfelen aan je eigen kunnen?

Buddy Werkt is een programma van drie maanden waarin je gekoppeld wordt aan een vrijwillige buddy uit het bedrijfsleven.

De buddy is jouw maatje in de zoektocht naar werk. Hij of zij is een luisterend oor, een klankbord en soms een springplank naar een nieuwe kans.

In de afgelopen twee jaar deden bijna 200 werkzoekenden mee aan het programma. 90% van de deelnemers geeft aan dat men na het programma beter voorbereid en sterker staat op de arbeidsmarkt. 70% van hen vindt uiteindelijk werk.

Projectleider Sil de Graaf en oud-deelnemer Lenie Beliën vertellen in deze informatieworkshop hoe ’t in de praktijk werkt en wat het oplevert. En natuurlijk hoe jíj kunt meedoen aan Buddy Werkt.

Sil de Graaf zet zich al twee decennia in voor een arbeidsmarkt waarin iedereen welkom is, via projecten als Buddy Werkt en door het ondersteunen van bijzondere bedrijven die mensen kansen willen bieden.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Dinsdag 10 mei 2022 15:00-16:00

Netwerken met effect

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Loopbaancoach Anneke Graven laat je ervaren dat netwerken leuk kan zijn en dat het meteen wat oplevert als je haar simpele netwerkrecept toepast - wat we tijdens deze workshop met z’n allen dan ook gaan doen.

˅ Meer info en inschrijven

Netwerken gaat niet over snelle praatjes tijdens recepties, niet over pitchen en ook niet over bedelen om een baantje.

Netwerken gaat over aandacht voor anderen en behulpzaam zijn. En over laten zien wat jou beweegt en duidelijk zijn over wat je zelf nodig hebt.

Tijdens deze superactieve workshop stelt loopbaancoach Anneke Graven bijgestaan door team Werken voor Elkaar, jou in staat om dat hier én nu in de praktijk te brengen aan de hand van een simpel en bewezen recept.

Je gaat direct profiteren van de opbrengst. Of je nu meedoet in het Eindhovense Pand P of via Zoom.

Wees voorbereid op verhitte hersenkwabben, lachen en lol.

En zorg dat je pen en papier bij de hand hebt.

Anneke Graven helpt vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT werknemers, managers en ondernemers met verandervraagstukken op het gebied van leven en werk waar zij zelf, zonder hulp van buiten, niet meer uitkomen.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 15:00-16:00

Verlies en hoop

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Natuurgids Petra Snijder laat je tijdens een parkwandeling aandachtig waarnemen met al je zintuigen en laat je ontdekken wat jij ervaart bij de tegenstelling tussen oorlog en geweld en nieuw leven.

˅ Meer info en inschrijven

Tijdens de wandeling op 4 mei staan we enerzijds stil bij slachtoffers van oorlog en geweld: Hoe raken gebeurtenissen in de wereld aan jouw leven? Wat is de impact van de geschiedenis op jou?

Anderzijds is deze maand ook de tijd van nieuw leven. De vogels zingen en de bomen zijn weer groen. Hoe neem je dit waar en wat doet dit met je?

Natuurgids en ervaringsdeskundige Petra Snijder stelt je in de gelegenheid om rond deze tegenstelling tussen verlies en hoop ervaringen met elkaar te delen en elkaars netwerk aan te boren.

Petra Snijder is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en zet haar passie voor vogels, natuur en muziek in voor educatie, monitoring en bescherming op het gebied van vogels en natuur.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Donderdag 5 mei 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 13:30-14:30

Zingevend werken voor de publieke zaak

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Vertrouwenspersoon Rob van Veelen vertelt in deze workshop hoe hij als vrijwilliger bijdraagt aan het oplossen van problemen tussen burgers en overheid én hoe jij dat ook kunt gaan doen.

˅ Meer info en inschrijven

Weinig is zo bevredigend als meehelpen om je eigen wijk of stad een fijnere plek te maken om met elkaar te leven.

Heb jij het geluk dat je tijd beschikbaar hebt, bijvoorbeeld omdat je parttime werkt, even geen werk hebt of niet meer hoeft te werken voor je inkomen, luister dan naar het bevlogen verhaal van Rob van Veelen.

Rob zet zich in zijn buurt in voor armoedebestrijding en versterking van de burgerkracht van zijn bewoners. Hij doet dat als vertrouwenspersoon voor burgers die vastlopen in de systemen van de overheid.

Hij vertelt wat hij in zijn werk als vertrouwenspersoon meemaakt en hoe hij mensen helpt om hun problemen de baas te worden. En waarom hem dit zelf zoveel bevrediging geeft.

Ook maakt hij duidelijk wat de opleiding tot vertrouwenspersoon inhoudt en hoe jij ook zo'n opleiding kunt volgen.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Rob van Veelen geeft sinds zijn pensioen zin aan zijn leven door bijna fulltime vrijwilligerswerk te doen, onder meer als vertrouwenspersoon bij Samen Vooruit, een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van armoedebestrijding.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Woensdag 4 mei 2022 15:00-16:00

De toekomst van werven

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Maatschappelijk ondernemer Prekash Ramsingh licht toe hoe werving en selectie er in de toekomst uit gaat zien en wat dit voor de werkzoekende betekent. Bovendien gaat hij in op welke opleidingen relevant zijn om de kans op werk echt te vergroten.

˅ Meer info en inschrijven

De arbeidsmarkt verandert continu en dat geldt zeker ook voor de verschillende methodes waarop werkgevers en werknemers gematcht kunnen worden.

Maatschappelijk ondernemer Prekash Ramsingh heeft in de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met een nieuwe methode van matching en dat heeft ertoe geleid dat zijn matchingsysteem verder ontwikkeld is en werkzoekenden beter van dienst kan zijn.

Tijdens zijn workshop laat hij deelnemers zien hoe werving en selectie er in de toekomst uit gaat zien en wat dit voor de werkzoekende betekent.

Bovendien gaat hij in op scholing via Stap als onderdeel van zijn matchingaanpak. “Scholing is cruciaal om te voorkomen dat kennis veroudert”, aldus Prekash. Hij toont de deelnemers welke opleidingen in het enorme aanbod van opleidingen relevant zijn om de kans op werk echt te vergroten.

Schrijf je in voor deze workshop en doe je voordeel met informatie over hoe de toekomst van werven eruit zal zien!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Prekash Ramsingh (PW Match) is een maatschappelijk ondernemer, die zeer betrokken is om samen Nederland en hr-afdelingen in beweging te krijgen om realistisch te denken over de kwaliteit van de vijftigplusser.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Vrijdag 29 april 2022 10:00-11:00

Wat wil je nu écht?

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Met een duidelijk doel voor ogen haal je meer uit het leven, zegt lifecoach Karina de Groot. Met laagdrempelige oefeningen laat ze jou in deze workshop ontdekken wat jij uit je leven en je (nieuwe) werk wilt halen!

˅ Meer info en inschrijven

Elk mens kan op een bepaald moment in zijn leven vast komen te zitten. Of dit nu vast is in je werk, in je privéleven of simpelweg in je denkwijze.

Het lijkt alsof je te midden van hele dichte mist staat en je ziet niet meer welke kant je op wilt. Je bent je focus , je richting of je doel kwijt.

Karina de Groot is ervan overtuigd dat je met een duidelijk doel voor ogen veel meer uit het leven kan halen dan je nu doet. Zeker als je ook weet welke stappen je kunt zetten om je doelen te behalen.

Veel mensen laten zich leiden door het ritme van het leven, of erger nog, door de sleur van alle dag. Een bekend citaat van Albert Einstein is : “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Dus één ding weet je zeker, als je nu geen stappen zet, heb je over een paar jaar nog steeds hetzelfde gevoel als nu. Je zit gevangen in je huidige leven.

In deze workshop helpt Karina je daar verandering in te brengen. Door middel van laagdrempelige oefeningen laat ze jou ontdekken wat je écht wilt!

Karina de Groot (Buffelcoaching.com)was het na jarenlange ervaring in de uitzendbranche zat om 'vierkante mensen in ronde vacatures te stoppen'. Ze gelooft dat als je werk doet dat aansluit bij je talent of je passie, je daar vanzelf succesvol in wordt. Stop met buffelen, start met leven!

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Vrijdag 29 april 2022 11:30-12:30

Ontdek je nieuwe koers

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Tijdens deze actieve workshop laat tekencoach Suzanne Warmerdam je zien hoe tekenen jou kan helpen een nieuwe richting in te slaan op werkgebied. Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen!

˅ Meer info en inschrijven

Wil jij graag een nieuwe richting op, omdat het werk dat je doet (of deed) niet meer bij je past? En lukt het je nog niet om in actie te komen, omdat je beren op de weg ziet of andere spinsels in je hoofd hebt ;-)?

Ontdek tijdens deze actieve workshop van Suzanne Warmerdam hoe je op een creatieve, speelse manier jouw nieuwe koers kunt vinden. Tekenen wakkert je creativiteit aan, haalt je uit je hoofd en brengt je dichter bij je hart. Zodat je dat kunt volgen en in actie komt. Tekenen zorgt dat je anders gaat denken en doen.

Dat komt heel goed van pas als je nog niet goed weet wat je wilt, en hoe je het aanpakt.

Suzanne leert je om met een paar simpele lijnen alles te tekenen. “Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen”, aldus Suzanne. Onder haar inspirerende leiding start je met de basis - het visuele alfabet - en daarna laat ze je proeven van het echte werk: je gaat tekenen over jezelf en over jouw toekomst. Het zou zomaar kunnen dat er iets verrassends over jezelf naar boven komt in je tekening!

Als je meedoet via Zoom: leg thuis een paar A4-vellen en normale stiften (zwart en enkele andere kleuren) klaar, en ontdek jouw nieuwe koers!

Na afloop van deze workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel op locatie als online.

Suzanne Warmerdam (suzannewarmerdam.com) laat je op een creatieve manier ontdekken wie je bent, wat bij je past en waar je heen wilt met je werk. Ze gooide 5 jaar geleden het roer om: na ruim 20 jaar bij grote bedrijven startte ze haar eigen bedrijf waarin ze workshops geeft en coacht. Daarmee volgt ze haar hart en helpt anderen om dat ook te doen.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Donderdag 28 april 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: Google Foto's

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck hoe je aankomende vakantie je foto's kunt opslaan, presenteren, bewerken en terugvinden met het gratis programma Google Foto's.

˅ Meer info en inschrijven

Dit is een handige praktijkworkshop met het oog op de aankomende vakanties. Want je kent dat wel: je maakt heel veel foto's, maar waar sla je ze allemaal op, hoe houd je het nu een beetje overzichtelijk en hoe vind je over een tijdje die foto's nog gemakkelijk terug.

Dan is het gratis Google Foto's voor jou misschien aantrekkelijk: veel opslagruimte plus handige functies voor het organiseren, bewerken en zoeken van je foto's.

Ingrid van Büseck neemt je stap voor stap mee in de functies.

Zorg dat je al een gratis Google-account hebt aangemaakt (Klik hier voor info hoe je dat doet).

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom. Na afloop kun je napraten en netwerken.

Vrijwilliger aan het woord

Het was heel fijn om tijdens mijn werkzoekende periode onder de mensen te zijn en ook met mijn medevrijwilligers. Met zelfvertrouwen ben ik weer aan het werk gekomen!

Anton Simons uit Alkmaar

Maandag 25 april 2022 13:30-15:00

Je loopbaan in beweging

Wandelworkshop in Amsterdam-Zuid bij Netwerkcafé Amsterdam

Loopbaancoaches Yvette Sibie en Hester Sybrandi helpen je om ruimte in je hoofd te krijgen en beter te zien wat jij nodig hebt om werk te vinden waarin je kunt bloeien.

˅ Meer info en inschrijven

Naarmate je langer op de arbeidsmarkt rondloopt, weet je vaak steeds beter wat jou drijft en wat jij nodig hebt om te kunnen bloeien.

Maar soms ben je dat even kwijt, is het mistig in je hoofd en duizelt het je van termen als kwaliteiten, waarden, USP, elevatorpitch, STARR, et cetera. Dan is het goed om tijd en ruimte te scheppen en even afstand te nemen.

In de wandelcoaching van loopbaancoaches Yvette Sibie en Hester Sybrandi laat je de dagelijkse beslommeringen en gedachten los en maak je ruimte voor wat er nu is. Buiten, in de stadse natuur, met licht en lucht om je heen en grond onder je voeten maak je makkelijker contact met jouw ‘beats’: jouw diepere drijfveren en wensen.

Al wandelend ben je niet alleen fysiek in beweging, maar komt er ook ‘beweging’ in je hoofd.

Dus: trek stevig schoeisel en weerbestendige kleding aan, geniet en laat je verrassen!

Loopbaancoach Hester Sybrandi (hestersybrandi.nl) werkt bijna altijd buiten met mensen die vragen hebben rondom werk en carrière. “Wandelend op pad met je loopbaan geeft lucht, ruimte en inspiratie om nieuwe stappen te zetten.

Job- en loopbaancoach Yvette Sibie helpt mensen om te ontdekken waar hun hart ligt, waar ze blij van worden. “Wandelen is daarbij een goed hulpmiddel: het ontspant en haalt je uit je dagelijkse routine, waardoor je zaken met een andere blik bekijkt.

Na afloop van deze wandelworkshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

De wandelworkshop start en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, vlakbij Station Amsterdam Zuid.

Maandag 25 april 2022 13:30-16:00

Het succesvolle sollicitatie- en netwerkgesprek

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Loopbaanspecialist Raymond Kuster leert je de kneepjes van gesmeerde gespreksvoering, zodat jij in je volgende netwerk- of sollicitatiegesprek een beter resultaat gaat bereiken dan wanneer je blijft doen wat je altijd al deed.

˅ Meer info en inschrijven

Sollicitatie- en netwerkgesprekken zijn onlosmakelijk met het zoeken naar werk verbonden.

Een goed gesprek kan de opstap zijn naar een volgend gesprek of nog beter: naar je droombaan.

Maar hoe bereid je zulke gesprekken voor? En ben jij je bewust van je non-verbale communicatie? Gebruik je in het gesprek stroom- of stremtaal? Welke antwoorden geef je op ingewikkelde en gangbare vragen? Wat is het verschil tussen het voeren van een sollicitatiegesprek en een netwerkgesprek?

In de workshop van loopbaanprofessional en trainer Raymond Kuster ga je samen interactief aan de slag met gespreksvoering, gericht op het vinden van werk.

Raymond wisselt daarbij theorie af met praktijk en laat je oefenen: niet consumeren, maar doen.

Dit oefenen creëert bewustwording en Raymond geeft je bovendien praktische tips & tricks zodat je (nog) beter voorbereid je volgende sollicitatie- of netwerkgesprek ingaat!

Let op: Neem je meest recente sollicitatiebrief en vacaturetekst mee (of leg deze klaar als je online deelneemt).

Ramond Kuster (kuster-loopbaanmanagement.nl) werkt sinds 2001 als zelfstandig loopbaanprofessional (RL) en trainer. Hij heeft een rijke expertise opgebouwd in het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar werk. Werk dat aansluit bij de persoonlijke sterktes, behoeftes en interesses, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Hij levert graag een bijdrage aan iemands werkgeluk.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, vlakbij Station Amsterdam Zuid.

Donderdag 21 april 2022 14:00-15:00

Werk waar je blij van wordt

Online informatieworkshop

Ga je met tegenzin naar je werk? Of verlang je naar ander werk? Dankzij een subsidieregeling krijg je gratis advies hoe en waar je leuk werk kunt vinden, zelfs zonder hogere opleiding! Loopbaancoach Deirdre Bouwman vertelt er alles over.

Grijp deze kans om de rest van je leven weer met plezier naar je werk te gaan!

˅ Meer info en inschrijven

“Mijn vaste contract is mijn alles! Dat ik leegloop op deze baan is wat het is, er moet toch brood op de plank komen!”

“Als MBO-2’er zijn er alleen laagbetaalde banen waarop mijn lijf en mijn geest kapot draaien!”

“Ik mag blij zijn met het werk dat ik heb, zonder middelbareschooldiploma…!”

Dit zeggen mensen die níet blij zijn met hun werk. Doodzonde om als vijftigplusser de rest van je werkende leven elke dag zó naar je werk te moeten, toch?

Het kan anders!

Dankzij een subsidieregeling van de overheid kun jij gratis persoonlijk advies krijgen van een erkende loopbaancoach hoe je leuk werk vindt, misschien wel heel ander werk dan je tot nog toe deed. Werk waar je wél blij van wordt, werk dat je energie geeft in plaats van dat je erop leegloopt. Of misschien ook goede tips om het werk dat je nu doet weer leuk te gaan vinden.

Bij het advies hoort ook een arbeidsmarktscan die je laat zien waar voor jou de kansen liggen. Normaal kost zo’n advies inclusief arbeidsmarktscan 700 euro.

De regeling is voor mensen met maximaal mbo-2!

Dat wil zeggen: zonder afgeronde opleiding, of met alleen basisschool, vmbo, mavo, mbo-1, mbo-entree of mbo-2, of met een oudere opleiding die hiermee vergelijkbaar is.

In deze informatieworkshop vertelt erkend loopbaancoach Deirdre Bouwman hoe zo’n advies eruitziet en wat het jou persoonlijk kan opleveren. Jij kunt haar alle vragen stellen die je hebt.

Na afloop van de workshop kun je meteen besluiten of je ook wilt profiteren van deze 700 euro subsidie. Alles wordt dan verder voor je geregeld.

Grijp deze kans om de rest van je leven weer met plezier naar je werk te gaan!

Deirdre Bouwman (De levensloopstylist) is erkend loopbaancoach. Ze helpt mensen die vastlopen in privé en werk om erachter te komen wat er aan de hand is. En ze begeleidt mensen waardoor ze ontdekken wat ze willen en hoe ze dit ook kunnen bereiken. Met als doel: leuk werk en een gelukkig leven.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Zoom.

Donderdag 21 april 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 20 april 2022 13:30-14:30

Vergroot jouw (werk)geluk

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Werkgelukcoach Myrna Seekles legt uit wat werkgeluk is en hoe je het beïnvloedt. Bovendien geeft zij je praktische tools om meteen met je werkgeluk aan de slag te gaan.

˅ Meer info en inschrijven

Wat bedoeld wordt met geluk in de liefde of in het spel, is voor de meeste mensen wel duidelijk. Maar wanneer ben je nou gelukkig in je werk?

‘Werkgeluk’ is een woord dat steeds meer gebruikt wordt in de maatschappij. Wat betekent het eigenlijk en hoe wordt werkgeluk bepaald? En ook belangrijk: hoe kun je er invloed op uitoefenen?

In haar workshop vertelt werkgelukcoach Myrna Seekles jou er alles over! Bovendien geeft zij je praktische tools om meteen met je werkgeluk aan de slag te gaan.

“Werkgeluk zorgt ervoor dat mensen meer gaan doen van dat waar zij blij van worden, met meer zelfvertrouwen in hun (werk)leven durven te staan maar ook beter voor zichzelf gaan zorgen zodat die burn-out aan hen voorbij gaat”, licht Myrna alvast een tipje van de sluier op.

Schrijf je in en vergroot ook jóuw (werk)geluk!

Myrna Seekles (Myrna Seekles) is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en heeft een opleiding in de positieve psychologie gedaan. Zij coacht vol passie mensen op het gebied van werkgeluk en draagt met veel plezier bij aan de groei en persoonlijke ontwikkeling van anderen.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Woensdag 20 april 2022 15:00-16:00

(Bijna) met pensioen, en nu?

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Voormalig beleidsadviseur Paul van der Kam vertelt hoe hij tot de keuze is gekomen om na zijn pensionering een nieuwe carrière als lifecoach te starten en hoe hij dat heeft aangepakt.

˅ Meer info en inschrijven

Ben je met pensioen en op zoek naar een zinvolle invulling van je vrije tijd? En zou je daarvoor wel het verhaal en de tips kunnen gebruiken van een ervaringsdeskundige?

Dan ben je in de workshop van lifecoach Paul van der Kam aan het juiste adres!

Paul neemt je mee in het keuzeproces dat hij doorlopen heeft om na zijn pensionering als beleidsadviseur een nieuwe carrière te starten als lifecoach.

Hij gaat in op de stappen die hij heeft gezet om tot zijn coachingbedrijf te komen en wat het resultaat van zijn inspanningen tot nu toe is.

Na afloop van deze persoonlijke-ervaringsworkshop kun je met Paul napraten.

Paul van der Kam (Kampa Coaching) is lifecoach en wandeltrainer. Na zijn pensioen is hij gestart met Kampa Coaching, dat werkt volgens het principe van oplossingsgericht coachen. Dit betekent dat niet het probleem centraal staat, maar de mogelijke oplossing ervoor.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt online uitgezonden in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Dinsdag 19 april 2022 10:00-11:00

Zelfvertrouwen doen of zelfvertrouwen zijn?

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Ervaringsdeskundige Briska Smit leert jou gedegen zelfonderzoek doen naar jouw relatie met zelfvertrouwen.

˅ Meer info en inschrijven

Ben jij vol zelfvertrouwen over wie jij precies bent en wat je wilt? Of ben je dat in de waan van de dag (of de jaren) een beetje uit het oog verloren?

Misschien is het dan nu - omdat je werkzoekend bent, erover denkt een eigen bedrijf op te starten of gewoon omdat je even pas op de plaats wilt maken om overzicht te krijgen - een goed moment voor wat zelfonderzoek naar jouw relatie met zelfvertrouwen!

In de workshop van ervaringsdeskundige Briska Smit leer je gedegen zelfonderzoek te doen. Zij zal veel vragen gaan stellen, waarop jij voor jezelf antwoord gaat geven. Door interactief mee te doen tijdens de workshop, kun je heel interessante inzichten krijgen.

Bereid je voor door voorafgaand aan deze workshop zelf één vraag te formuleren waarop je antwoord wilt hebben.

En zorg ervoor dat je tijdens de workshop pen en papier bij de hand hebt en er met je volle aandacht bij bent!

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) houdt zich haar leven lang bezig met waarom mensen, inclusief zijzelf, doen zoals ze doen. Door dit (zelf)onderzoek heeft ze de mooiste antwoorden gevonden op hoe je jezelf begeleidt naar innerlijke rust, kracht en wijsheid. Met haar missie ‘Ontspan de wereld, begin bij jezelf!’ wijst ze je de weg naar hoe je gedoe-loos en echt jezelf kan zijn, hoe je weet wat je wilt en hoe je daar trouw aan bent.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom.

Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Dinsdag 19 april 2022 11:30-12:30

Starten vanuit je hobby

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Ondernemersadviseur Freddie Kesteloo bespreekt de verschillende criteria van ondernemerschap en licht de 10 stappen naar een eigen bedrijf toe.

˅ Meer info en inschrijven

Heb jij als hobby bijvoorbeeld sieraden of schilderijen maken of mensen helpen met hun boekhouding? Of brei je te gekke truien? En hoor je van je omgeving dat je met je hobby ‘wat moet doen’?

Wellicht verkoop je jouw zelfgemaakte artikelen en diensten al in je privénetwerk, maar zou het interessant zijn om van je hobby ook echt je werk te maken !?

Tijdens de workshop van ondernemersadviseur Freddie Kesteloo krijg je onder andere op die vraag antwoord.

Hij bespreekt de verschillende criteria van ondernemerschap en gaat in op vele zaken die met betrekking tot het starten van een eigen bedrijf aan de orde komen: Wanneer heb je een hobby en wanneer is het een bedrijf? Kun je zonder ingeschreven te staan bij de KVK toch ondernemen? Als je niet ingeschreven bent bij de KVK, werk je dan zwart? Kun je een btw-nummer hebben zonder KVK-inschrijving?

Tevens zal Freddie de 10 stappen naar een eigen bedrijf kort toelichten.

Mis deze workshop dus niet als jij overweegt van je hobby je werk te maken!

Freddie Kesteloo is ondernemersadviseur bij de KVK en richt zich met name op startende ondernemers. Hij beantwoordt vragen over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het starten van een bedrijf, zoals rechtsvormkeuze, belastingen, vergunningen en verzekeringen. Daarnaast is hij spreker bij webinars en congressen en op beurzen en scholen.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom.

Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Donderdag 14 april 2022 10:00-11:30

Zoomen doe je zo

Online workshop

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek en soepel zelf een vergadering kunt organiseren en leiden.

˅ Meer info en inschrijven

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een video-vergadering in Zoom of Microsoft Teams of Google Meet. Of zelf de vraag gekregen om zo'n vergadering te organiseren.

Videovergaderen is sinds de pandemie populair en zal dat blijven. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou de basisprincipes van Zoomen als deelnemer én als organisator van een gesprek. Wat kan er allemaal, wat zijn de handigheidjes, wat moet je doen als je verbinding slecht is, je microfoon het ineens niet doet, je de ander niet hoort, je naam niet goed in beeld is, je kamer te licht of te donker is, hoe gaat dat met breakout rooms?

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek en soepel zelf een vergadering kunt organiseren en leiden.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoekende is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Ja, deze workshop over Zoomen geven we in Zoom. De beste manier om het te ervaren :-) Zorg dat je vooraf het programma installeert vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test. De rest leren we jou in de workshop!

Donderdag 14 april 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 12 april 2022 13:30-14:30

Wie heeft hier de leiding?

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom zet je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook de leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek, zodat je indruk maakt zónder dat je arrogant overkomt.

˅ Meer info en inschrijven

Hoe vaak heb jij als sollicitant aan een mogelijk nieuwe werkgever gevraagd: ‘vertel eens iets over jezelf?’ En hoe vaak heb je als sollicitant de vraag gekregen om iets over jezelf te vertellen en aan te geven wat je minder goede kanten zijn?

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom: “We vergeten wel eens dat een sollicitatiegesprek een kennismaking is tussen twee partijen die elkaar iets te bieden hebben. De ene partij heeft een baan in de aanbieding en de ander zijn of haar expertise en jarenlange werk- en levenservaring.

De dagelijkse praktijk leert alleen dat degene die de baan aanbiedt, vaak ook degene is die de leiding in het gesprek neemt en allerlei vragen afvuurt. Waardoor je als sollicitant soms minder goed uit de verf komt dan je gehoopt had. En achteraf denkt: ‘ik heb eigenlijk niet gezegd wat ik had willen zeggen’. En dat is jammer, want je krijgt meestal geen tweede kans.”

Tijdens de workshop van Claudine ga je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek: Hoe kun je jezelf zodanig presenteren dat je indruk maakt? Zonder dat je arrogant lijkt? En wel zo dat een mogelijk nieuwe werkgever denkt: ‘die moet ik hebben!’?

Claudine leert het je tijdens deze workshop, dus schrijf je in!

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom (de Presentatiepartners en Plek voor Verhalen) leert professionals verhalen zodanig te vertellen dat anderen ook graag willen luisteren. Claudine is schrijver en redacteur van het vakblad C - blad voor communicatieprofessionals. Tevens is zij medeauteur van ‘101 presentatietips: als je iets te vertellen hebt’.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, online én in Eindhoven.

Deze workshop van Netwerkcafé Eindhoven wordt live uitgezonden in Zoom vanuit Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Dinsdag 12 april 2022 15:00-16:00

Ik voel me prima (of toch niet?)

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Verandercoach Anneke Graven laat je zien hoe je, zonder kopje onder te gaan, van de oever van werkverlies de oversteek maakt naar nieuw werk.

˅ Meer info en inschrijven

Ontslag, het verlies van je baan, dat doet wat met je als mens. Weg is je ritme, houvast en structuur…

Bij elke verandering doorlopen wij mensen een aantal stappen. De verandercurve van Kübler-Ross maakt dit inzichtelijk en helpt de emoties te herkennen bij jezelf en bij anderen, zodat je kunt zien wat jij of die ander nodig heeft om een stap verder te komen in het veranderproces.

Besef dat we er allemaal ‘doorheen’ gaan, maar allemaal op ons eigen tempo. En door dat eigen tempo stuiten we vaak op onbegrip en miscommunicatie. Blijf de dialoog hierover voeren met elkaar en ondersteun elkaar met datgene wat de ander nodig heeft in de fase waarin hij zit.

In deze workshop bespreekt verandercoach Anneke Graven samen met jou het proces dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Hoe sla je dat bruggetje, dat je helpt om niet in het water te vallen? Je hoeft niet meteen de overkant te zien. Maar met kleine stappen blijf je in beweging op weg naar het ervaren van een eerste succes.

De workshop biedt waardevolle tips en handvatten voor jouw ontwikkeling op weg naar jouw droombaan.

Anneke Graven helpt vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT werknemers, managers en ondernemers met verandervraagstukken op het gebied van leven en werk waar zij zelf, zonder hulp van buiten, niet meer uitkomen.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, ook online.

Deze workshop van Netwerkcafé Eindhoven wordt live uitgezonden in Zoom vanuit Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Vrijdag 8 april 2022 10:00-11:30

Ook jij kunt voorspellen met AI

Online workshop

Financieel specialist Sanjin Nabuurs wijdt je in de wereld in van kunstmatige intelligentie en laat je zien dat hoe je zelf gebruik kunt maken van de voorspellende kracht van patroonherkenning.

˅ Meer info en inschrijven

Kunstmatige Intelligentie, Artificial Intelligence (AI) of Machine Learning is niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Banken maken gebruik van AI om het risicoprofiel van klanten in te schatten. In de hotel- en luchtvaartbranche wordt gebruik gemaakt van AI voor het voorspellen van de bezetting en het bepalen van de meest rendabele prijsstelling. Daarnaast speelt AI een rol bij bijvoorbeeld gezichtsherkenning van jouw smartphone en maakt ook de overheid gebruik van AI-diensten.

Discussies over de voor- en nadelen van AI zie je dagelijks in het nieuws. Jouw leven wordt erdoor beïnvloed - of je wilt of niet. Goed dus om te snappen hoe 't werkt!

In deze workshop geeft financieel specialist Sanjin Nabuurs een beeld van het belang en de invloed van AI in onze samenleving en laat hij je op een voor leken begrijpelijke manier zien wat AI eigenlijk is. En wat het níet is. En je bent in staat om te herkennen waar AI in onze samenleving wordt gebruikt.

Maar vooral ook heel leuk: hij laat je zien dat jij als gewone burger zelf gebruik kunt maken van AI-technieken.

Sanjin: "Je bent nooit te oud bent om innovatieve technieken te leren. Het gaat erom dat je jong van geest bent en dat je nieuwsgierig bent."

Sanjin Nabuurs heeft ruime financiële ervaring als registercontroller en is werkzaam in de bancaire sector. Hij is tevens docent aan het opleidingsinstituut van de Vereniging van Registercontrollers en geeft daar de training “Introductie in Predictive Analytics”.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Woensdag 6 april 2022 15:00-16:00

Energiebesparing en werkgelegenheid

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Energiecoach Willem Draaisma vertelt over zijn werk en wil je enthousiast maken om ook een baan te vinden waarin je kunt bijdragen aan onze gezamenlijke opgave voor duurzame energie.

Bijvoorbeeld in de duurzame-banenmarkten die hij organiseert.

˅ Meer info en inschrijven

Energiecoach Willem Draaisma vertelt hoe onze gezamenlijke maatschappelijke uitdaging om zuinig om te gaan met energie en om nieuwe, schone en duurzame energiebronnen aan te boren, kansen schept voor nieuwe werkgelegenheid, ook voor vijftigplussers.

Hij geeft in deze workshop ook een beeld van zijn werk als energiecoach. En hij vertelt over zijn ervaringen tijdens huisbezoeken waarin hij met de bewoners inventariseert wat hun wensen zijn en met welke maatregelen en aanpassingen ze energie kunnen besparen of wellicht ook zelf kunnen opwekken.

Zijn oproep aan de deelnemers van deze workshop: "Maak het verschil. Ga iets doen wat goed is voor de wereld en daarmee ook voor jezelf. Waar wil jij je hard voor maken. Duurzaamheid? Meer groen? Minder fossiel?"

Als die oproep je aanspreekt, kun je terecht bij duurzame-banenmarkten in diverse delen van Amsterdam waarbij Willem betrokken is. Over de opzet van deze banenmarkten en over het soort banen waarmee je daar kennis kunt maken, krijg je van Willem uitgebreid informatie.

Willem Draaisma is zelfstandig adviseur op het gebied van energiebesparing.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, ook online.

Deze bijeenkomst vindt plaats bij Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Je kunt ook in online meedoen. Zorg dan vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Donderdag 7 april 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen.

˅ Meer info en inschrijven

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak!

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 6 april 2022 13:30-14:30

Nu ben ik aan de beurt!

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Ervaringsdeskundige Briska Smit je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren en voor jezelf op te komen.

˅ Meer info en inschrijven

Zit jij regelmatig in een spagaat tussen iets wat jij wil, maar een ander niet, of omgekeerd?

Deze workshop is voor lieve, sterke, zelfbewuste mensen die toch zichzelf te veel wegcijferen en vooral voor alles en iedereen klaar staan, te hard werken vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite hebben met grenzen en wensen aangeven, met zichtbaar worden, van binnen wat onzeker zijn, zoeken naar rust en balans of naar wat ze écht willen.

Met ervaringsdeskundige Briska Smit kom je achter de twee belangrijkste dingen die je niet écht goed geleerd hebt in jouw leven.

Bovendien krijg je de belangrijkste ervaringsgerichte oefening die je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren.

Briska belooft een interactieve workshop met veel uitwisseling van informatie, een zelfbegeleidingsoefening, schrijfopdrachten, een filmpje en ook een stukje theorie.

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) houdt zich haar leven lang bezig met (waarom mensen doen zoals ze doen, inclusief zichzelf. Door dit (zelf)onderzoek heeft ze de mooiste antwoorden gevonden op hoe je jezelf begeleidt naar innerlijke rust, kracht en wijsheid. Met haar missie ‘Ontspan de wereld, begin bij jezelf!’ wijst ze je de weg naar hoe je gedoe-loos en echt jezelf kan zijn, hoe je weet wat je wilt en hoe je daar trouw aan bent.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, ook online.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom bij Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Woensdag 6 april 2022 13:30-14:30

Uitvogelen wat je passies zijn

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Natuurgids Petra Snijder laat je tijdens een parkwandeling aandachtig waarnemen met al je zintuigen en laat je ontdekken wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

˅ Meer info en inschrijven

Wandelgids Petra Snijder heeft een bijzondere belangstelling voor zangvogels. Op een wandeling door het Oosterpark vertelt ze hoe deze passie haar heeft gevonden en hoe ze haar kennis en ervaring in haar huidige leven inzet.

In het beginnende voorjaar laat Petra je stilstaan bij hoe vogels op muzikale wijze zin geven aan hun bestaan. En hoe kun je aan hun liedje horen wie ze zijn en welke reis ze onlangs hebben afgelegd?

Wat roepen de planten, dieren, monumenten, kunst, de gebouwen rond het park of spelende kinderen bij jou op? Ben je vooral visueel of auditief ingesteld? Of spelen andere zintuigen bij jou een rol?

Waar komen interesses of motivaties bij jou vandaan of beschik je wellicht over een nog onontdekt talent? Vind je het misschien leuk om je kennis te delen over onderwerpen die we tegenkomen in het park ?

Deze wandelworkshop geeft jou de gelegenheid om voor jezelf uit te vogelen wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

Petra Snijder is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en zet haar passie voor vogels, natuur en muziek in voor educatie, monitoring en bescherming op het gebied van vogels en natuur.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij de Muider.

Gratis ontwikkeladvies: Kies je Coach

Online matchingsbijeenkomst, dinsdag 29 maart 2022 13:30-16:00

Vanaf 1 mei 2022 kun jij dankzij een extra, tijdelijke subsidieregeling van de overheid gratis loopbaan-gericht ontwikkeladvies krijgen van een ervaren en erkende loopbaancoach.

Het ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen met maximaal mbo-2.

Dat wil zeggen: je hebt geen opleiding, basisonderwijs, vmbo, mavo, mbo-1, mbo entree of mbo-2 of een daarmee vergelijkbare oudere opleiding.

In een aantal gesprekken gaat de loopbaancoach met jou uitzoeken waar jouw toekomst op de arbeidsmarkt ligt.

Een officiële arbeidsmarktscan of ondernemersscan maakt deel uit van het advies.

Resultaat is een persoonlijk, loopbaangericht ontwikkelplan voor jou!

Wij willen dat vijftigplussers die daar baat bij hebben, een coach vinden die bij hen past.

De ene coach is de andere niet.

De stijl of het specialisme van de ene coach past beter bij jouw behoefte dan die van een ander. Niet zo makkelijk om in je eentje in korte tijd een passende coach te vinden.

Daarom organiseren we deze een unieke matchingsbijeenkomst tussen coaches en mensen zoals jij.

Zo kun jij de coach kiezen die het beste bij jou past.

Jouw favoriete coach regelt zelf de subsidie, dus daar hoef jij je niet druk over te maken.

Gebruik deze gratis hulp voor een realistische kijk op jouw loopbaanontwikkeling!

Normaal kost zo'n loopbaangericht ontwikkeladvies meer dan 700 euro!

Er is veel belangstelling, dus schrijf je in voordat alle subsidie is vergeven!

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid.

Je kunt alleen meedoen met je echte naam zichtbaar en met je camera en microfoon ingeschakeld.

Van bar naar podium

Workshop op locatie in Zaanstad + online, vrijdag 25 maart 2022 11:30-12:45

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft podiumtijger Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad wordt in Zoom uitgezonden vanuit Het Zaantheater in Zaanstad.

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel om het plezier en nut van openbaar spreken op anderen over te brengen.

Kijk eens met de ogen van een ander

Workshop op locatie in Zaanstad + online, vrijdag 25 maart 2022 10:00-11:00

Als je net je baan hebt verloren ben je vooral bezig met jezelf. Je bent verdrietig en boos en soms vind je jezelf heel zielig. Dat is logisch; je eigen emoties staan voorop.

Maar nu moet je weer naar buiten kijken. Je moet netwerken en solliciteren. Lastige gesprekken voeren.

Om daar succesvol in te zijn, kan het helpen als je kijkt met de ogen van een ander.

Wat wil, denkt, voelt degene die tegenover mij zit? Welke behoefte heeft hij? En hoe kan ik die persoon helpen en hij mij.

In deze workshop gaan je dat doen met ervaringsdeskundige Elise Op 't Land. Je gaat met elkaar in gesprek en leuke, inzichtgevende oefeningen doen.

Na deze workshop heb je nieuwe energie om de lastige gesprekken positief en succesvol aan te gaan.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad wordt in Zoom uitgezonden vanuit Het Zaantheater in Zaanstad.

Elise Op 't Land heeft na 25 jaar werken in de gehandicaptenzorg aardig wat geleerd over gedrag. Waarom doet iemand wat hij doet en hoe kan ik dat beïnvloeden?

Door je daarin in te leven ga je het gedrag begrijpen en kun je het gedrag veranderen. Die inzichten deelt ze graag met anderen.

Kort met Karin

Online speedcoachsessie, donderdag 24 maart 2022 16:00-17:00

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en meld je aan!

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Werk zoeken, meer dan solliciteren

Workshop op locatie in Alkmaar + online, woensdag 23 maart 2022 15:00-16:00

Ben je wel veel aan het solliciteren, maar kom je meestal niet verder dan een afwijzing, áls je die al krijgt?

Reïntegratiecoach Marco Smittenaar laat je in deze workshop kritisch kijken naar de manier waarop jij het zoeken van nieuw werk op dit moment aanpakt.

Hij neemt je mee langs vragen als: Hoe doe ik het nu? Kan ik het ook anders doen? Hoe dóe ik het eigenlijk? Waar let ik zelf op? Waar zou een werkgever op letten?

Marco gaat het gesprek aan met de deelnemers en nodigt hen ook uit om dat onderling te doen. Samen ga je kijken hoe je vanaf nu tot betere resultaten kunt komen!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Letterbak in Alkmaar.

Marco Smittenaar (FourstaR Reïntegratie) is meer dan 17 jaar actief als re-integratiecoach, kenner van de arbeidsmarkt en kenner van de mens. Hij is altijd op zoek naar de mogelijkheden voor zijn cliënten. Resultaat boekt hij door goed te luisteren en de vertaalslag richting de arbeidsmarkt te maken.

Optreden met zelfvertrouwen

Workshop op locatie in Alkmaar, woensdag 23 maart 2022 15:00-16:00

Je zoekt nieuw werk en daarbij kun je soms wel wat hulp van anderen gebruiken.

Hoe zorg je er nu voor dat anderen geïnteresseerd raken in jouw verhaal, dat ze naar jou willen luisteren, dat je de gunfactor krijgt?

Dat is het doel dat trainer en acteur Hans Koenis heeft in deze korte, actieve workshop: dat jij met meer zelfvertrouwen en optimisme netwerk-contact leert maken.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar vindt plaats in De Letterbak in Alkmaar. Je kunt alleen meedoen ter plekke.

Hans Koenis is trainer, coach en acteur. Rode draad in zijn werk: wat kun jij zelf doen om je doel te bereiken? Hoe kun jij spelenderwijs je communicatie en presentatie verbeteren?

Zijn stijl is optimistisch, licht, met humor, soms confronterend, maar altijd met jouw doel en belang voor ogen.

Terug naar jezelf

Workshop op locatie in Alkmaar + online, woensdag 23 maart 2022 13:30-14:30

De afgelopen decennia zijn veel van de nieuwe ontwikkelingen gericht op gemak en tijdsbesparing. Toch zijn we drukker dan ooit en ervaren we veel meer stress.

"Marketing en reclame geven aan dat we gelukkig worden wanneer we voldoen aan de gekweekte verwachtingen. Steeds wordt ons een nieuwe wortel voorgehouden die we slaafs blijven volgen", zegt levenscoach Conny Schoemaker.

"Zo raken we onszelf kwijt, verliezen we het contact tussen ons lichaam en onze geest en kunnen we niet meer zien wat voor onszelf belangrijk is om een waardevol en vervullend leven te leiden."

In deze workshop wil Conny je opnieuw bewust maken van je lichaam en geest, zodat ze beter kunnen samenwerken. En van daaruit wil ze jou terugbrengen naar jezelf.

Dan word je niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kun je bewust gaan kiezen voor een leven dat voor jou het beste is.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Letterbak in Alkmaar.

Levenscoach Conny Schoemaker helpt mensen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving en om te leven zoals dat voor hen het beste is.

Dit doet ze door met hen in gesprek te gaan. Ze gebruikt daarbij verschillende technieken, zoals familieopstelling, yoga, aurareading en intuïtief tekenen.

Iedereen is mijn klant!

Workshop op locatie in Amsterdam + online, maandag 21 maart 2022 15:00-16:00

Het vinden van klanten is voor (startende) ondernemers een grote uitdaging: iedereen kan wel jouw klant zijn en je zou iedereen wel kunnen helpen, toch? Precies daar begint het te wringen, want welk beeld heb jij bij 'iedereen' ?

Het is belangrijk om jezelf te beperken en een duidelijke doelgroep te kiezen. Want dan kun je antwoord gaan geven op welke behoeftes ze hebben, waar ze wonen, wat hun situatie is, welk dringend probleem jij voor ze gaat oplossen met jouw dienst of product. En pas dan kun je gaan zorgen dat je jouw klanten leert (her)kennen.

Maar hoe bepaal je jouw doelgroep, waar moet je beginnen en hoe pak je het aan?

Dat is precies wat je in deze praktische workshop leert van ondernemer en loopbaancoach Rose-Marie Lucas. Ze geeft uitleg over het doen van marktonderzoek en het maken van een doelgroep- of klantprofiel. En ze laat zien hoe je op basis daarvan jouw communicatie en marketing ervoor laat zorgen dat klanten jou weten te vinden, jou gaan kiezen en jouw dienst of product gaan kopen!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Thomas in Amsterdam-Zuid.

Noloc-gecertificeerd Registerloopbaanprofessional Rose-Marie Lucas (Rooskleurig Coaching) helpt al meer dan 12 jaar beginnende en ervaren zelfstandig ondernemers met praktische ondersteuning en vindingrijk advies om door te pakken en hun ondernemerschap tot bloei te laten komen.

Visueel Realiseren ont-wikkelt

Workshop op locatie in Amsterdam + online, maandag 21 maart 2022 13:30-14:30

Alles begint met een gedachte. Wat wil jíj waarmaken?

Crealist en storyteller Lotti Weber laat jou in haar workshop kennismaken met haar Visueel Realiseren-programma, dat aanzet tot een andere manier van nadenken. Zodat je jezelf beter ontdekt en je werk kunt maken van je ont-wikkeling.

Visueel Realiseren stimuleert creatief denken en ordent gedachten om verhalen te structureren en te visualiseren.

Lotti gebruikt tekenen en storytelling als instrumenten in haar programma. Zij biedt je praktische oefeningen om inzichten te verzamelen, uitzichten te visualiseren, overzichten vast te stellen en routekaarten naar jouw doelen te definiëren.

Lotti helpt je in deze workshop om jezelf (weer) creatief op je gemak te voelen.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Thomas in Amsterdam-Zuid.

Lotti Weber is als crealist en storyteller pro-beren en tegen-spoed, want bewust vertragen zorgt dat je onbewust versnelt. “Als je van beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet, want beren zijn als leraar beregoed” (Baloe – Jungleboek).

De kracht van gedachten

Wandelworkshop op locatie in Amsterdam, maandag 21 maart 2022 13:30-14:30 en 15:00-16:00

Wist jij dat je als mens zo’n 50.000 gedachten per dag hebt? En dat je eerder geneigd bent om negatief dan positief te denken? Niet zo gek, want negatief denken zit in het gedeelte van onze hersenen dat al vanaf de prehistorie dient om alert te zijn op bedreigingen en gevaar van buitenaf.

De bedreigingen van ons als moderne mens liggen vooral op het vlak van financiën, gezondheid en succesvol zijn. Vaak denken we in doemscenario’s, we bedenken vooral wat er mis zal gaan. Voordat je het beseft, is negatief denken een gewoonte geworden.

"Je creëert met je gedachten je eigen werkelijkheid", zegt wandelcoach Mirjam Hoefman. "Door negatief denken blijf je hangen in een negatieve situatie, pieker je veel en begin je niet meer aan nieuwe dingen."

In deze wandelworkshop leer je van haar om je bewust te worden van jouw piekergedachten en het effect dat deze op jou hebben. En je leert hoe je deze om kunt buigen naar positieve gedachten!

Je krijgt een wandelopdracht mee die je meteen laat ervaren hoe het anders kan, met de natuur om je heen als je spiegel.

De wandelworkshop start en eindigt bij De Thomas in Amsterdam-Zuid.

Mirjam Hoefman heeft in haar werk bij Gemeente Amsterdam al heel veel mensen vooruit geholpen door ze energie en zin te geven om dingen anders te doen. Na haar specialisatie tot wandelcoach heeft zij haar hectische baan opgezegd en is ze naar het Spaanse platteland verhuisd. Vanuit haar bedrijf The Hero’s Path begeleidt zij tegenwoordig wandelaars op de Camino de Santiago.

Ready to G(R)O(W)?!

Workshop op locatie in Utrecht + online, vrijdag 18 maart 2022 11:30-12:30

Stel je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan, maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Het kriebelt al wel een tijdje, maar je hebt nog weinig concrete stappen gezet. Of juist heel veel, maar tot nu toe zonder succes. Intussen heb je het gevoel dat je in dezelfde ‘groef’ blijft hangen, en dat kost je steeds meer energie.

Coach Han Oei helpt jou uit je groef te komen door je te inspireren je met jouw unieke talent te verbinden en je bewust te maken van je belemmerende overtuigingen en patronen. Ook laat Han je kennismaken met zijn beproefde VKBA-methode om belemmerende patronen te doorbreken.

Schrijf je in en ervaar nieuwe energie om je volgende stap te zetten naar een lonkend en betekenisvol perspectief.

Are you ready to G(R)O(W)?!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Utrecht wordt in Zoom uitgezonden vanuit Sterrenzicht in Utrecht.

Coach, perspectiefbieder en wegwijzer Han Oei (Oei voor Groei) verbindt individuen en teams met een lonkend en betekenisvol perspectief. Zijn missie is om mensen en organisaties te bewegen om te doen wat ze écht willen. Zodat ze meer plezier, voldoening en zingeving ervaren. “Hoe mooi zou dat zijn…”

Moeiteloos ademen

Workshop op locatie in Utrecht + online, vrijdag 18 maart 2022 10:00-11:00

Ook al ben je niet ‘professioneel’ bezig met je ademhaling, zoals bijvoorbeeld een zanger, voor de meeste mensen geldt dat ze veel te winnen hebben bij een betere ademhaling. Gezondheid, stress, veel of weinig energie: het is allemaal direct beïnvloedbaar door de adem!

In deze workshop vertelt ademcoach en saxofonist Floor Wittink hoe je op verschillende manieren kunt ademen en hoe je dit op een efficiënte en prettige manier kunt doen. “Dit zorgt voor een betere gezondheid, meer ontspanning en een betere focus. Het helpt je ook om je zenuwen onder controle te krijgen en je stem beter te gebruiken.

Deze basiskennis krijgen we helaas niet mee op school, dus grijp je kans in deze workshop!”

Schrijf je in om te leren vrij en ontspannen te ademen, maarre… ook als je gewoon wat meer wilt weten over het onderwerp ademhaling.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Utrecht wordt in Zoom uitgezonden vanuit Sterrenzicht in Utrecht.

Floor Wittink is klassiek saxofonist, verteller, docent en ademcoach (Floor Wittink). Als saxofonist ontwikkelde zij een fascinatie voor de ademhaling. Daarom deed zij een opleiding tot ademcoach. Inmiddels geeft zij al jaren ademworkshops en recent publiceerde zij haar online cursus ‘Moeiteloos ademen in de praktijk’.

De Goede Inval
Goed om andere mensen te ontmoeten!

Online meedenksessie, donderdag 17 maart 2022 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zoom.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Nu ben ik aan de beurt

Online workshop, dinsdag 15 maart 2022, 10:00-11:00

Zit jij regelmatig in een spagaat tussen iets wat jíj wilt en wat de ánder wil? Of tussen iets wat je wílt doen, maar niet dóet, of andersom?

Dan ben jij waarschijnlijk een van de vele mensen die er vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel altijd voor anderen zijn, maar die zichzelf wegcijferen, die het moeilijk vinden om hun eigen grenzen en wensen aan te geven, die het lastig vinden om zichtbaar te worden, die misschien ook wat onzeker zijn over wat ze écht willen.

In deze superinteractieve workshop krijg je van zelfvertrouwencoach Briska Smit de theorie én een belangrijke ervaringsgerichte oefening die jou laten inzien hoe jij jezelf in de weg zit en hoe je jezelf kunt begeleiden om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren.

Briska nodigt je uit om ter voorbereiding alvast na te denken over de volgende vragen:

1. Waarom zorg je minder goed voor jezelf dan je zou willen?

2. Wat heb je al geprobeerd?

3. Wat wil je uit de workshop te halen?

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Briska Smit heeft als missie ‘Ontspan de wereld, begin bij jezelf!’. Ze wil dat je gedoe-loos jezelf kunt zijn. Vanuit haar Centrum voor Zelfvertrouwen helpt ze sinds 2019 mensen om erachter te komen wat ze willen en daar trouw aan te zijn, waardoor ze innerlijke rust, kracht en wijsheid leren ervaren. Briska is tevens lid van de coachpool van de Universiteit Utrecht.

Kort met Karin

Online speedcoachsessie, donderdag 10 maart 2022 16:00-17:00

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en meld je aan!

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

De kracht van introversie

Online workshop, donderdag 10 maart 2022 10:00-11:00

Brutale mensen hebben de halve wereld en dat geldt ook op de werkvloer. Maar wat als jij nou niet ‘brutaal’ bent, maar introvert?

Als introvert persoon kan het knap lastig zijn om je te profileren tijdens een sollicitatiegesprek en in je werk. Hoe zorg je dat juist de kracht die jij hebt als introvert gezien wordt? En hoe kom je er eigenlijk achter waar jouw unieke kracht precies ligt als introvert?

In haar webinar gaat coach Karolien Koolhof in op deze vragen en deelt zij haar eigen ervaringen als introvert. Daarnaast vertelt zij over haar onderzoek naar introvert leiderschap, waarvoor ze sprak met introverte leidinggevenden wereldwijd.

Karolien zal zowel stilstaan bij wat introversie is als praktische tips geven om de kracht ervan het beste te benutten.

Schrijf je in en leer hoe jij met jouw unieke eigenschappen als introvert persoon het verschil kunt maken!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Karolien Koolhof heeft een eigen praktijk als coach (Quiet Quality) waarin zij introverten helpt om beter om te kunnen gaan met hun dagelijkse uitdagingen, waaronder leiderschap en het managen van mensen en teams. Daarnaast is zij docent professionele ontwikkeling aan de Breda University of Applied Sciences (BUas).

Werkestafette 26: Samen naar nieuw werk

Online informatiegesprek van 15 minuten

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vijfentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 26 loopt van woensdag 16 maart tot dinsdag 26 april 2022.

Lees meer over de Werkestafette en boek een persoonlijk informatiegeprek.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Tijdens je persoonlijk informatiegesprek van 15 minuten hoor je wat de Werkestafette inhoudt en wat jij eraan hebt.

En je kunt al je vragen stellen.

Na afloop van het informatiegesprek kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 26.

Begin bij het einde

Online workshop, woensdag 9 maart 2022 10:00-11:30

“Velen van ons kwamen huilend op aarde, maar weet jij ook al hoe je wilt vertrekken? Met een glimlach of met spijt op je sterfbed? Ik verkies het eerste, door de ontdekking wat echt belangrijk voor me is en daar mijn leven op in te richten. Door te ‘beginnen bij het einde’ ” - dat is het uitgangspunt van coach en trainer Ton de Rooij.

Volgens Ton kun je spijt van wat je al dan niet hebt gedaan met betrekking tot bijvoorbeeld je werkzame leven voorkomen door nú met een actieve en positieve levenshouding de juiste keuzes te maken, vanuit je hart.

Iets wat ogenschijnlijk simpel lijkt, maar toch vaak moeite kost. Iets waarvan we denken wel te weten hoe het moet, maar is dat wel echt zo? Ken jij bijvoorbeeld je vijf belangrijkste levensdoelen?

In zijn workshop vertelt Ton zijn verhaal en neemt hij je mee in een methodiek die ervoor kan zorgen dat de mooiste jaren van je leven nog voor je liggen.

Denk je nu “Ja, ja, het zal wel”? Dan nodigt Ton jou uit je vooral in te schrijven!

Want hij weet uit ervaring dat er veel op je pad kan komen waar je niet voor kiest. Maar je bent zelf degene die bepaalt hoe je ermee omgaat!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ton de Rooij, eigenaar van Rootonde, is actief in coaching, training, opstellingen en mentoring vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. Toen hij 52 jaar was, ruilde hij zijn loondienstverband om voor een zelfstandig bestaan. Hij werkt met veel energie en plezier vanuit Veghel, vanuit een actieve en gezonde leefstijl.

Ik voel me prima (of toch niet?)

Workshop online + op locatie in Eindhoven, dinsdag 8 maart 2022 15:00-16:00

Ontslag, het verlies van je baan, dat doet wat met je als mens. Weg is je ritme, houvast en structuur…

Bij elke verandering doorlopen wij mensen een aantal stappen. De verandercurve van Kübler-Ross maakt dit inzichtelijk en helpt de emoties te herkennen bij jezelf en bij anderen, zodat je kunt zien wat jij of die ander nodig heeft om een stap verder te komen in het veranderproces.

Besef dat we er allemaal ‘doorheen’ gaan, maar allemaal op ons eigen tempo. En door dat eigen tempo stuiten we vaak op onbegrip en miscommunicatie. Blijf de dialoog hierover voeren met elkaar en ondersteun elkaar met datgene wat de ander nodig heeft in de fase waarin hij zit.

In deze workshop bespreekt verandercoach Anneke Graven samen met jou het proces dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Hoe sla je dat bruggetje, dat je helpt om niet in het water te vallen? Je hoeft niet meteen de overkant te zien. Maar met kleine stappen blijf je in beweging op weg naar het ervaren van een eerste succes.

De workshop biedt waardevolle tips en handvatten voor jouw ontwikkeling op weg naar jouw droombaan.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop van Netwerkcafé Eindhoven wordt live uitgezonden in Zoom vanuit Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Anneke Graven helpt vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT werknemers, managers en ondernemers met verandervraagstukken op het gebied van leven en werk waar zij zelf, zonder hulp van buiten, niet meer uitkomen.

Wie heeft hier de leiding?

Workshop online + op locatie in Eindhoven, dinsdag 8 maart 2022 13:30-14:30

Hoe vaak heb jij als sollicitant aan een mogelijk nieuwe werkgever gevraagd: ‘vertel eens iets over jezelf?’ En hoe vaak heb je als sollicitant de vraag gekregen om iets over jezelf te vertellen en aan te geven wat je minder goede kanten zijn?

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom: “We vergeten wel eens dat een sollicitatiegesprek een kennismaking is tussen twee partijen die elkaar iets te bieden hebben. De ene partij heeft een baan in de aanbieding en de ander zijn of haar expertise en jarenlange werk- en levenservaring.

De dagelijkse praktijk leert alleen dat degene die de baan aanbiedt, vaak ook degene is die de leiding in het gesprek neemt en allerlei vragen afvuurt. Waardoor je als sollicitant soms minder goed uit de verf komt dan je gehoopt had. En achteraf denkt: ‘ik heb eigenlijk niet gezegd wat ik had willen zeggen’. En dat is jammer, want je krijgt meestal geen tweede kans.”

Tijdens de workshop van Claudine ga je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek: Hoe kun je jezelf zodanig presenteren dat je indruk maakt? Zonder dat je arrogant lijkt? En wel zo dat een mogelijk nieuwe werkgever denkt: ‘die moet ik hebben!’?

Claudine leert het je tijdens deze workshop, dus schrijf je in!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop van Netwerkcafé Eindhoven wordt live uitgezonden in Zoom vanuit Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom (de Presentatiepartners en Plek voor Verhalen) leert professionals verhalen zodanig te vertellen dat anderen ook graag willen luisteren. Claudine is schrijver en redacteur van het vakblad C - blad voor communicatieprofessionals. Tevens is zij medeauteur van ‘101 presentatietips: als je iets te vertellen hebt’.

Werkestafette 26: Samen naar nieuw werk

Online informatieworkshop, maandag 7 maart 2022 09:00-10:30

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vijfentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 26 loopt van woensdag 16 maart tot dinsdag 26 april 2022.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Werkestafette 26 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop in Zoom kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 26.

Lees meer over de Werkestafette

Oefenen met Ingrid: Je netwerkgesprek

Online praktijksessie, donderdag 3 maart 2022 16:00–17:00

Nuttig, al die workshops waarin je inzichten opdoet en op nieuwe ideeën komt hoe je dingen anders kunt aanpakken. Best lastig om ze meteen 'in het echt' toe te passen.

In de maandelijkse praktijksessies "Oefenen met Ingrid" kun je lastige of nieuwe dingen eerst uitproberen in een veilige omgeving. Samen met andere mensen die er zelf ook beter in willen worden. Onder de welwillende begeleiding van Ingrid van Büseck, die niets leuker vindt dan jou te zien leren door te doen.

De opzet is simpel. Elke praktijksessie heeft een onderwerp. Deze keer is dat: Je netwerkgesprek. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om dat te oefenen. Je bepaalt in overleg welke situatie je precies wilt oefenen. Je krijgt complimenten voor wat je goed deed en tips hoe het nog beter kan. Als je wilt, kun je het dan nog een keer proberen, en als er tijd is, nog een keer.

Want de drie beste manieren om ergens beter in te worden zijn oefenen, oefenen en oefenen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Werkestafette 26: Samen naar nieuw werk

Online informatieworkshop, donderdag 3 maart 2022 09:00-10:30

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vijfentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 26 loopt van woensdag 16 maart tot dinsdag 26 april 2022.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Werkestafette 26 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop in Zoom kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 26.

Lees meer over de Werkestafette

Ontspanning door stoelyoga

Workshop op locatie + online, woensdag 2 maart 2022 15:00-16:00

Van yoga heb je vast wel eens gehoord, maar weet je ook wat stoelyoga is? Nieuwsgierig wat het inhoudt en wat het je kan brengen?

Doe dan mee met deze workshop van yogadocente Hanneke Emmerik! Met humor en op een niet-zweverige manier laat zij jou rust en ontspanning ervaren door yogaoefeningen op of bij een stoel.

Juist in een tijd dat je misschien net als veel andere mensen spanning ervaart en veel achter je beeldscherm werkt, maakt stoelyoga je bewust van je houding en geeft het je tools om wat ruimte te maken in je lijf en in je hoofd.

Bij stoelyoga worden bekende yogahoudingen vertaald naar houdingen die je op of bij een stoel kunt doen. Hierdoor is het heel laagdrempelig, kun je het thuis, op kantoor en op school doen en is het ook geschikt voor senioren, mensen met een beperking en mensen in een rolstoel.

Iedereen kan meedoen aan deze workshop. Je hoeft geen yoga-ervaring te hebben, je luistert goed naar je eigen lichaam en let op je eigen grenzen. Er wordt gewerkt aan diepere ademhaling, rek -en strekoefeningen en je zult rust en ontspanning ervaren.

Zorg dat je makkelijke kleding aanhebt, pak die stoel erbij en doe mee!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop wordt uitgezonden in Zoom vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Hanneke Emmerik is yogadocente van zowel kinderen als volwassenen en is gekwalificeerd om verscheidene yogavormen te onderwijzen. Met veel plezier laat zij mensen ervaren hoe ze kunnen werken aan een soepel lichaam en een flexibele mind. En dit alles op een niet-zweverige manier maar met een gezonde portie humor en luchtigheid.

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop op locatie, woensdag 2 maart 2022 13:30-14:30

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

De wandeling vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Rebecca start bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, en komt daar ook weer terug.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Meer rust door opruimen

Workshop op locatie + online, woensdag 2 maart 2022 13:30-14:30

Je sleutels niet kunnen vinden, overal rondslingerende spullen, opzien tegen de berg e-mail in je inbox? Heb jij daar in deze coronatijd misschien wel extra last van doordat leven, wonen en werken vermengd zijn geraakt?

Professional organizer Harriette Gussenhoven helpt je met deze interactieve workshop op weg in het opruimen van je zolder, je administratie of je huishouden.

Zij besteedt onder andere aandacht aan het gebruik van de ruimte in je huis, aan tips voor opruimen in huis en het ordenen van andere zaken.

Wil jij energie krijgen van opruimen en zin krijgen om ermee door te gaan? Schrijf je dan nu in en vind rust in een opgeruimde omgeving!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop wordt uitgezonden in Zoom vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Harriette Gussenhoven (In Balans) is professional organizer en nalatenschapsbegeleider. Zij heeft al veel mensen geholpen om weer orde te creëren in hun huis, in hun administratie of op hun computer.

Wat is jouw zin?

Workshop op locatie + online, vrijdag 25 februari 2022 11:30-12:30

Heb jij ook weleens dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet? Dat je op zoek bent naar meer zingeving? In je werk of daarbuiten? En weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken?

In deze interactieve workshop ga je samen met teamcoach en communicatietrainer Jennifer van Horn en organisatieadviseur Michiel Keizer op zoek naar thema’s die voor jou belangrijk zijn.

Thema’s die jou gemaakt hebben tot wie je bent.

Zodat je meer zicht krijgt op de dingen die er voor jou toe doen en je jouw eerste stap kunt nemen om naar meer zingeving in je leven te komen.

Elke zin begint met een woord. Slechts een woord, jóuw woord, is genoeg om te beginnen!

Dat is dan ook de belofte van Jennifer en Michiel: na afloop van de workshop neem je minstens één woord mee naar huis.

Schrijf je in en begin jouw zoektocht naar zin!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop wordt uitgezonden in Zoom vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

De zin van Jennifer van Horn (Samen Beter Werken) is: ‘Anderen prikkelen de volgende stap te zetten zodat ze dingen anders kunnen doen.’ Als teamcoach en communicatietrainer begeleidt zij teams zodat ze beter leren samenwerken.

Michiel Keizer (MPK-Advies) heeft jarenlang gewerkt als (organisatie-) adviseur bij de rijksoverheid. Momenteel is hij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Zijn zin ligt in het bestrijden van armoede, door coaching, bedrijfskundige advisering en het doen van onderzoek.

Van werkverlies naar nieuw werk

Workshop op locatie + online, vrijdag 25 februari 2022 10:00-11:00

Ben jij je werk kwijt en vraag jij je af ‘wat nu’?

Ga je hard aan het solliciteren voor soortgelijk werk als je deed? Of wil je een carrièreswitch maken? Of wil je misschien wel voor jezelf beginnen?

Feit is dat het als vijftigplusser niet niks is om je werk kwijt te raken. Het kost tijd om vanuit een gevoel van verlies weer de energie te vinden om een nieuwe werkuitdaging aan te gaan.

In deze workshop gaat transformationeel coach Jef van Niel samen met jou het proces bespreken en invullen dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Na de workshop heb je inzicht in de stappen die je moet nemen om als gelukkig werknemer of zelfstandige weer aan de slag te gaan.

Neem papier, pen en kleurpotloden mee, trek makkelijke kleding aan en laat je door Jef motiveren!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop wordt uitgezonden in Zoom vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Jef van Niel (Van Niel Coaching) is transformationeel coach met als expertise het activeren van groepen mensen, teams, begeleiden van oud-dansers en -sporters en pensionado’s. Daarnaast werkt hij als jobcoach en hr-medewerker bij UW, een groot re-integratiebedrijf in Utrecht.

Werkestafette 26: Samen naar nieuw werk

Online informatieworkshop, donderdag 24 februari 2022 09:00-10:30

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vijfentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 26 loopt van woensdag 16 maart tot dinsdag 26 april 2022.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Werkestafette 26 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop in Zoom kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 26.

Lees meer over de Werkestafette

Verhelder je talent

Workshop op locatie + online, woensdag 23 februari 2022 15:00-16:00

Waar ben jij nou echt goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Lastige vragen, hè?

Als er iets is wat je zelf slecht herkent, is het wel jouw eigen talent. Voor jou is dat wat je heel goed doet namelijk de normaalste zaak van de wereld.

Maar wist je dat je veel productiever bent en meer resultaat bereikt in sollicitaties als je jouw talenten optimaal inzet? En dat je dan meer energie en plezier uit je dag haalt?

Tijdens deze workshop hoor je van talentcoach Véronique Wanst wat de voordelen zijn van werken en solliciteren met jouw talent. Ze helpt je bovendien om jouw talenten helder te krijgen.

Aan het eind van de workshop heb je jouw eigen talentenprofiel in handen!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop wordt uitgezonden in Zoom vanuit Netwerkcafé Alkmaar in De Letterbak. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Véronique Wanst is eigenaar van Verhelder Talent. Ze is gespecialiseerd in talentgericht werken, werven en solliciteren. Ze helpt werknemers bij het vinden van de ideale werkplek, organisaties bij het vinden van de ideale werknemer en teams om talentgericht samen te werken.

Een beetje brutaler mag best

Workshop op locatie + online, woensdag 23 februari 2022 13:30-14:30

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of een eigen bedrijf wilt opstarten, moet je soms de stoute schoenen aantrekken en wat uit je ‘comfort zone’ gaan om je doel te bereiken.

Motiverend spreker en talentontwikkelaar Charlon Imamdi vindt dat ‘een beetje brutaler zijn’ dan best op zijn plaats is. Opkomen voor jezelf, een stapje in je persoonlijke ontwikkeling!

“Persoonlijke ontwikkeling gaat over het werken aan je zelfbewustzijn, je identiteit, je eigen talent en potentieel, en het vergroten van de kwaliteit van je leven en het realiseren van je dromen en aspiraties”, aldus Charlon. “Dit geldt zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Persoonlijke ontwikkeling vindt je hele leven plaats.”

Tijdens zijn workshop laat Charlon aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en praktijk zien hoe jíj je persoonlijke én loopbaanontwikkeling kunt helpen door je op belangrijke momenten niet met een kluitje in het riet te laten sturen.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar in De Letterbak. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Charlon zet alles op alles om talent in anderen te (h)erkennen en tot bloei te laten komen. Zelf zette hij zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn bedrijf Multi-Traject en een docentschap bij een Post-HBO-opleiding als resultaat.

Strategic Power Moves
Altijd klaar voor onverwachte situaties

Workshop op locatie + online, maandag 21 februari 2022 15:00–16:00

In situaties waarin je onder druk staat en je maar een kans krijgt om jouw boodschap over te brengen, kan het een uitdaging zijn om de beste versie van jezelf te laten zien. Vooral als zo’n situatie nieuw is of zich onverwacht voordoet.

Als voormalig professioneel danseres voor Endemol, internationaal videomodel en workout presenter en coach neemt Dylana Donker je mee in een workshop die jou gaat helpen om vlak voor een belangrijk netwerkgesprek, een presentatie of een videosollicitatie in contact te komen met jezelf.

Je krijgt van haar praktische hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je fysiek, mentaal en met bewustzijn zulke nieuwe of onverwachte situaties kunt beleven zonder daarbij obstakels te ervaren.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt uitgezonden vanuit De Thomas in Amsterdam-Zuid. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Talentbegeleider en ondernemer Dylana Donker (dylana-donker.nl) wordt gedreven door de wil om mensen te helpen hun doelen te bereiken, van fysieke gezondheid en carrière ontwikkelen in dans, tot naadloze producties realiseren en daarmee alles in het werk te stellen om dat voor elkaar te krijgen.

Later als ik groot ben

Workshop op locatie + online, maandag 21 februari 2022 13:30–14:30

Naarmate je ouder wordt, neemt je creativiteit steeds meer af. Kinderen hebben diverse dromen, volwassenen komen snel in de dagelijkse sleur terecht. Maar soms heb je zo een “wat als ik...”-moment en komen de wilde kindideeën weer terug.

Heb jij de kracht om ondanks jouw leeftijd te laten zien dat alles haalbaar is? Hoe is het Colonel Sanders (KFC), Charles Flint (IBM), Thomas Edison (General Electric), Ray Kroc (McDonald’s) en Ben Akkerman (Eyeclusive) op latere leeftijd gelukt?

Inspiratiecoach en ondernemer Pascal van Borssum Waalkes weet uit eigen ervaring: "Dromen realiseren begint met het zetten van de eerste stap. Om een einddoel te behalen moet je struikelen en weer opstaan. Met de juiste voorbereiding, doorzettingsvermogen en spiritualiteit is elke illusie te verwezenlijken."

In deze workshop laat Pascal zien hoe de juiste handvatten op het gebied van gezondheid en spiritualiteit ook jou helpen om de weg naar jouw eigen droom te bewandelen.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt uitgezonden vanuit De Thomas in Amsterdam-Zuid. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Pascal van Borssum Waalkes (happycustomers.nl) is directeur/eigenaar van ICT-bedrijf Happy Customers. Daarnaast haalt hij energie uit het inspireren van mensen bij de realisatie van hun droom.

Project 'Barrièrevrij rekruteren'

Online informatiebijeenkomst, vrijdag 18 februari 2022 10:00-11:00

Vijftigplussers komen nog steeds relatief moeilijk aan tafel bij werkgevers. Leeftijdsvooroordelen en niet direct passen op de vacaturevraag zijn belangrijke redenen waarom de deur voor hen gesloten blijft.

Werkgevers voelen wel het tekort op de arbeidsmarkt, maar komen moeilijk tot een recruitmentproces dat toegankelijk is voor kandidaten die niet meteen voldoen aan alle functie-eisen.

Een pijnlijk voorbeeld: slechts 10% van de 22.800 mensen die zich tijdens het eerste coronajaar aanboden om overbelaste ziekenhuizen te helpen, kregen een tijdelijke baan. Tussen de afgewezen kandidaten zaten ook gekwalificeerde verpleegkundigen.

Met het project 'Barrièrevrij rekruteren' wil Werken voor Elkaar een bijdrage leveren aan het veranderen van werving en selectie, zodat barrières voor vijftigplussers verdwijnen.

Jij kunt meedoen aan dit project! Je krijgt daarbij de kans om direct bij werkgevers aan tafel te komen.

Het project staat onder de inhoudelijke verantwoordelijkheid van Joost Seijsener, die al 12 jaar werkgevers helpt om hun wervings- en selectieproces te verbeteren.

Tijdens deze informatiebijeenkomst kom je alles te weten over de opzet en deelnamemogelijkheden van het project.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Joost Seijsener heeft zo'n 30 jaar ervaring als personeelsadviseur en -manager en werkte tot voor kort bij JBMW. JBMW promoot vernieuwing van het sollicitatieproces door kennis over te dragen aan met name werkgevers, (latent) werkzoekenden en het beroepsonderwijs. Sinds kort werkt hij als academiemanager bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zijn bijdrage aan dit project levert hij op vrijwillige basis.

De Goede Inval
Goed om andere mensen te ontmoeten!

Online meedenksessie, donderdag 17 februari 2022 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

3 Tips voor een onvergetelijk cv

Online workshop, woensdag 16 februari 2022 10:00–11:00

In deze workshop krijg je van loopbaancoach Judith Maas 3 tips voor jouw cv. Met deze praktische aanwijzingen kun je meteen aan de slag.

Zonder al te veel te verklappen, gaan de tips vooral over hóe je jouw werkzaamheden op papier zet.

Judith gunt iedereen een cv dat zó is geschreven dat de ontvanger meteen nieuwsgierig wordt naar de persoon die achter het cv zit.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop wordt gegeven in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Judith Maas (inmovimento.nl) is loopbaancoach en expert bij kanker op het werk. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

Maak zelf je website

Workshop op locatie + online, dinsdag 15 februari 2022 11:30–12:30

Zelf je website maken zonder daar duizenden euro’s aan kwijt te zijn of er een meerjarenproject van te maken. Hoe je dat doet en wat het voordeel is als je het zelf doet, hoor je van webdesigner Wendy Versluis.

Ze laat zien waarom een website belangrijk is als je een eigen bedrijf wilt gaan starten en hoe een website je kan helpen om de leukste klanten aan te trekken.

Wendy vertelt ook over haar werk als webdesigner, hoe zijzelf begonnen is vanuit een werkloosheidssituatie en van haar hobby een goed lopend eigen bedrijf heeft kunnen maken.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop van Netwerkcafé Utrecht wordt uitgezonden vanaf Sterrenzicht in Utrecht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Wendy Versluis - van Silfhout (wenswebdesign.nl) is ervaren webdesigner en fulltime moeder. Ze helpt professionals en ondernemers in online trainingen om zelf hun website te maken. Daarnaast biedt zij persoonlijke begeleiding aan waarin ze met haar klant samen tot een passende website komt.

Ben jij een multipotential?

Workshop op locatie + online, dinsdag 15 februari 2022 10:00–11:00

Heb jij dat ook, dat je veel verschillende dingen kunt en leuk vindt? En vind je ’t lastig te kiezen wat je volgende stap gaat zijn? Misschien ben je dan wel een ‘multipotential’. Kom erachter en gebruik ál je talenten.

In deze workshop maak je kennis met het begrip ‘multipotential’. Je krijgt uitleg over wat het is, welke typen multipotentials er zijn. En je ontdekt of jij er misschien zelf ook een bent.

Daarnaast ontdek je wat je eraan hebt om te weten dat je een multipotential bent en wat je ermee kunt. Gebruik jij jouw talenten op de manier zoals jij het prettig vindt? Zijn er wellicht nog kanten van jezelf, die je (nog) meer of op een andere manier kunt inzetten?

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop van Netwerkcafé Utrecht wordt uitgezonden vanaf Sterrenzicht in Utrecht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Catelijne Gerlag (catelijnegerlag.nl) is als gecertificeerd loopbaancoach gespecialiseerd in multipotentials. Zij is zelf 50 jaar en ontdekte een aantal jaar geleden dat ze multipotential is. Dit verklaart haar ‘zwalkende cv’ en haar brede interesses. Sinds deze ‘ontdekking’ helpt ze andere multipotentials om hun talenten de juiste plek te geven in hun leven. Zodat zij een voldaan, blij en succesvol (werk)leven kunnen leiden.

Kort met Karin

Online speedcoachsessie, donderdag 10 februari 2022 16:00-17:00

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan het nieuwe concept 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze maandelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en meld je aan!

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over vier weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

[Alle tijdvakken volgeboekt]

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Moeiteloos succesvol

Workshop op locatie + online, dinsdag 8 februari 2022 15:00–16:00

Ben jij graag succesvol? En zou je het liefste willen dat dat moeiteloos gaat? Veel professionals kunnen wel wat moeiteloosheid gebruiken in hun werk. Zeker in de huidige heftige tijden. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je bent, welke opleidingen je gedaan hebt of welk carrièrepad je gelopen hebt.

Ben jij aan het zuchten of zwoegen? Denk jij erover om een volgende opleiding te gaan doen of -nog drastischer- het roer helemaal om te gooien? Dan is deze workshop voor jou.

Een no-nonsense-sessie met een tikkie kunstzinnigheid, waarin jij ontdekt dat alles wat jij nodig hebt om moeiteloos succesvol te zijn er al is en jij leert hoe je dat inzet om jouw eigen succes moeiteloos te creëren of te versnellen.

Let op: Om mee te doen aan de workshop, heb je gekleurde kunstklei nodig. Na aanmelding krijg je informatie waar je deze klei goedkoop kunt aanschaffen.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze workshop van Netwerkcafé Eindhoven wordt uitgezonden vanaf Pand P in Eindhoven. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ellen Loopstra (AlchemICT) stoeide decennialang, zowel persoonlijk als professioneel binnen de GeoICT, met de verwachtingen van anderen. Daarom ontwikkelde ze een mensgerichte methode om professionals te helpen meer uit zowel zichzelf, als hun baan of bedrijf te halen, zodat beiden moeiteloos succesvol zijn en noemt zich nu Leiderschaps- & Business Alignment Mentor.

Koersveranderaars: Henk Molegraaf

Interactief interview op locatie + online, dinsdag 8 februari 2022 13:30–14:30

In deze aflevering van Koersveranderaars vertelt Henk Molegraaf waarom hij na tientallen jaren werken in de metaalindustrie besloot om op 57-jarige leeftijd het roer volledig om te gooien en hoe hij daarna leuk en afwisselend werk vond in een volkomen andere branche.

"Als je uitgekeken bent op je oude werk, neem dan de stap om iets totaal nieuws te gaan doen", adviseert Henk. "Laat de zekerheid die je denkt te hebben los en ga ervoor: er komt echt weer iets anders op je pad, waar je weer met veel plezier jaren verder kunt. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen te leren. Er gaat weer een hele wereld voor je open."

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Henk voorleggen.

In ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten en netwerken met elkaar.

Deze sessie van Netwerkcafé Eindhoven wordt live uitgezonden vanaf Pand P in Eindhoven. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Henk Molegraaf werkt sinds zijn carrièreswitch op de milieuafdeling van De Efteling. Hij geniet van de afwisseling in zijn werk en van de combinatie van verantwoordelijkheid, menselijk contact en buiten zijn. Hij hoopt er tot zijn pensioen te blijven werken.

Henk wordt geïnterviewd door Michiel Keizer.

Oefenen met Ingrid: Je sollicitatiegesprek

Online praktijksessie, donderdag 3 februari 2022 16:00–17:00

Nuttig, al die workshops waarin je inzichten opdoet en op nieuwe ideeën komt hoe je dingen anders kunt aanpakken. Best lastig om ze meteen 'in het echt' toe te passen.

In de maandelijkse praktijksessies "Oefenen met Ingrid" kun je lastige of nieuwe dingen eerst uitproberen in een veilige omgeving. Samen met andere mensen die er zelf ook beter in willen worden. Onder de welwillende begeleiding van Ingrid van Büseck, die niets leuker vindt dan jou te zien leren door te doen.

De opzet is simpel. Elke praktijksessie heeft een onderwerp. Deze keer is dat: Je sollicitatiegesprek. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om dat te oefenen. Je bepaalt in overleg welke situatie je precies wilt oefenen. Je krijgt complimenten voor wat je goed deed en tips hoe het nog beter kan. Als je wilt, kun je het dan nog een keer proberen, en als er tijd is, nog een keer.

Want de drie beste manieren om ergens beter in te worden zijn oefenen, oefenen en oefenen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Project ‘Werkende Minima’
Hulp bij werk zoeken voor Amsterdammers met een laag inkomen

Online informatieworkshop, donderdag 3 februari 2022 10:00-11:00

Woon jij in Amsterdam en heb je een maandelijks inkomen van minder dan 1900 euro? Dan is deze workshop voor jou.

Renske van Baar en Bouchra Nejjari vertellen in deze workshop over een speciaal project van de Gemeente Amsterdam waarbij Amsterdammers met een laag inkomen hulp krijgen om werk te vinden. Of om over te stappen naar ander werk, bijvoorbeeld werk dat beter bij ze past of waar ze meer mee verdienen.

In de workshop hoor je hoe ze jou kunnen ondersteunen bij je zoektocht naar werk. Denk aan trainingen om uit te vinden welk werk bij jou past, waar je dat kunt vinden en hoe je daarover in gesprek komt bij een werkgever.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt in Zoom uitgezonden. Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Renske van Baar en Bouchra Nejjari zijn klantbegeleider bij de Gemeente Amsterdam en ondersteunen personen die (ander) werk zoeken. Ze zijn voornamelijk bezig met een in augustus 2021 gestart proefproject ‘Werkende Minima’, maar bieden daarnaast ook ondersteuning aan personen die geen werk hebben, maar wel graag willen werken.

Een frisse kijk op jezelf

Workshop op locatie + online, woensdag 2 februari 2022 15:00-16:00

Eri Schoemaker heeft een passie voor geschreven en vertelde levensverhalen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe het is om een verhaal te vertellen in geuren en kleuren.

Ze laat je zien hoe je door zelfanalyse kunt onderzoeken of het beeld dat je van jezelf hebt toe is aan een oppoetsbeurt. Bovendien ga je ontdekken hoe je eenvoudig een begin kunt maken met het vervullen van je wens, droom of verlangen.

En dit allemaal om jou te helpen bij je zoektocht naar een baan die écht bij je past. Of misschien wel om eindelijk tot een beslissing te komen om de stap te zetten naar ondernemerschap.

Na afloop ontvang je een format voor een zelfanalyse, zodat je die later voor jezelf kunt invullen.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Muider. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) helpt bedrijven en individuen met juridisch advies en management. Daarnaast schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Ook werkt ze als vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

Hoogsensitiviteit en overprikkeling op de werkvloer

Workshop op locatie + online, woensdag 2 februari 2022 13:30-14:30

De ene dag raak je meer afgeleid door bijvoorbeeld je telefonerende collega of de glazenwasser die aan de gevel voor je raam hangt dan de andere. En soms kunnen ze bij wijze van spreken een kanon naast je afschieten en je hoort het niet.

Maar wat als geluiden, indrukken en beelden altijd wél hard bij je binnenkomen en je regelmatig overprikkeld raakt door wat er om je heen gebeurt? Wellicht behoor je dan tot de 15-20% van de mensen die hoogsensitief is.

In haar workshop vertelt lifecoach Denise Wagner-Joosse je wat hoogsensitiviteit en overprikkeling is. Wat hebben deze twee met elkaar te maken en hoe ga je ermee om in je werk?

Denise bespreekt de kwaliteiten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt en hoe je de valkuilen van hoogsensitiviteit kunt voorkomen.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam wordt in Zoom uitgezonden vanuit De Muider. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Lifecoach Denise Wagner-Joosse (Color your life) is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Zij begeleidt hoogsensitieve personen bij het vinden van balans en het inzetten van hun kwaliteiten.

Gebruik je creatieve wijsheid

Workshop online, vrijdag 28 januari 2022 11:30-12:30

Wist je dat jouw onbewuste maar liefst 90% van je dagelijkse leven regelt? Denk hierbij aan je hartslag, je spijsvertering, maar ook aan gevoelens en gedachten.

Er schuilt dus ontzettend veel informatie en wijsheid in je onderbewustzijn.

In deze training nodigt talentcoach Jolanda van Velsen jou uit om deze informatie en wijsheid naar boven te halen door je creatieve brein te ontwikkelen.

Dit doe je door aan de hand van intuïtieve, creatieve schrijfopdrachten en een visualisatieoefening je onderbewustzijn te onderzoeken.

Door vaker op deze manier te schrijven krijg je meer helderheid over je gedachten, waardoor je beter weet wat je wilt en welke stappen je kunt zetten.

Neem met pen, papier en een nieuwsgierige blik een duik in je onderbewuste en ontdek welke wijsheid daar op je ligt te wachten!

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad wordt vanwege corona in Zoom gehouden. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Jolanda van Velsen (Jolanda van Velsen - Talentcoach) is econoom met een passie voor gedrag. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Jolanda weet een vertrouwde omgeving te creëren waarin zij anderen enthousiasmeert, motiveert en uitdaagt om zich verder te ontwikkelen. Dit doet zij via coaching & advies.

Opleidingen bieden kans op werk

Workshop online, vrijdag 28 januari 2022 10:00-11:00

Stel je bent op zoek naar een nieuwe werkuitdaging en ziet een geweldige vacature, maar het ontbreekt jou aan precies de gevraagde relevante opleiding en werkervaring of jouw leeftijd is een hindernis. Overkomt jou dat ook wel eens?

Werkgevers lopen te springen om mensen en er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt in heel veel beroepen. Aan de andere kant zitten er nog teveel mensen op de bank, zowel startende jongeren als vijftigplussers.

Met andere woorden er is een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

“Werkgevers kijken vaak alleen naar het cv en of de kandidaat exact in het profiel past terwijl levenservaring, motivatie voor het beroep en competenties wat ons betreft belangrijker zijn”, aldus Anne Vrieze, directeur van de WWZ Academie. “Als WWZ Academie vinden wij dat het certificaat slechts een middel is om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom werken we samen met gemeenten en detacheringsbureaus om onze cursisten verder te helpen.”

In haar workshop vertelt zij over de werkwijze van haar academie om het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te overbruggen en wat jij daar zelf in kunt doen.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad wordt vanwege corona in Zoom gehouden. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Anne Vrieze is directeur van de online WWZ Academie. Hiermee leidt zij mensen op naar het beroep van consulent in het sociale domein. Samen met haar netwerk helpt zij cursisten om een baan te vinden in het veld van zorg en welzijn.

Zoomen doe je zo

Online workshop, donderdag 27 januari 2022 16:00-17:00

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een video-vergadering in Zoom of Microsoft Teams of Google Meet. Of zelf de vraag gekregen om zo'n vergadering te organiseren.

Videovergaderen is sinds de pandemie populair en zal dat blijven. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou de basisprincipes van Zoomen als deelnemer én als organisator van een gesprek. Wat kan er allemaal, wat zijn de handigheidjes, wat moet je doen als je verbinding slecht is, je microfoon het ineens niet doet, je de ander niet hoort, je naam niet goed in beeld is, je kamer te licht of te donker is, hoe gaat dat met breakout rooms?

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek en soepel zelf een vergadering kunt organiseren en leiden.

Ja, deze workshop over Zoomen geven we in Zoom. De beste manier om het te ervaren :-) Zorg dat je vooraf het programma installeert vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test. De rest leren we jou in de workshop!

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoekende is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Vol vertrouwen solliciteren

Workshop online, woensdag 26 januari 2022 15:00-16:00

Solliciteren is ’jezelf verkopen’ en dat is best spannend. Een goede voorbereiding is belangrijk. In jezelf geloven, je eigen meerwaarde kennen en die durven uitdragen.

In deze workshop ga je met trainingsactrice en coach Ellenor Spreeuw kijken naar jouw unique selling points, naar die punten die maken dat werkgevers wel voor jou móeten kiezen.

En vervolgens laat Ellenor je ontdekken hoe je daarmee een sollicitatiegesprek ingaat. Je gaat het echt oefenen! Hoe zit je? Hoe praat je? Wat zeg je wel en wat zeg je niet?

Aan het eind van deze workshop heb je door ervaren geleerd hoe je vol vertrouwen jouw meerwaarde op een ander overbrengt.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt vanwege corona in Zoom gehouden. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

“Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen” (R. Ascham). Dit is het motto van Ellenor Spreeuw (Act4You). Ze maakte twee decennia geleden een overstap vanuit de toeristische dienstverlening naar trainingsactrice, trainer en coach. Door deze expertises met elkaar te combineren kan ze als geen ander mensen helpen met vraagstukken qua studie, werk of andere levensgebieden.

Verhelder je talent

Workshop online, woensdag 26 januari 2022 13:30-14:30

Waar ben jij nou echt goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Lastige vragen, hè?

Als er iets is wat je zelf slecht herkent, is het wel jouw eigen talent. Voor jou is dat wat je heel goed doet namelijk de normaalste zaak van de wereld.

Maar wist je dat je veel productiever bent en meer resultaat bereikt in sollicitaties als je jouw talenten optimaal inzet? En dat je dan meer energie en plezier uit je dag haalt?

Tijdens deze workshop hoor je van talentcoach Véronique Wanst wat de voordelen zijn van werken en solliciteren met jouw talent. Ze helpt je bovendien om jouw talenten helder te krijgen.

Aan het eind van de workshop heb je jouw eigen talentenprofiel in handen!

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt vanwege corona in Zoom gehouden. Na afloop van de workshop kun je in breakoutrooms napraten met andere deelnemers.

Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Véronique Wanst is eigenaar van Verhelder Talent. Ze is gespecialiseerd in talentgericht werken, werven en solliciteren. Ze helpt werknemers bij het vinden van de ideale werkplek, organisaties bij het vinden van de ideale werknemer en teams om talentgericht samen te werken.

Van burn-out naar levenszin