Online activiteiten die zijn geweest

Hieronder zie je een overzicht van de workshops en netwerkontmoetingen die we eerder organiseerden bij Netwerkcafé Online.

Wil jij meehelpen of heb je een idee voor een online activiteit?

De Goede Inval
Krijg antwoord op jouw werkzoekvraag

Online adviesgesprek, dinsdag 21 december 2021 16:00–17:00

Tijdens onze wekelijkse meedenkbijeenkomst kun je vragen stellen die helpen bij het vinden van werk.

Gecertificeerd loopbaancoach Harry den Hertog kan de meeste vragen direct beantwoorden. En anders krijgt hij een goede inval om je in verbinding brengen met iemand anders die je verder kan helpen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en meedenken. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Doelen bereiken door prioriteiten stellen

Workshop online, dinsdag 21 december 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Het maakt niet uit wat je doel is, pas wanneer je prioriteiten stelt voor jezelf zul je jouw doel bereiken. Of dit nou het zoeken naar een baan is, sneller uit bed komen, je bedrijf naar het volgende niveau brengen of iets anders.

Alles begint met het zetten van de juiste stappen: prioriteiten stellen.

“Vooral in de periode waarin we nu leven, is het soms niet makkelijk om datgene te doen waarvan je zei dat je het ging doen. Zo blijf je maar uitstellen waardoor je totaal uit routine raakt,” aldus workshopleider Tim van ‘t Hof.

“Het zoeken naar een baan is een fulltime job, en als je ook hier je prioriteiten duidelijk voor ogen hebt, houd je het overzicht en bereik je je doel - een nieuwe baan - sneller.”

Leer in de workshop van Tim van ’t Hof hoe jij prioriteiten stelt om je doel snel te bereiken, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Tim van ’t Hof (Hof Enterprises) helpt vijftigplussers die werk zoeken of een eigen onderneming starten hoe zij zonder een vorm van stress te ervaren hun persoonlijke en zakelijke doel bereiken door het opstellen van gerichte strategieën.

Wie heeft hier de leiding?

Workshop online, dinsdag 21 december 2021 10:00-11:00 (aansluitend netwerken)

Hoe vaak heb jij als sollicitant aan een mogelijk nieuwe werkgever gevraagd: ‘vertel eens iets over jezelf?’ En hoe vaak heb je als sollicitant de vraag gekregen om iets over jezelf te vertellen en aan te geven wat je minder goede kanten zijn?

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom: “We vergeten wel eens dat een sollicitatiegesprek een kennismaking is tussen twee partijen die elkaar iets te bieden hebben. De ene partij heeft een baan in de aanbieding en de ander zijn of haar expertise en jarenlange werk- en levenservaring.

De dagelijkse praktijk leert alleen dat degene die de baan aanbiedt, vaak ook degene is die de leiding in het gesprek neemt en allerlei vragen afvuurt. Waardoor je als sollicitant soms minder goed uit de verf komt dan je gehoopt had. En achteraf denkt: ‘ik heb eigenlijk niet gezegd wat ik had willen zeggen’. En dat is jammer, want je krijgt meestal geen tweede kans.”

Tijdens de workshop van Claudine ga je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek: Hoe kun je jezelf zodanig presenteren dat je indruk maakt? Zonder dat je arrogant lijkt? En wel zo dat een mogelijk nieuwe werkgever denkt: ‘die moet ik hebben!’?

Claudine leert het je tijdens deze workshop, dus schrijf je in!

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom (de Presentatiepartners en Plek voor Verhalen) leert professionals verhalen zodanig te vertellen dat anderen ook graag willen luisteren. Claudine is schrijver en redacteur van het vakblad C - blad voor communicatieprofessionals. Tevens is zij medeauteur van ‘101 presentatietips: als je iets te vertellen hebt’.

Ontspannen solliciteren

Workshop online, maandag 20 december 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Ontspannen een sollicitatiegesprek ingaan is niet iedereen gegeven.

Als je gespannen bent, ben je meestal niet volledig jezelf waardoor de persoon ‘aan de andere kant’ geen goed beeld krijgt van jouw ware zelf. Daarnaast voelt het meestal onprettig als je meer dan ‘gezond gespannen’ bent.

Herkenbaar?

In deze interactieve workshop van lichaamsbewustzijncoach Daniëlle Noach ga je zelf oefenen en meteen aan de slag om te leren op een ontspannen manier te solliciteren.

Je wordt je op zowel mentaal als fysiek niveau bewust van belemmeringen waar je soms onbewust tegenaan loopt in de voorbereiding op en tijdens een sollicitatiegesprek.

Het resultaat? Een open mind en ontspannen houding waardoor jij tijdens het solliciteren echt kunt laten zien wie je bent!

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Daniëlle Noach was jarenlang secretaresse/PA op de Zuidas, maar is nu lichaamsbewustzijncoach. Terug naar gevoel en intuïtie. Met een persoonlijke aanpak waarin het lijf leidend is, begeleidt zij volwassenen en kinderen die blokkades ervaren terug naar zichzelf. Op dit moment geeft Daniëlle coaching, reiki en massage. Graag deelt zij ervaringen en inzichten om te inspireren.

LoopbaanLef in 2022

Workshop online, maandag 20 december 2021 13:30-14:30 (aansluitend netwerken)

Zou jij jezelf kunnen zien als een “Loopbaan-Ondernemer” in je eigen loopbaan? Wat zou je daarvoor nodig hebben?

Volgens Rob Smits, oefenmeester in durven, zijn dat een beetje LoopbaanLef en een ondernemende attitude: “In de huidige tijd is ondernemerschap sowieso een competentie die steeds belangrijker is geworden.”

Ontdek in Robs workshop hoe jij daar als ondernemende werkzoekende een goede ‘performance’ in kunt leveren.

Rob voert jou mee in een verhaal waarbij jij inzicht krijgt in waar jij staat in je ondernemende performance met LoopbaanLef.

Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor deze prikkelende workshop vol Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme - en vind uit welke loopbaanstap jij in 2022 neemt!

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Rob Smits (Bureau voor Durf) is oefenmeester in durven. Op zijn 50e begon hij met lef/durf als zelfstandige en sindsdien helpt hij anderen grip op en/of beweging in werk, ondernemerschap en loopbaan te krijgen en zo de juiste keuzes te maken. Hij geeft training en coaching aan startende ondernemers en aan zzp’ers die een volgende stap willen maken in ondernemerschap. Ook is hij belangenvertegenwoordiger voor de ondernemers in Zaanstad.

De Goede Inval
Altijd goed om andere mensen te ontmoeten!

Online meedenksessie, dinsdag 14 december 2021 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

In beweging voor een frisse start
Hoe kunnen de juiste mensen en kansen op je pad komen?

Workshop online + op locatie, dinsdag 14 december 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Je baan verliezen of een andere weg inslaan qua carrière is voor de meeste mensen een ingrijpende gebeurtenis, die nogal wat teweegbrengt.

Hoe blijf je met alles wat er in en om je heen gebeurt bij jezelf? Hoe kun je rust ervaren? En stappen zetten die voor jou kloppen?

Uit eigen ervaring weet natuurcoach en Soul Body Fusion®-leraar Daniëlle Langendijk hoe het is om zonder werk te zijn en hoe je weer in beweging komt.

Zij liet zich inspireren door Soul Body Fusion®, een simpele en krachtige energetische techniek die helpt om meer jezelf te zijn en je leven te laten stromen.

Tijdens haar interactieve workshop vertelt Daniëlle graag over het toepassen van deze techniek en over haar eigen ervaringen.

Zij nodigt je uit om - als je wilt - mee te doen en zelf Soul Body Fusion® te ervaren.

Bovendien geeft zij tips over het toepassen ervan in de praktijk.

Leer hoe jij in beweging kunt komen om 2022 verfrist te starten!

Deze workshop wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na een loopbaan bij Rijkswaterstaat is Daniëlle Langendijk nu werkzaam als zelfstandig natuur- en wandelcoach (Danielle Langendijk Natuurcoaching Training en Advies). Zij weet uit eigen ervaring hoe het is om zonder werk te zijn en hoe je weer in beweging komt. Na haar baan opgezegd te hebben, ging Daniëlle naar buiten: wandelen. Graag inspireert zij anderen en deelt zij haar ervaringen met hoe verfrissend de natuur is en hoe de natuur nieuwe energie én ideeën geeft. Daniëlle laat zich daarnaast inspireren door Soul Body Fusion®.

Hoe start je als zzp’er?

Workshop online + op locatie, dinsdag 14 december 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Overweeg jij om als zzp’er te starten? En zou je graag van een ervaringsdeskundige willen horen hoe dat in z’n werk gaat?

Verhuiscoach Lucienne Hordijk vertelt tijdens haar workshop hoe zij van een vaste baan de stap zette om zzp’er te worden. Ze legt ook uit wat een Verhuiscoach is en doet.

Lucienne: “Als je op zoek bent naar nieuw werk moet je breed om je heen kijken en niet schrikken van nieuwe en onbekende uitdagingen.

Wees flexibel en vind een baan of start een bedrijf waarin jij je sterke eigenschappen kunt inzetten en waarin jij voldoening vindt.

Denk outside the box!”

Leer van ervaringsdeskundige Lucienne hoe het is om het pad van zzp’er te bewandelen!

Deze workshop wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Verhuiscoach Lucienne Hordijk startte in 2015 als zelfstandig ondernemer met haar bedrijf Acasa Verhuiscoach. Ze staat mensen die gaan verhuizen bij met advies en begeleiding. Met haar ervaring, realistische kijk op zaken en de kunst om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden, creëert Lucienne vanuit chaos een rustige plek.

De Goede Inval
Krijg antwoord op jouw werkzoekvraag

Online adviesgesprek, dinsdag 7 december 2021 16:00–17:00

Tijdens onze wekelijkse meedenkbijeenkomst kun je vragen stellen die helpen bij het vinden van werk.

Gecertificeerd loopbaancoach Harry den Hertog kan de meeste vragen direct beantwoorden. En anders krijgt hij een goede inval om je in verbinding brengen met iemand anders die je verder kan helpen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en meedenken. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Mindfulness: stilstaan, kijken, accepteren

Workshop online + op locatie in Amsterdam, woensdag 1 december 2021 16:00-17:00 (voorafgaand netwerken)

Mindfulness, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. In de media zie je vaak mooie foto’s van mediterende mensen tegen een schitterende natuurlijke achtergrond. Maar wat is mindfulness nu eigenlijk precies?

Trainer en docent Sabine Beilfuss laat in haar workshop zien dat je om mindfulness in je leven toe te passen niet op een meditatiekussen in een moeilijke houding hoeft te zitten en je hoofd leeg moet maken.

In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt, biedt mindfulness je een aantal praktische technieken, die je helpen om te gaan met stressvolle situaties.

Op stress reageren we vaak op de automatische piloot zonder dat te beseffen. Binnen mindfulness leer je die patronen te herkennen, en gedachten toe te laten zonder te oordelen. Je leert te luisteren naar je ademhaling en daarmee naar de signalen van je lichaam. Dat zijn juist die signalen die we zo gewend waren te negeren - vooral in stressvolle situaties.

Via een aantal oefeningen laat Sabine je met mindfulness kennismaken: onder andere de 3-minuten ademruimte, een korte zogenaamde bodyscan en een korte zitmeditatie.

Het is beslist niet zweverig, het is niet eng: schrijf je in en laat je verrassen!

Voorafgaand kun je in breakoutrooms netwerken.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Sabine Beilfuss is trainer en docent bij de Regenboog Groep, waar ze met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkt. Van origine is ze opgeleid als danser en choreograaf. Momenteel volgt ze de opleiding MBSR mindfulness trainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Gezond eten, ja lekker!

Workshop online + op locatie in Amsterdam, woensdag 1 december 2021 14:00–15:30 (aansluitend netwerken)

Een gezonder voedingspatroon kan je heel wat opleveren.

In deze interactieve workshop van wetenschapsjournalist en gewichtsconsulent Anne Pek leer je hoe zo’n voedingspatroon er volgens de wetenschap uitziet en hoe je die inzichten in de praktijk brengt en tot een prettige gewoonte maakt.

Daarbij besteedt Anne ook veel aandacht aan lekker eten, want een gezond voedingspatroon waar je geen plezier aan beleeft, houd je niet lang vol.

Laat je inspireren in deze workshop, zodat jij voortaan ook “Ja, lekker!” zegt over gezond eten!

Na afloop kun je in breakoutrooms napraten en netwerken.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Anne Pek is wetenschapsjournalist en eindredacteur. Ze werkt onder andere voor Psychologie Magazine en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Daarnaast heeft ze een praktijk als gewichtsconsulent. Op MooiAfgewogen.nl publiceert ze geregeld gezonde, maar vooral ook lekkere recepten.

De Goede Inval

Online ontmoeting, dinsdag 30 november 2021 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven? Of gewoon zin om even mensen te zien die met je meeleven en meedenken?

Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Robotisering in de praktijk

Workshop online + op locatie in Zaanstad, vrijdag 26 november 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

De wereld om ons heen verandert in een snel tempo onder invloed van technologische ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen is dat bedrijven robots toepassen om bijvoorbeeld productiecapaciteit te vergroten, kosten te verlagen, of afhankelijkheid van arbeid te verminderen in een moeilijke arbeidsmarkt.

Robotisering heeft een directe invloed op hoe processen op de werkvloer worden ingericht, en daarmee op de werkzaamheden die door mensen worden ingevuld.

Zou jij wel meer willen weten over de werking van robotisering in de praktijk? Dan is deze workshop een aanrader!

Projectmanager Robbert van de Griendt laat je aan de hand van een voorbeeld - het nieuwe landelijk sorteercentrum voor kleine pakketten van PostNL - zien hoe robots ingezet worden.

Hij zet de voor- en nadelen van robotisering op een rij en werpt een blik op de toekomst ervan. Tevens zal hij het goed begrijpen van data voor de toekomst van robotisering bespreken.

Kortom, een workshop met een niet-alledaags onderwerp geïllustreerd met een aansprekend praktijkvoorbeeld!

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting. Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Robbert van de Griendt is senior projectmanager bij PostNL. Hij is betrokken bij de begeleiding van de bouw en implementatie van het Sorteercentrum Kleine Pakketten in het netwerk van PostNL.

Koersveranderaars: Daniëlle Noach

Interactief interview online + op locatie in Zaanstad, vrijdag 26 november 2021 10:00-11:00 (na afloop napraten en netwerken)

“Jarenlang leefde ik vanuit mijn hoofd, overschreed ik keer op keer al mijn fysieke grenzen tot ik ze niet meer opmerkte en mijn lichaam begon te protesteren. Ik stond altijd ‘aan’ en realiseerde me, toen ik niet meer genoeg had aan de avonden en de weekenden om mezelf op te laden voor mijn werk, dat ik niet gezond zou blijven als ik op deze manier zou doorgaan.”

Dit zegt Daniëlle Noach. Zij werkte jarenlang op kantoor bij gerenommeerde advocatenkantoren als juridisch secretaresse/ PA en op de rechtbank als griffier, tot zij dit jaar besloot om het roer om te gooien.

In een interactief interview met Anke Brandenburg vertelt Daniëlle hoe en waarom zij tot haar koersverandering kwam en ontdekte waar ze echt voor lééft!

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Daniëlle voorleggen.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting. Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Daniëlle Noach helpt tegenwoordig volwassenen en kinderen die blokkades ervaren om weer contact te maken met hun gevoel en intuïtie en van daaruit in beweging te komen. Dit doet zij op gebied van huiswerkcoaching, opruimcoaching in huis en lichaamsbewustzijnscoaching. Daarnaast geeft zij reiki en massage.

Daniëlle wordt geïnterviewd door Anke Brandenburg.

Deze tijd biedt heel veel kansen

Workshop online + op locatie in Alkmaar, dinsdag 23 november 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze (corona)tijd interessant blijft voor de arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf ook nu omzet maakt?

De snel veranderende wereld biedt ons weinig houvast en zekerheid.

Charlon Imamdi laat ons zien hoe we ons het beste staande kunnen houden op de huidige arbeidsmarkt en binnen de huidige omstandigheden voor ondernemerschap.

“Ontwikkel je en verander mee, zodat je niet achterblijft”, adviseert Charlon. “Door een andere mindset ga je anders denken en anders doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan.”

Laat je inspireren om de kansen van deze tijd te benutten!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar in De Letterbak. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Hij zette zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn organisatie Multi-Traject als resultaat. Als Motiverend Spreker is hij een voorbeeld van een toptalent dat alles op alles zet om zoveel mogelijk talent in anderen te (h)erkennen en dit tot optimale bloei te laten komen.

Netwerken, zó laat je jezelf zien!

Workshop online + op locatie in Alkmaar, dinsdag 23 november 2021 13:30-14:30 (na afloop netwerken)

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een boks, even voorstellen, een aardig woord, zeggen wat je doet en verbinden op LinkedIn. Toch?

Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het jou – en die ander – ook iets opleveren? Word je überhaupt onthouden?

In deze workshop onderzoek je met netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck het beeld op netwerken, leer je hoe je jouw presentatie vormgeeft, met welke kracht je die kunt uitdragen en met welke boodschap jij van waarde bent voor anderen. Want netwerken gaat altijd om wederzijdse belangen.

Daarnaast leer je hoe je jouw LinkedIn-profiel met een dertig seconden durende video naar een opvallend niveau brengt en van bezoekers meer aandacht krijgt.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken...

Neem daarom je opgeladen mobiel mee!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar in De Letterbak. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na tientallen jaren in account- en salesmanagementfuncties gooide Gert-Jan van Büseck (GJTalks) najaar 2019 het roer om en volgde een camera-journalistiekopleiding. Tijdens de lockdown in 2020 leerde hij de kracht van video op LinkedIn. Enthousiast, energiek en met humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken en de inzet van video mee te geven.

Aan de slag met Zoom en Teams

Online workshop, donderdag 18 november 2021 14:00-15:15

Je hebt de afgelopen anderhalf jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een videovergadering in Microsoft Teams of Zoom. Programma's die helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen is inmiddels heel gewoon. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's.

In deze workshop zetten Marc Janssens en Erik Lambooy Zoom en Teams naast elkaar en laten ze je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom en Teams geven we in Zoom. Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld. Gebruik bij voorkeur een laptop of PC, dat werkt fijner dan een phone of tablet. De rest leer je in de workshop!

Marc Janssens en Erik Lambooy stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Je profileren met een podcast

Online workshop, woensdag 17 november 2021 14:00-15:00

Heb jij wel eens gedacht aan het maken van een podcast om jezelf als professional op de markt te zetten? Bijvoorbeeld omdat je je (nieuwe) bedrijf onder de aandacht wilt brengen of omdat jij als werkzoekende professional wilt laten zien wat je in huis hebt?

En je vraagt je af of podcasten iets voor jou is, wat het voor jou (of jouw bedrijf) zou kunnen betekenen en hoe het maken van een podcast nou eigenlijk in z’n werk gaat?

Steek dan je licht op in de workshop van podcastexperts Kitty en Paul Joachems en maak kennis met het fenomeen podcast. Zij vertellen je haarfijn wat je met dit communicatiemiddel kunt bereiken en leggen duidelijk uit hoe je het maakt.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan in voor deze duoworkshop en ontdek hoe ook jij je op onderscheidende wijze met een podcast kunt profileren!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Kitty en Paul Joachems (Klemtoon Media) zijn podcastexperts en helpen professionals met het maken van succesvolle podcasts voor meer zichtbaarheid en expertstatus. Dit doen zij door hen te inspireren, trainingen te geven en/of (een deel van) het podcastproces uit handen te nemen.

De Goede Inval

Online ontmoeting, dinsdag 16 november 2021 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven? Of gewoon zin om even mensen te zien die met je meeleven en meedenken?

Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Vind je droombaan met Personal Branding

Workshop online + op locatie, dinsdag 16 november 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Ken je eigen waarde, wees er trots op én weet de ander ervan te overtuigen. Dat is wat jij nodig hebt om meer uit je carrière te halen, aldus carrièrecoach Simône Verlaan.

Als je jezelf op waarde schat en je maakt dat zichtbaar, zullen anderen ook jouw waarde gaan inzien. Weten wie je bent, daar trots op zijn, en weten hoe je dat in kunt zetten om je doel te bereiken. Of dat nou is een sterkere positie in je huidige baan, je carrièrekansen vergroten of aangenomen worden voor een nieuwe baan of opdracht.

Maar hoe doe je dat? Door je eigen Personal Brand te creëren. Op een manier die bij jou past. Geen oppervlakkig reclamepraatje maar een integer beeld.

In deze workshop laat Simône je zien hoe je hier zelf aan kunt bouwen, met eenvoudige stappen, op een effectieve manier, maar vooral leuk om te doen en een enorme boost voor je zelfvertrouwen!

Voorafgaand aan de workshop kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Simône Verlaan heeft met haar bedrijf Weg naar Succes al veel mensen naar een nieuwe baan begeleid. Met haar ruime werkervaring, kennis van de arbeidsmarkt, haar praktische aanpak en warme persoonlijkheid weet ze net dat extra te bieden wat nodig is om van ieder traject een succes te maken.

Wat kan het Leerwerkloket voor jou betekenen?

Workshop online + op locatie, dinsdag 16 november 2021 10:00-11:00 (aansluitend persoonlijk advies of netwerken)

Overweeg jij om aan de slag te gaan in een ander vak, of wil je jouw kennis bijspijkeren om beter aan sluiting te vinden bij de vraag in de arbeidsmarkt? Dan kun je terecht bij een van de 35 Leerwerkloketten waarin gemeenten, ROC’s en UWV samenwerken om mensen stimuleren een leven lang te leren zodat ze kunnen blijven participeren in de samenleving en een baan vinden en behouden.

Gerard Heijboer is adviseur bij zo’n leerwerkloket. In dit interactieve interview met vraag- en antwoordmogelijkheden voor jou als deelnemer, kun je van hem te weten komen wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen op het gebied van scholing, werken en leren, financieringsmogelijkheden voor scholing, cv- en briefcheck en hulp of advies bij netwerkgesprekken.

Wie meedoet op locatie, kan aansluitend individueel in een kort, oriënterend gesprek met Gerard advies krijgen over jouw eigen situatie. Wie online meedoet, kan onderling in breakout rooms met elkaar napraten of netwerken.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Gerard Heijboer coacht, adviseert en motiveert graag mensen om verder te komen in hun leven en loopbaan. Hij zet empathie, daadkracht en duidelijkheid in, ook in zijn werk als adviseur bij het Leerwerkloket. Mede dankzij zijn grote netwerk kan hij werk, scholing en vraag op de arbeidsmarkt verbinden.

Adem stress je lichaam uit

Workshop online + op locatie, maandag 15 november 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Je hoofd koel houden en je lichaam ontspannen is in drukke en spannende tijden, zoals wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkomgeving, van groot belang. Daarbij speelt de ademhaling een belangrijke rol.

We ademen zo'n 23.000 keer per dag in en uit zonder daarbij stil te staan. Zonder te beseffen dat met de juiste ademhaling onder andere spanning, energiedipjes en bloeddruk kunnen worden beïnvloed.

Tijdens de workshop van wandelcoach Jolanda Hogenbirk leer je meer over de invloed van de ademhaling op lichaamsprocessen en krijg je tips hoe de ademhaling je kan helpen om stress aan te pakken zodat je weer rust in je hoofd en je lijf krijgt.

Een actieve, praktische workshop waarbij je aan de hand van oefeningen zelf gaat ervaren hoe de ademhaling ook jou kan helpen de stress je lichaam uit te ademen!

Van 14:30-15:00 uur kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Jolanda Hogenbirk (MindWalker) is wandelcoach. Tijdens haar burn-out ontdekte ze dat de ademhaling een enorme invloed op allerlei processen in ons lichaam heeft. De ademhaling is, naast mindfulness en NLP, één van de belangrijkste pijlers van haar coaching. Dagelijks begeleidt zij coachees met stressgerelateerde klachten, zowel individueel als in groepsverband.

Word vitaler en verbeter je leefstijl

Workshop online + op locatie, maandag 15 november 2021 13:30-14:30 (aansluitend netwerken)

Zou jij wel wat vitaler willen zijn, vooral nu je op zoek bent naar een nieuwe werkuitdaging? En daarbij wat aanpassingen in je leefstijl willen doen, maar je weet niet precies hoe?

In haar workshop vertelt diëtist en leefstijlcoach Elise Kuipers wat werken aan verbetering van leefstijl betekent: investeren in gezondheid, keuzes maken, fitter worden, je beter gaan voelen en bij overgewicht afvallen en een gezonder gewicht bereiken. Hiermee vergroot je je vitaliteit en blijf je volop in het (werk)leven staan.

Ook licht ze de verschillende onderdelen van leefstijl toe: voeding, beweging, roken en/of drugsgebruik, alcoholgebruik, slapen, stress en ontspanning.

Welke elementen wil jíj verbeteren? Hoe zit het met jouw intrinsieke motivatie?

Schrijf je in voor deze informatieve workshop over vitaliteit en leefstijl!

Van 14:30-15:00 uur kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Elise Kuipers (Diëtistenpraktijk Elise Kuipers) is diëtist en leefstijlcoach in Amsterdam. Als diëtist is zij gespecialiseerd in diabetes en overgewicht en als leefstijlcoach biedt zij het Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)-programma aan. Dit is een tweejarig (groeps)programma voor mensen met overgewicht/obesitas.

Met zelfvertrouwen bewegen op de arbeidsmarkt

Online workshop, donderdag 11 november 2021 10:00–11:00

In deze workshop nemen twee coaches jullie mee in hun eigen loopbaanverhaal. In hun keuzes en onzekerheden, maar vooral ook in de 'mislukkingen' die juist tot hun successen leidden. Ze doen dit op een andere manier dan je gewend bent en ze geven je een paar gereedschappen die je na deze workshop altijd tot je beschikking hebt.

Aan bod komen de emoties die horen bij bewegen op de arbeidsmarkt. Zoals de angst dat je nooit meer een leuke baan vindt, twijfelen of over het inslaan van een nieuwe weg en of je het wel kunt, het gevoel van afgewezen worden, het gevoel van 'waarom overkomt mij dit, waarom doen ze mij dit aan?', en de onzekerheid als je jezelf moet presenteren of laten zien, zoals bij een sollicitatie.

Anneke Dusseljee en Menno Littel weten uit eigen ervaring hoe dit kan zorgen voor een gevoel van onzekerheid en verminderd zelfvertrouwen. In deze workshop laten ze je zien en ervaren hoe je hiermee om kunt gaan en hoe jij jouw zelfvertrouwen weer kunt laten groeien.

Anneke en Menno raden je aan om deel te nemen met oortjes of een koptelefoon en bij voorkeur in een ruimte waar je niet wordt gestoord.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Reïntegratiecoach Anneke Dusseljee en loopbaancoach Menno Littel (Hypnolab.online) zijn gecertificeerd en praktijkhoudend Hypnotherapeut, NLP Master Practitioner, EFT practitioner en Havening Practitioner. Ze helpen mensen die zich op een kruispunt in hun leven bevinden, een andere weg te zoeken.

Alles over je ideale werkgever

Online workshop, woensdag 10 november 2021 10:00–11:30

Belangrijk onderdeel van jouw zoektocht naar nieuw werk is te weten komen waar je wilt werken. Niet alleen in welke regio en branche en bij welke soort werkgever, maar ook concreet bij welke werkgever.

Heb je een lijstje met werkgevers waar je best zou willen werken, dan is het fijn om wat meer de diepte in te gaan. Via internet kun je heel veel te weten komen over werkcultuur en sfeer, organisatie, uitdagingen en successen van een werkgever.

Superhandig om je lijstje potentiële droomwerkgevers in volgorde te zetten.

De volgende stap is dan natuurlijk zorgen dat je daar in gesprek komt. In de vorm van een oriënterend gesprek of een sollicitatiegesprek.

Dan heb je heel veel profijt van de informatie die je al verzameld hebt.

In deze workshop krijg je van Marc Janssens praktische handreikingen hoe je via Google, LinkedIn, vacaturesites, beoordelingssites en sociale media alles aan de weet kunt komen over jouw droomwerkgever, zodat je nooit meer onvoorbereid een gesprek in hoeft te gaan.

Marc laat je bovendien zien hoe je uitvindt waar je met jouw skills en jouw achtergrond op dit moment de meeste kans maakt om aan het werk te komen.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Marc Janssens is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

De Goede Inval met mini-workshop 'Hoe gaat het? Druk!'

Online meedenken, dinsdag 9 november 2021 16:00–17:00

Tijdens onze wekelijkse meedenkbijeenkomst gaan we het eerste halfuur met elkaar in gesprek om goede invallen te krijgen over vragen waar jij of een ander mee zit.

Daarna leidt gastheer Harry den Hertog een mini-workshop. Als je iemand vraagt hoe het gaat, krijg je vaak het antwoord ‘druk’. Hoe komt dat? En hoe is dit voor jou? Harry zwengelt de discussie aan en hij geeft een paar bijzonder bruikbare tips over het omgaan met druk zijn en het druk hebben.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en meedenken. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Handig met LinkedIn

Online workshop, dinsdag 9 november 2021 14:00–15:30

"Zij zeiden dat ik op LinkedIn moest staan. Nu sta ik erop, maar er gebeurt helemaal niets. Wat kan ik er dan mee?"

In deze interactieve workshop geeft Robert Vos praktische aanwijzingen om je profiel opvallender en aantrekkelijker te maken. Maar als je stil blijft zitten met een schitterend profiel, gebeurt er nog steeds weinig.

Dus word actief op LinkedIn! Een kleine bijdrage of een leuk artikel maakt bijvoorbeeld al een groot verschil. Robert vertelt je heel concreet wat je het beste doen.

Nadat je aan deze workshop hebt meegedaan, weet jij hoe je met slechts tien minuten investering per dag echt kunt opvallen op LinkedIn.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Robert Vos (rovos.nl) is de enige mannelijke coach in Nederland die ambitieuze en competente vrouwen helpt om door te stromen naar de top, zodat organisaties en onze samenleving inclusiever worden. Hij gelooft in de onverbrekelijke samenhang tussen man en vrouw.

Rouw bij baanverlies

Workshop online + op locatie, dinsdag 9 november 2021 11:30–12:30 (vooraf netwerken)

Het is nog steeds een fabel dat rouw alleen voorkomt bij mensen die een dierbare hebben verloren. Ook verlies van werk, op welke manier dan ook, heeft een enorme impact en gaat gepaard met rouw.

Als dit gebeurt, ligt vaak de focus op zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Maar ondertussen vergeten we vaak dat het verlies een ontwrichtende invloed kan hebben op jouw leven en het leven van je allernaasten. Met alle gevolgen van dien.

Door haar eigen verhaal rondom rouw bij baanverlies te delen maakt lifecoach Gerda Sinon-Brander de kracht van het delen van ervaringen in deze workshop voor alle deelnemers tastbaar.

Door het delen van verhalen, hoopt Gerda jou als deelnemer een beetje rust en ruimte te laten ervaren. Je krijgt ook de mogelijkheid voor een kleine creatieve verwerking, waarin jij je verhaal mag laten vangen.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Eindhoven in Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Rouw heeft altijd een rol gespeeld in het leven van Gerda Sinon-Brander. Niet alleen door verlies van dierbare personen, maar ook op het gebied van werk. Dit bracht haar, na een loopbaan in zorg en onderwijs, bij rouwcounseling. Vanuit haar bedrijf Crossing Levenscoaching helpt ze mensen om de weg naar rust en ruimte terug te vinden als zij die door baanverlies uit het oog dreigen te verliezen.

Gebruik LinkedIn wijs!

Workshop online + op locatie, dinsdag 9 november 2021 10:00–11:00 (na afloop netwerken)

In deze workshop gaat LinkedIn-expert Christine Markvoort live LinkedIn-profielen voorzien van verbetertips.

Laat je profiel scannen of kijk en luister mee met de tips die anderen krijgen.

Je gaat meteen actief aan de slag.

Neem daarom je mobiele telefoon mee en zorg dat je de LinkedIn-app op je telefoon hebt staan.

Je krijgt ook nog eens een paar fijne do’s-and-don’ts om meer bereik te krijgen met je berichten.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Eindhoven in Pand P. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Christine Markvoort (12 Points) heeft meer dan 25 jaar ervaring als Sales & Marketing manager bij o.a. Unique, Holiday Inn, Van der Valk en PSV. Tegenwoordig helpt ze ondernemers en ondernemende werkzoekers om via LinkedIn nieuwe opdrachten en nieuw werk te vinden.

Grip op tijd

Online workshop, donderdag 4 november 2021 14:00–15:00

Ben jij altijd druk en heb je weinig tijd voor jezelf? Vliegen de dagen aan je voorbij? En laat je je leiden door alles wat er op je afkomt? En krijg je als je anderen vraagt hoe het met ze gaat ook vrijwel zonder uitzondering het antwoord: “Druk!”?

Is bovenstaande herkenbaar?

Druk zijn lijkt onze nieuwe norm. Hoe drukker we zijn, hoe langer onze to-dolijst en hoe harder we proberen om onze tijd te managen. Maar guess what? Tijd kun je niet managen. Een dag heeft 24 uur. Niet meer en niet minder. En je kunt de tijd niet versnellen of vertragen. Maar, wat je wél kunt managen… is jezelf.

In deze workshop laat Sanna Prinsen je zien hoe het komt dat we altijd maar druk zijn. En waarom we geneigd zijn om ons te laten leiden door de waan van de dag.

Ze leert je opnieuw naar je eigen prioriteiten kijken: wat vind je écht belangrijk en waar wil je jouw tijd, aandacht en energie aan besteden?

Bovendien krijg je handvatten aangereikt om daadwerkelijk voorrang te geven aan jouw prioriteiten, waardoor drukte en hectiek plaats kunnen maken voor meer rust en ontspanning.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Sanna Prinsen (Make Life Work) heeft haar carrière als wetenschapper aan het Amsterdam UMC achter zich gelaten nadat zij in een burn-out terechtkwam. In de hersteltijd ontwikkelde zij de It’s About Time-planner die je helpt om de grip weer terug te krijgen op de invulling van je tijd. Zij geeft deze planner uit en daarnaast werkt Sanna als trainer, spreker en coach.

Vol vertrouwen naar een sollicitatiegesprek

Workshop online + op locatie, woensdag 3 november 2021 16:00-17:00 (vooraf netwerken)

Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, wil je natuurlijk graag een goede indruk maken en beslagen ten ijs komen. Maar hoe doe je dat?

Wat vind jij lastig bij zo’n gesprek? Wat kun je doen om je goed voor te bereiden? En hoe voer je op hetzelfde niveau als je interviewers het gesprek?

Deze en meer vragen komen tijdens de workshop van Barbara Wonink aan de orde. Zij gaat in op hoe jij je kunt voorbereiden en je zekerder kunt voelen tijdens het sollicitatiegesprek.

Schrijf je in en ga met Barbara’s tips en adviezen voortaan vol vertrouwen naar een sollicitatiegesprek!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Barbara Wonink heeft zeer ruime ervaring aan de ‘andere kant’ van de tafel als onder andere HR-adviseur en manager. Daarnaast heeft zij leidinggevenden geadviseerd over het voeren van sollicitatiegesprekken: hoe krijg je zo goed mogelijke informatie van een sollicitant?

Nieuwe woonvormen voor vijftigplussers

Workshop online + op locatie, woensdag 3 november 2021 14:30-15:30 (na afloop netwerken)

Bij Werken voor Elkaar zijn we met en voor elkaar bezig om voor vijftigplussers een passende werkinvulling te vinden. Dat draagt bij aan welbevinden.

Maar je thuisvoelen in een bij jou passende woonomgeving is zeker zo belangrijk om je goed te voelen.

Denk jij er wel eens over om met anderen een woonruimte te delen: voor de gezelligheid, omdat het meer mogelijkheden biedt, uit praktische overwegingen, om je leefwereld te vergroten, om van elkaars krachten gebruik te maken, om voor elkaar te zorgen?

Kom dan naar de workshop van woondeskundige Clemens Mol: Hij doet uit de doeken wat voor woonvormen er zijn voor vijftigplussers. Clemens vertelt over het actieplan geclusterd wonen, wat een wooncoöperatie is en hoe deze gebruikt kan worden voor de huisvesting van vijftigplussers.

Na afloop kun je met elkaar doorpraten over hoe jij jouw ideale woonomgeving ziet.

Steek je licht op in deze workshop en wie weet zet je dan zomaar de eerste stap om jouw woondroom in vervulling te laten gaan!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Clemens Mol is programmaleider wooncoöperaties bij !Woon. Hij adviseert wooncoöperaties bij het opbouwen van hun organisatie en informeert geïnteresseerden over het oprichten van een dergelijke coöperatie.

De Goede Inval

Online ontmoeting, dinsdag 2 november 2021 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven? Of gewoon zin om even mensen te zien die met je meeleven en meedenken?

Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

De Goede Inval

Online ontmoeting, dinsdag 26 oktober 2021 17:00–18:00

Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven? Of gewoon zin om even mensen te zien die met je meeleven en meedenken?

Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Harry den Hertog, die afwisselend met Ingrid van Büseck richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Een andere blik op inkomen

Workshop online + op locatie, dinsdag 26 oktober 2021 15:30-16:30 (voorafgaand netwerken)

Als je geen betaald werk hebt, is inkomen vaak het eerste waar je je zorgen over maakt. Je wilt zo snel mogelijk weer je oude inkomen terug. Dat verlangen naar die oude situatie kan verlammend werken, weet financieel coach Ilonka van Leeuwen.

Zij nodigt je uit om met een andere blik naar inkomen te kijken. Onderzoek waar je écht geld voor moet en wilt uitgeven, nu en in de toekomst. En zoek uit wat je anders kunt doen, zonder levenskwaliteit in te leveren. Zo kun je zien hoeveel je in de toekomst écht minimaal nodig hebt.

In deze workshop neemt Ilonka je mee in haar kijk op inkomen en hoe je op een praktische manier ruimte creëert, zodat je met lef en intuïtie buiten de gebaande paden kunt gaan en een andere invulling voor jouw toekomst kunt vinden.

Ilonka doet dat in gesprek met Arjen Beuckens, die zelf van haar heeft geleerd hoe je je hart kunt volgen zonder precies te weten wat gaat komen. En dat je greep op je financiën kunt houden door telkens een stap te zetten, te kijken naar het resultaat en daarvan te leren voor de volgende stap.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Ilonka van Leeuwen (Lion Advies) is een hands-on financieel adviseur. In praktische gesprekken zonder ingewikkelde termen zorgt ze voor overzicht, pakt ze problemen aan en biedt ze haar klanten vooruitzicht op een gezonde financiële toekomst.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

Focus op je toekomst

Workshop online + op locatie, dinsdag 26 oktober 2021 14:00-15:00 (na afloop netwerken)

“Het leven is niet bedoeld om je alleen maar zorgen te maken of boos te blijven maken over wat er niet is. Verzet je focus naar wat je wél hebt en wat er wél is.” Dat is het advies dat Victoria Herrero op basis van haar eigen ervaringen aan iedereen zou willen geven.

Juist als je je werk kwijt bent, is het slim om te weten hoe jij jouw gedachten, gevoelens en talenten kunt richten op de toekomst. Makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat dan?

In deze workshop neemt Victoria je mee in het proces om daar te komen. Dat doet ze samen met Arjen Beuckens aan de hand van zijn eigen bewustwordingsproces.

Jij gaat zien hoe belangrijk het is om te beseffen wat je uitstraalt naar andere mensen, wat mensen van jou onthouden als jij een ruimte verlaat. En je leert welke stappen jij nú kunt zetten om uit te zoeken waar je voor staat en wat je wilt met je leven.

Ervaar in deze workshop hoe bevrijdend het is als je de focus kunt leggen op jouw toekomst.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Victoria Herrero (coachingvictory.nl) is empowerment trainer. Ze laat mensen beseffen wat nog wél allemaal mogelijk is in tijden waarin ze het even niet zien zitten.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

Vergroot je kansen, leer nú bij!

Online workshop, vrijdag 22 oktober 2021 11:30-12:30 (vooraf netwerken)

Er bestaan geen banen meer voor het leven. Om aansluiting op de arbeidsmarkt te houden, moet je je zelf blijven ontwikkelen in je vak en in algemene beroepsvaardigheden. Heb jij als vijftigplusser in de afgelopen jaren weinig in je eigen ontwikkeling geïnvesteerd, dan is het zeker nog niet te laat!

HR Adviseur Linda van der Hoop neemt je in deze workshop mee in een denkproces 'outside the box' om je te laten zien hoe jij jouw kansen kunt vergroten door training en opleiding, juist nu je nieuw werk zoekt.

Linda laat je ontdekken hoe gemakkelijk je online kunt studeren. Er zijn diverse platforms waar je heel goedkoop kunt studeren, dus de kosten hoeven geen barrière te zijn.

Misschien ontdek je nog wel nieuwe talenten van jezelf die je nog niet kende. Met nieuwe vaardigheden en kennis vergroot jij straks je kans op een baan en kun je je onderscheiden van andere kandidaten.

Wil jij ook weten welke opleidingen en trainingen je online kunt doen en waar je ze kunt vinden? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.


Linda van der Hoop heeft de afgelopen 20 jaar grote en kleine organisaties geadviseerd op HR-gebied. Steeds weer verbaasde ze zich erover hoe weinig aandacht en tijd mensen tijdens hun loopbaan besteden aan hun eigen ontwikkeling, terwijl dat steeds belangrijker wordt om aansluiting te houden bij de arbeidsmarkt.

Aan de slag met LinkedIn coverstory

Online workshop, vrijdag 22 oktober 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Achter je kleine LinkedIn-profielfoto kun je een wereld tot leven laten komen. Wist je dat al?

Met deze zogenaamde coverstory krijg jij 30 seconden de tijd om anderen een onderscheidende én onuitwisbare indruk van jezelf te geven.

Of, nog beter, te vertellen waarmee je iemand kunt helpen.

Wil je actiever en effectiever worden op LinkedIn, dan is deze workshop voor jou!

Alles dat je nodig hebt, is je (opgeladen) mobiel.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na tientallen jaren in account- en salesmanagement functies gooide Gert-Jan van Büseck (GJtalks.nl) najaar 2019 het roer om en volgde een camera-journalistiek-opleiding. Tijdens de lockdown leerde hij de kracht van video op LinkedIn. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring om anderen het plezier, het belang en de waarde van video mee te geven.

Overstappen naar het onderwijs

Online workshop, donderdag 21 oktober 2021 14:00-15:00

Je kunt het wekelijks lezen en horen: er is een groeiend tekort aan mensen in allerlei branches. Een van de branches waar een tekort aan vakmensen al heel lang knelt, is de sector onderwijs.

Heb jij voor jezelf ontdekt dat je je oude werk niet langer wilt doen, of kunt doen? Dan is een baan als leraar misschien een aantrekkelijk alternatief.

Het Onderwijsloket helpt iedereen die een overstap wil maken naar werken in het onderwijs. In deze workshop vertellen twee adviseurs van deze instelling over de verschillende routes die je als vijftigplusser kunt volgen om leraar te worden. Ze geven daarbij ook voorbeelden van andere vijftigplussers die de overstap hebben gemaakt.

Moet je net als jonge mensen eerst een hele opleiding volgen, zelf weer helemaal terug naar de schoolbanken? Of zijn er ook andere omscholingsroutes? En hoe lang duurt dat dan, wat is ervoor nodig? En kun je tijdens je omscholing al betaald aan de slag?

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Tessa Dekker en Eva Velthoven zijn allebei adviseur bij het Het Onderwijsloket (onderwijsloket.com). Van de route naar het leraarschap tot de kosten van een lerarenopleiding: ze weten precies hoe het zit. Bij hen kun je terecht met je al je vragen over werken in het onderwijs!

Rimpelloos leven, jouw visioen!

Online workshop, donderdag 21 en 4 november 2021 10:00-11:30

Wat geeft jou wind? Wat is jouw koers? Hoe zet jij jouw vaartocht zo gemakkelijk mogelijk in gang?

Anders dan deze vragen doen vermoeden, gaat deze tweedelige workshop van Marthe Renders niet over watersport maar over de C uit de populaire ACT-coachingsmethode (commitment), die zij combineert met het maken van een vision board.

In de eerste bijeenkomst, op 21 oktober, pluis je uit wat echt belangrijk voor je is. Waar wil jij je aan committeren? Wat geeft jou wind, wat is jouw koers?

Tussen de twee workshops in bedenk je hoe dat er de komende tijd uitziet. Je maakt het grafisch, en je droomt weg aan de oever van het meer van onbegrensde mogelijkheden. Dat meer is rimpelloos, en zo kan je leven ook zijn.

In de tweede workshop, op 4 november, bespreken we hoe je jouw vaartocht zo gemakkelijk mogelijk in gang kunt zetten en gaan we in op Keyless Living.

Neem deel aan deze twee interactieve workshops en ontdek hoe je jouw schip door het oppervlaktewater van het leven zeilt!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Marthe Renders (Ficino Coaching & Consulting) is een frisse bries over de zee vol coaches en consultants. Met vijftien jaar ervaring in de zorgsector, waarvan acht als zelfstandig ondernemer en zes als coach, helpt zij mensen naar opstaan voor hun waarden binnen en buiten het bedrijf waar ze voor of aan werken.

Jouw cv boven op de stapel

Webinar, woensdag 20 oktober 2021 10:00-11:00

Hoe schrijf je een cv dat de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de persoon achter dat cv - naar jóu dus? Hoe komt jóuw cv boven op de stapel bij een sollicitatieprocedure?

In dit webinar geeft Judith jou tips hoe je dit bewerkstelligt.

Zij licht onder andere toe waarom het maken van een basis-cv belangrijk is, wat de verschillen zijn tussen een chronologisch cv en een vaardigheden-cv, en wanneer je kiest voor een chronologisch cv en wanneer voor een vaardigheden-cv.

Ook bespreekt zij met jou hoe je je ‘droge’ opsomming van je werkzaamheden herschrijft naar successen of resultaten.

Ga meteen aan de slag met de praktische tips uit dit webinar en zorg dat jóuw cv boven op de stapel komt!

Eerdere deelnemers over dit webinar:
"Inspirerend webinar met veel handige tips om mijn cv te verbeteren"
"Fris en rustig gebracht, praktisch goed bruikbaar"
"Gestructureerde uitleg, goed verteld en leuke voorbeelden"

Judith Maas (Inmovimento) is loopbaancoach en expert bij ‘Kanker op de werkvloer’. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 19 oktober 2021 16:00–17:00

Wil je in deze herfstige dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Dit keer word je verwelkomd door Maarten van Nunen, die afwisselend met Ingrid van Büseck en Harry den Hertog deze wekelijkse bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Maarten van Nunen houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van software. En hij houdt van mensen. Hij vindt het leuk om met je mee te denken over oplossingen voor de uitdagingen waarmee jij op dit moment te maken hebt.

Successen met socratische gesprekken

Online workshop, dinsdag 19 oktober 2021 10:00- 12:30 met pauze

Heb je dat ook wel eens? Dan heb je net een netwerkgesprek gevoerd en besef je ineens dat vooral je gesprekspartner het woord heeft gevoerd en dat jij nóg niet weet wat je graag boven water wilde krijgen. Of, je voert een sollicitatiegesprek en langzaam merk je dat je gesprekspartner de regie overneemt. Na afloop denk je: mijn ei heb ik hier niet gelegd en wat weet ik nu werkelijk? Wil ik hier wel werken? Dat wilde ik toch uitzoeken?

Hoe kun je wél snel tot de kern komen in een sollicitatie- of netwerkgesprek? Hoe stel je wel de juiste vragen? Vragen die een ander aan ’t denken zetten.

Joop Kools neemt je in een tweedelige workshop mee in de socratische gespreksvoering, een methode om door oordeelloos luisteren en het stellen van nieuwsgierige vragen tot de kern te komen.

In de eerste helft van deze tweedelige workshop hoor je vooral over het hoe, wat en waarom. Joop zal ingaan op dialogen en op 1-op-1-gesprekken, geïllustreerd met persoonlijke anekdotes.

Dan volgt een pauze van een half uur, met mogelijkheid tot netwerken.

Na de pauze gaan we onder begeleiding van Joop oefenen. Want om deze gespreksmethode onder de knie krijgen, moet je ermee aan de slag. Zo hoopt Joop je te inspireren om daar in de toekomst mee door te gaan. Voor je eigen genoegen én succes.

Neem je goede humeur, pen, papier en spreekzin mee!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Joop Kools (Ont-moeting) is gespreksleider en trainer voor socratische dialogen en moreel beraad.

De kunst van storytelling

Online workshop, maandag 18 oktober 2021 15:00- 16:00 (voorafgaand netwerken)

Aansprekende verhalen blijven mensen bij. Dat maakt het makkelijker een boodschap over te brengen, een nieuwe baan te zoeken of betekenis te vinden in bestaand werk.

Een goed verhaal is belangrijk om ergens binnen te komen en zorgt dat je opvalt in de massa! De kunst van storytelling helpt om jezelf te promoten, zonder je anders voor te hoeven doen dan je bent.

Voorafgaand aan de workshop kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting en rechtstreeks uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Laurent Staartjes (Laurentstaartjes.nl) is freelance beleidsadviseur en lokaal politicus. Hij is een ervaren verhalenverteller en helpt (zelfstandige) professionals bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap.

Haal meer uit je carrière met Personal Branding

Online workshop, maandag 18 oktober 2021 13:30- 14:45 (na afloop netwerken)

Ken je eigen waarde, wees er trots op én weet de ander ervan te overtuigen. Dat is wat jij nodig hebt om meer uit je carrière te halen, aldus carrièrecoach Simône Verlaan.

Als je jezelf op waarde schat en je maakt dat zichtbaar, zullen anderen ook jouw waarde gaan inzien. Weten wie je bent, daar trots op zijn, en weten hoe je dat in kunt zetten om je doel te bereiken. Of dat nou is een sterkere positie in je huidige baan, je carrièrekansen vergroten of aangenomen worden voor een nieuwe baan of opdracht.

Maar hoe doe je dat? Door je eigen Personal Brand te creëren. Op een manier die bij jou past. Geen oppervlakkig reclamepraatje maar een integer beeld.

In deze workshop laat Simône je zien hoe je hier zelf aan kunt bouwen, met eenvoudige stappen, op een effectieve manier, maar vooral leuk om te doen en een enorme boost voor je zelfvertrouwen!

Na afloop van de de workshop kun je online napraten netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting en rechtstreeks uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Simône Verlaan heeft met haar bedrijf Weg naar Succes al veel mensen naar een nieuwe baan begeleid. Met haar ruime werkervaring en kennis van de arbeidsmarkt, haar praktische aanpak en warme persoonlijkheid weet ze net dat extra te bieden wat nodig is om van ieder traject een succes te maken.

Vitaliteit, veerkracht en wendbaarheid

Online workshop, woensdag 13 oktober 2021 16:00-17:00 (voorafgaand netwerken)

Vitaliteit, veerkracht en wendbaarheid. Dit zijn de 3 pijlers waar je zelf veel invloed op hebt. Dat is superhandig. Want als je even ‘tussen twee banen’ bent of gaat solliciteren, is het belangrijk dat je fit en energiek overkomt, positief in het leven staat en flexibel genoeg bent om bij een nieuwe baan aan te kunnen sluiten.

In deze workshop neemt Mabel Houdtzagers je mee op reis naar een gezond lichaam, een sterke geest en een wendbaar brein.

Wetenschappelijke inzichten, tips & tricks, kennis en haar ervaringen zullen je handvatten geven om jezelf een sterke basis te geven. Zowel voor jou privé als je toekomstig werkgeluk.

Een half uur voorafgaand aan de workshop kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in de Muiderkerk. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Mabel Houdtzagers (praktijkfides.nl) is coach, gelukzoeker en gezondheidsfreak. Zij is een inspirerend spreker voor wie positief in het leven wil staan. Mabel gelooft erin dat tegenslagen en overwinningen je veerkracht en wendbaarheid verhogen en houdt je graag met liefde een spiegel voor.

Hoe gaat 't eigenlijk met je?

Online workshop, woensdag 13 oktober 2021 14:00-15:30 (na afloop netwerken)

“Hoe gaat het nou écht met je…”, het klinkt zo gewoon en onschuldig. Maar tijdens een netwerk-, sollicitatie- of koffieautomaatgesprek kan er ook meer van afhangen. Dan is het handig dat je ‘een verhaal’ kunt vertellen dat raakt en diepgang heeft. Net zo belangrijk is dat je een wedervraag kunt stellen en open en oordeelloos kunt luisteren naar het verhaal van die ander.

In deze workshop ga je op een creatieve en gestructureerde manier oefenen met een verdiepende manier van gespreksvoering. Voorbij aan de buitenkant, naar de binnenkant, met respect voor ieders grenzen en ‘no go’ gebieden.

Iedereen heeft een levensverhaal en komt daarin vragen tegen. Door daar op een biografische manier naar te kijken, verschijnen die levensvragen in een groter perspectief en kunnen er ook andere antwoorden gevonden worden.

Aan het einde van deze workshop weet je beter wie je bent, welke levensthema’s al je hele leven met je meereizen en hoe je daar woorden aan kunt geven. Bovendien heb je geoefend met echt luisteren naar het verhaal van een ander, en is er echt geluisterd naar jouw verhaal.

Na afloop kun je online napraten en netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in de Muiderkerk. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Maarten Moens (maartenmoens.nl), biografisch coach, trainer en stembevrijder: "Mensen in beweging brengen, uiterlijk en innerlijk, en uitnodigen tot expressie en handelen is mijn passie. We lijden het meest door de gesprekken die we níet voeren. Vitamine E (Eenvoud, Eerlijkheid, Expressie) is mijn medicijn. Zachtmoedig en robuust, zo zou je mijn begeleidingsstijl kunnen noemen."

Jouw cv boven op de stapel

Webinar, woensdag 13 oktober 2021 10:00-11:00

Hoe schrijf je een cv dat de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de persoon achter dat cv - naar jóu dus? Hoe komt jóuw cv boven op de stapel bij een sollicitatieprocedure?

In dit webinar geeft Judith jou tips hoe je dit bewerkstelligt.

Zij licht onder andere toe waarom het maken van een basis-cv belangrijk is, wat de verschillen zijn tussen een chronologisch cv en een vaardigheden-cv, en wanneer je kiest voor een chronologisch cv en wanneer voor een vaardigheden-cv.

Ook bespreekt zij met jou hoe je je ‘droge’ opsomming van je werkzaamheden herschrijft naar successen of resultaten.

Ga meteen aan de slag met de praktische tips uit dit webinar en zorg dat jóuw cv boven op de stapel komt!

Eerdere deelnemers over dit webinar:
"Inspirerend webinar met veel handige tips om mijn cv te verbeteren"
"Fris en rustig gebracht, praktisch goed bruikbaar"
"Gestructureerde uitleg, goed verteld en leuke voorbeelden"

Judith Maas (Inmovimento) is loopbaancoach en expert bij ‘Kanker op de werkvloer’. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 12 oktober 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog deze bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Netwerken met behulp van LinkedIn

Online workshop, dinsdag 12 oktober2021 14:00-15:30

Solliciteren mag altijd. Maar jij als vijftigplusser weet ook dat jouw indrukwekkende cv heel vaak op het “andere” stapeltje komt te liggen. Als vijftigplusser maak jij veel meer kans op een nieuwe baan door aan tafel te gaan bij een potentiële werkgever. Zodra ze met jou in gesprek gaan en jouw energie zien en voelen dan komt het helemaal goed. Maar hoe kom je aan tafel?

In deze workshop helpt Robert Vos je de eerste ongemakkelijke stappen in de goede richting zetten. Want pas op: netwerken is een werkwoord, netwerken is net werken!

De laatste drie kwartier van deze workshop kun je het geleerde ook direct in de praktijk brengen. We gaan dan in breakout-sessies met elkaar netwerken en daarbij ook meteen LinkedIn gebruiken.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Robert Vos (rovos.nl) is de enige mannelijke coach in Nederland die ambitieuze en competente vrouwen helpt om door te stromen naar de top, zodat organisaties en onze samenleving inclusiever worden. Hij gelooft in de onverbrekelijke samenhang tussen man en vrouw.

Ontdek je nieuwe koers

Online workshop, dinsdag 12 oktober 2021 10:00-11:00

Wil jij graag een nieuwe richting op, omdat het werk dat je doet of deed niet meer bij je past? Zou je dolgraag met energie je bed uit springen om aan het werk te gaan?

Ontdek tijdens deze actieve workshop van Suzanne Warmerdam hoe je met behulp van tekenen jouw nieuwe koers kunt vinden. Tekenen wakkert je creativiteit aan, haalt je uit je hoofd en brengt je dichter bij je hart. Zodat je dat kunt volgen en in actie komt. Tekenen zorgt dat je anders gaat denken en doen.

Dat komt heel goed van pas als je nog niet goed weet wat je wilt, en hoe je het aanpakt.

Suzanne leert je om met een paar simpele lijnen alles te tekenen. “Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen”, aldus Suzanne. Onder haar inspirerende leiding start je met de basis - het visuele alfabet - en daarna laat ze je proeven van het echte werk: je gaat tekenen over jezelf en over jouw toekomst. Het zou zomaar kunnen dat er iets verrassends over jezelf naar boven komt in je tekening!

Leg een paar A4-vellen en normale stiften (zwart en enkele andere kleuren) klaar, en ontdek jouw nieuwe koers!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Suzanne Warmerdam (suzannewarmerdam.com) laat je op een creatieve manier ontdekken wie je bent, wat bij je past en waar je heen wilt met je werk. Ze gooide 5 jaar geleden het roer om: na ruim 20 jaar bij grote bedrijven startte ze haar eigen bedrijf waarin ze workshops geeft en coacht. Daarmee volgt ze haar hart en helpt anderen om dat ook te doen.

De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 5 oktober 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar "De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en met elkaar mee te denken.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Werkestafette 25: Samen op weg naar nieuw werk

Online informatieworkshop, dinsdag 5 oktober 2021 13:30-15:00

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vierentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 25 loopt van woensdag 13 oktober tot 24 november 2021.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Werkestafette 25 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 25.

Jouw profilering en zichtbaarheid

Online workshop, donderdag 30 september 2021 14:00-15:30

Wat antwoord jij als mensen vragen: vertel eens iets over jezelf – wie ben je eigenlijk? Ga je dan je hele cv oplepelen? Of zeg je hoeveel katten je hebt? Of vertel je gewoon wie jij bent? In pakweg een halve minuut?

In een halve minuut kun je als vijftigplusser nooit je cv opdreunen. Je hebt te veel meegemaakt, toch?Arme toehoorder die dit allemaal moet onthouden.

In deze workshop geeft Robert Vos jou handvatten om een opvallend, aantrekkelijk én spannend profiel van jezelf te maken, en om dat met vertrouwen uit te spreken. Zodat mensen méér van je willen weten.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Robert Vos (rovos.nl) is de enige mannelijke coach in Nederland die ambitieuze en competente vrouwen helpt om door te stromen naar de top, zodat organisaties en onze samenleving inclusiever worden. Hij gelooft in de onverbrekelijke samenhang tussen man en vrouw.

Werkestafette 25: Samen op weg naar nieuw werk

Online informatieworkshop, donderdag 30 september 2021 9:00-10:30

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vierentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 25 loopt van woensdag 13 oktober tot 24 november 2021.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Werkestafette 25 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 25.

Creatieve wijsheid

Online workshop, woensdag 29 september 2021 10:00-11:15

Wist je dat jouw onbewuste maar liefst 90% van je dagelijkse leven regelt? Denk hierbij aan je hartslag, je spijsvertering, maar ook aan gevoelens en gedachten.

Er schuilt dus ontzettend veel informatie en wijsheid in je onderbewustzijn.

In deze training stimuleert Jolanda van Velsen jou om de kracht van dit onderbewustzijn te gebruiken, met je zintuigen en gevoel te spelen en balans aan te brengen in je dromen, denken, voelen en doen.

Dit doe je door aan de hand van intuïtieve, creatieve schrijfopdrachten en een visualisatieoefening je onderbewustzijn te onderzoeken.

Door vaker op deze manier te schrijven krijg je meer helderheid in je gedachten, waardoor je beter weet wat je wilt en welke stappen je kunt zetten.

Wat je nodig hebt om de magie van je eigen brein te ontdekken is pen, papier en een nieuwsgierige blik!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Jolanda van Velsen (jolandavanvelsen.nl) vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Volgens Jolanda begint echte verandering van binnenuit en is deze zichtbaar en meetbaar aan de buitenkant. Als bedrijfseconoom, coach en trainer weet zij een veilige omgeving te creëren waarin zij anderen enthousiasmeert, motiveert en uitdaagt om mooie resultaten te behalen.

Werkestafette 25: Samen op weg naar nieuw werk

Online informatieworkshop, woensdag 29 september 2021 9:00-10:30

Ben je op zoek naar nieuw werk, maar merk je dat het lastig is om in je eentje al die dingen te doen die daarvoor nodig zijn? Doe dan mee aan de Werkestafette. Dan ga je wél de stappen zetten die je moet doen. Niet in je eentje, maar in een team, begeleid door coaches en trainers.

In de afgelopen jaren organiseerden we al vierentwintig Werkestafettes.

Meer dan 70% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Werkestafette 25 loopt van woensdag 13 oktober tot 24 november 2021.

Lees meer over de Werkestafette en/of schrijf je in voor deze informatieworkshop.

Werkestafette 25 wordt georganiseerd door Werken voor Elkaar samen met ervaren trainers.

Tijdens de informatieworkshop kun je al je vragen stellen en hoor je van ex-deelnemers wat zij eraan hebben gehad.

Na afloop van de informatieworkshop kun je je direct inschrijven voor deelname aan Werkestafette 25.

De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 28 september 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog deze bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Ontdek je talenten

Webinar, maandag 27 september 2021 10:00-11:00

De reden dat de meeste mensen het lastig vinden om werk te vinden dat écht bij hen past, is dat ze gewoon niet goed weten waar te beginnen.

Klinkt dat jou bekend in de oren? Breng daar dan nu verandering in!

“Het is belangrijk om te weten waar jij goed in bent. Dat helpt je namelijk om werk vinden waar je energie van krijgt en waar je voldoening uit haalt!”, licht loopbaancoach Daniëlle Bax toe. “Met een uniek persoonsprofiel kun je een glashelder verhaal vormen van wie jij bent en waarom jij dé oplossing bent voor de werkgever.”

Tijdens haar workshop neemt Daniëlle je mee in

 • wat de 4 redenen zijn waarom het je nog niet gelukt is om je echte natuurlijke talenten te ontdekken

 • welke 3 elementen jouw talent anders maken dan alleen ‘iets dat je goed kunt’

 • een eenvoudig model waarmee jij jouw talenten kunt gaan ontdekken

Zet tijdens deze workshop de eerste stap richting een baan die écht bij jou past!

Daniëlle Bax helpt mensen vanuit haar bedrijf Daniëlle Bax Coaching richting een baan die écht bij ze past door eerst in te zoomen op wie ze zijn als persoon.

De weg naar jouw werkgeluk

Online workshop, vrijdag 24 september 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Wil jij ook graag met plezier naar je (toekomstige) werk gaan en daar jouw ‘werkgeluk’ vinden?

Wat ís werkgeluk eigenlijk? Hoe beïnvloed je het en welke voordelen kun je van werkgeluk ondervinden?

De tijden waarin je bent opgegroeid en wat destijds belangrijk was, zijn veranderd. Joanna Hessels vertelt je in haar workshop over de moderne visie op werken en het geluk wat hier bij zou moeten komen kijken.

Zij neemt je mee op reis naar jóuw ultieme werkgeluk.

Samen bespreken jullie de basisprincipes van werkgeluk en behandelen jullie praktijkvoorbeelden. Zodat jij na afloop concreet aan de slag kunt om jouw eigen werkgeluk vorm te geven en binnen te halen!

Een inspirerende en verrassende workshop die je een nieuwe kijk op werken zal geven.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Joanna Hessels wist al toen ze jong was dat ze psycholoog wilde worden en mensen wilde helpen gelukkig te zijn. Inmiddels is ze afgestudeerd psycholoog en begeleidt ze via haar onderneming GeluksExpert particulieren en organisaties in het inrichten en optimaliseren van werkgeluk.

Design Thinking, hoe werkt dat?

Online workshop, vrijdag 24 september 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Ken je die reclamespotjes met de paarse krokodil nog? Ze maken slechte communicatie tussen klant en bedrijf hilarisch tastbaar. Zoals wij dat allemaal in ons eigen leven ook wel eens meemaken. Vaak is er dan ergens bij het bedrijf iets fundamenteel fout gegaan bij het bedenken van de dienst of het product.

Een manier om dat beter te doen, is Design Thinking. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om de behoefte van klanten of gebruikers boven tafel te krijgen en om er vervolgens diensten of producten bij te ontwerpen die daarop écht aansluiten.

In deze workshop vertelt Quint Oosterwijk je in vogelvlucht wat Design Thinking inhoudt en de stappen die je daarbij kunt onderscheiden.

Wat heb jij daar dan aan? Nou, Quint laat ook zien hoe je Design Thinking in jouw werkzoekproces kunt toepassen. Hij illustreert dat met zijn eigen voorbeeld.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in breakout rooms.

Quint Oosterwijk heeft vanuit een gemengde achtergrond in hospitality en grafisch ontwerp altijd al interesse in de manier waarop bedrijven diensten en producten afstemmen op hun klanten. Hij verdiepte zich in het nieuwe Design Thinking en past dat ook toe op zijn eigen leven.

De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 21 september 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar "De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en met elkaar mee te denken.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Balans met het levenswiel

Online workshop, dinsdag 21 september 2021 11:30-12:30 (vooraf netwerken)

Is jouw leven in balans? Weet jij waar het nog niet lekker loopt, of heb je geen idee?

Wat je kan helpen, is om op een systematische manier te kijken naar de verschillende gebieden in je leven. Maak kennis met het levenswiel.

Dit hulpmiddel geeft inzicht in hoe tevreden jij bent over de verschillende onderdelen en gebieden die het leven en je werk te bieden hebben. Het levenswiel helpt je op een eenvoudige manier om erachter te komen hoe je meer uit het leven kunt halen.

Nieuwsgiering? Doe dan mee aan deze workshop waarin Anneke je meeneemt in de werking en toepassing van het levenswiel.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Anneke Graven faciliteert vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT verandering en verandertrajecten bij individuen en bij bedrijven. Ze zorgt dat medewerkers, teams en leidinggevenden beter snappen wat zij zelf en hun collega’s doormaken. Deze aandacht voor de menskant zorgt dat veranderingen soepeler verlopen en vaker leiden tot het gewenste resultaat.

Leef jij je passies?

Online workshop, dinsdag 21 september 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Weet je wat je het liefste doet en durf je daar ook voor te kiezen? Merk je dat je energie verliest doordat je niet je hart kunt volgen in je werk of in je dagelijks leven?

In deze workshop laat verandercoach Anneke Graven je ontdekken waar je echt blij van wordt en wat je het liefste doet. Oftewel: je passies. Ze neemt je mee in de betekenis van passie en je gaat onder haar leiding aan de slag met je passies. Je gaat voelen, wat dat met je doet.

Geen ingewikkeld zelfonderzoek, maar een heel praktisch en laagdrempelig proces waarbij je ontdekt dat je niet op zoek hoeft naar één passie, maar dat je er meer mag hebben. En dat het helpt om de grote van de kleine te onderscheiden.

Weten wat je passies zijn, is niet alleen handig om een gelukkiger leven te leiden, maar ook voor het vinden van je ideale werkomgeving.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Na afloop van de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Anneke Graven faciliteert vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT verandering en verandertrajecten bij individuen en bij bedrijven. Ze zorgt dat medewerkers, teams en leidinggevenden beter snappen wat zij zelf en hun collega’s doormaken. Deze aandacht voor de menskant zorgt dat veranderingen soepeler verlopen en vaker leiden tot het gewenste resultaat.

De magie van echt succes

Online workshop, maandag 20 september 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Succes is niet altijd het resultaat van hard werken, zorgvuldig plannen en het toepassen van strategieën om ambities waar te maken. Er is ook een andere manier om succes te boeken: vanuit flow!

In deze workshop reikt succescoach Marielle van der Vlies je enkele krachtige principes aan die het plezier in je leven en je werk terugbrengen.

Deze principes zijn voor iedereen eenvoudig toe te passen en stellen je in staat op alle gebieden van je leven succes te boeken, waaronder ook in je werk en in je zoektocht naar nieuw werk.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Marielle van der Vlies (Succesmetjebedrijf.nl) heeft de afgelopen tien jaar talloze ondernemers bijgestaan in het realiseren van persoonlijk en zakelijk succes. Over haar SUCCES-methode schreef ze diverse boeken.

Slim & efficiënt solliciteren anno nu

Online workshop, maandag 20 september 2021 13:30-14:30 (na afloop netwerken)

Je ziet een leuke vacature. Maar hoe kom je er nu achter wat het bedrijf écht zoekt en of dat bij jou past? En hoe zet je dan je cv en sollicitatiebrief zó in elkaar dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek?

In deze workshop leer je van loopbaanexpert Wendy Goudzwaard hoe je een vacature moet ‘decoderen’ om erachter te komen of de baan bij jou past.

En je leert waarom je echt áltijd moet bellen voordat je solliciteert.

Je krijgt ook het recept voor een krachtig en persoonlijk cv en een onderscheidende brief die ervoor zorgen dat jouw kans op een gesprek met 70% wordt vergroot.

Bovendien weet je welke mindset jij nodig hebt om door slim en efficiënt te solliciteren de baan te vinden die echt bij jou past!

Een workshop boordevol tips en informatie voor de sollicitant anno nu!

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in breakout rooms.

Loopbaanexpert Wendy Goudzwaard (Ikbengoudwaard.nl) daagt je uit om veranderingen door te voeren, opdat je meer werkgeluk ervaart. Met haar methode ‘SES: Slim & Efficiënt Solliciteren, in 6 stappen naar de baan die bij jou past’ heeft ze al honderden mensen succesvol begeleid naar de volgende stap in hun loopbaan.

Alles over je droomwerkgever

Online workshop, vrijdag 17 september 2021 10:00–11:30

Belangrijk onderdeel van jouw zoektocht naar nieuw werk is: te weten komen waar je wilt werken. Niet alleen in welke regio en branche en bij welke soort werkgever, maar ook concreet bij welke werkgever.

Heb je een lijstje met werkgevers waar je best zou willen werken, dan is het fijn om wat meer de diepte in te gaan. Via internet kun je heel veel te weten komen over werkcultuur en sfeer, organisatie, uitdagingen en successen van een werkgever.

Superhandig om je lijstje potentiële droomwerkgevers in volgorde te zetten.

De volgende stap is dan natuurlijk zorgen dat je daar in gesprek komt. In de vorm van een oriënterend gesprek of een sollicitatiegesprek.

Dan heb je heel veel profijt van de informatie die je al verzameld hebt.

In deze workshop krijg je van Marc Janssens praktische handreikingen hoe je via Google, LinkedIn, vacaturesites, beoordelingssites en sociale media alles aan de weet kunt komen over jouw droomwerkgever, zodat je nooit meer onvoorbereid een gesprek in hoeft te gaan.

Marc laat je bovendien zien hoe je uitvindt waar je met jouw skills en jouw achtergrond op dit moment de meeste kans maakt om aan het werk te komen.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Marc Janssens is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

Deze tijd biedt heel veel kansen

Online workshop, donderdag 16 september 2021 10:00-11:15

Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze (corona)tijd interessant blijft voor de arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf ook nu omzet maakt?

De snel veranderende wereld biedt ons weinig houvast en zekerheid.

Charlon Imamdi laat ons zien hoe we ons het beste staande kunnen houden op de huidige arbeidsmarkt en binnen de huidige omstandigheden voor ondernemerschap.

“Ontwikkel je en verander mee, zodat je niet achterblijft”, adviseert Charlon. “Door een andere mindset ga je anders denken en anders doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan.”

Laat je inspireren om de kansen van deze tijd te benutten!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Hij zette zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn organisatie Multi-Traject als resultaat. Als Motiverend Spreker is hij een voorbeeld van een toptalent dat alles op alles zet om zoveel mogelijk talent in anderen te (h)erkennen en dit tot optimale bloei te laten komen.

Jouw cv boven op de stapel

Webinar, woensdag 15 september 2021 10:00-11:00

Hoe schrijf je een cv dat de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de persoon achter dat cv - naar jóu dus? Hoe komt jóuw cv boven op de stapel bij een sollicitatieprocedure?

In dit webinar geeft Judith jou tips hoe je dit bewerkstelligt.

Zij licht onder andere toe waarom het maken van een basis-cv belangrijk is, wat de verschillen zijn tussen een chronologisch cv en een vaardigheden-cv, en wanneer je kiest voor een chronologisch cv en wanneer voor een vaardigheden-cv.

Ook bespreekt zij met jou hoe je je ‘droge’ opsomming van je werkzaamheden herschrijft naar successen of resultaten.

Ga meteen aan de slag met de praktische tips uit dit webinar en zorg dat jóuw cv boven op de stapel komt!

Eerdere deelnemers over dit webinar:
"Inspirerend webinar met veel handige tips om mijn cv te verbeteren"
"Fris en rustig gebracht, praktisch goed bruikbaar"
"Gestructureerde uitleg, goed verteld en leuke voorbeelden"

Judith Maas (Inmovimento) is loopbaancoach en expert bij ‘Kanker op de werkvloer’. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 14 september 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog deze bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Omgaan met financiële veranderingen

Online workshop, woensdag 1 september 2021 15:45-17:15

Hoe ga je om met veranderingen in jouw financiële huishouden? Wat te doen als je inkomen verandert? Het wegvallen van inkomsten kan voor onrust en soms zelfs paniek zorgen, terwijl het juist dán belangrijk is om rustig te blijven en overzicht te creëren om vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?

 • Hoe kun je veranderingen accepteren en weerstand loslaten?

 • Wat zijn jouw wensen/doelen en hoe kun je deze realiseren?

 • Welke keuzes maak je?

Als je zorgt dat je financiële randvoorwaarden helder zijn, weet je wat je 'speelruimte' is om werk te vinden. Hoeveel tijd heb je om dingen te onderzoeken? Wat wil je op de langere termijn? Is het ondernemerschap iets voor jou? Of wil je omscholen naar een ander beroep?

Al deze praktische en belangrijke zaken komen aan de orde in de interactieve workshop met budgetspecialist én ervaringsdeskundige Rita Brudet.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Rita Brudet (Celest Financial Education) begeleidt als financieel coach dagelijks mensen tijdens veranderende omstandigheden. Ze ondervond zelf het belang van ondernemend in het leven staan en je niet laten (af)leiden door omstandigheden.

Wolven krijgen geen burn-out

Online workshop, woensdag 1 september 2021 14:00-15:15 (daarna napraten en netwerken)

Werkstress is al jaren beroepsziekte nummer een in Nederland, de werkdruk is ontzettend hoog. In het behalen van targets en een zo hoog mogelijke omzet vergeten leidinggevenden soms aandacht te besteden aan het individu achter de medewerker.

In deze workshop neemt Irene je mee in de leefwijze en het gedrag van wolven.

Wat kunnen wij, mensen, van wolven leren? Waarom krijgen wolven geen burn-out?

Wolven blinken uit in samenwerking; iedere wolf heeft een eigen, specifieke rol en taak in het team. Die rol is niet van boven opgelegd maar van nature ontstaan.

Een duidelijke en passende rol in het team en voldoende ruimte voor ontspanning zorgen ervoor dat een medewerker plezier in z’n werk heeft.

In hoeverre kan en mag een medewerker zijn natuurlijke rol vervullen in een team? Doe mee aan deze gezamenlijke zoektocht naar de goede werkomgeving.

Na afloop van deze workshop kun je in breakout rooms napraten met Irene en onderling netwerken.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Irene van Eijk (wolvenkrijgengeenburn-out.nl) is veiligheidskundige (HVK), auditor in managementsystemen, diergedragsdeskundige én wolvenkenner. Met SHE-loupe legt Irene de link tussen het gedrag van mensen en dieren. Het dierenrijk biedt namelijk verrassende oplossingen voor arbo- en managementgerelateerde vraagstukken en problemen op de werkvloer. Tegelijkertijd wil zij met SHE-loupe meer begrip creëren voor de wolf in het algemeen.

De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 31 augustus 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog deze bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Zoek, vind en blijf jezelf!

Online workshop, vrijdag 27 augustus 2021 11:15-13:00 (voorafgaand netwerken)

Werkzoekend troubadour René Meijer vertelt in alle openheid zijn levensverhaal, zonder zichzelf te sparen. Met persoonlijke teksten en prachtige liedjes, live gespeeld, neemt hij je mee in zijn zoektocht terug naar zichzelf, nadat hij zichzelf volledig was kwijtgeraakt in zijn huwelijk, werk en verslaving.

In deze bijzondere setting vertelt René wat hem heeft geholpen om te herstellen. Hij deelt de hulpmiddelen die hém aan het denken hebben gezet. In de hoop dat die ook jóu een zetje geven en een stap laten zetten in jouw zoektocht.

Hij laat zien dat je als werkzoekende vijftigplusser juist nu in een mooie fase zit en dat je waardevol bent met al je opgebouwde werk- en levenservaring en wijsheid. Deze fase biedt juist mogelijkheden om je leven zo in te richten als jíj dat graag wilt, aldus René. Je krijgt nu de kans om te zijn wie jij écht bent en te leven vanuit jouw dromen en passie!

Voorafgaand aan de workshop kun je een half uur online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Zaanstad. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

René Meijer (renemeijer.nl), 52 jaar, muzikant in hart en nieren en vastbesloten om, zelfs nu in coronatijd, van zijn passie zijn beroep te maken. In de afgelopen drie jaar heeft hij afgerekend met alle negatieve elementen in zijn leven, waaronder een alcoholverslaving.

Maak je uniekheid zichtbaar

Online workshop, vrijdag 27 augustus 2021 09:30-10:45 (aansluitend netwerken)

Wat maakt jou uniek en hoe zorg je dat mensen dat meteen zien?

Tijdens deze workshop daagt imageconsultant Milou Raiman je uit om erachter te komen wie je bent en wat je het allerleukst vindt om te doen. Dat maakt jou uniek.

Vervolgens helpt ze je om dat ook uit te stralen in je houding en in de kleding waarin je je toont aan jezelf en aan anderen. Je zult versteld staan wat kleur daarbij kan doen!

Door het gebruik van de juiste kleuren in je kleding, krijg je meteen een beter gevoel over jezelf wanneer je in de spiegel kijkt. Bovendien kom je op anderen beter over als de authentieke persoon die je bent. Daardoor stijgt je zelfvertrouwen en dat versterkt op zijn beurt weer je uitstraling.

Van deze positieve wisselwerking pluk jij de vruchten in je dagelijks leven. Je zult merken dat je tijdens je ritje in de bus of tijdens het winkelen onverwacht tot gesprekken komt.

Maar je zult er zeker ook voordeel van ondervinden bij belangrijke ontmoetingen, zoals een romantische afspraak, een netwerkbijeenkomst of sollicatiegesprek.

Na afloop van de workshop kun je een half uur online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Zaanstad. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Milou Raiman (verbeterjeimage.nl) is imageconsultant en netwerkcoach. Ze geniet er speciaal van om mensen te laten ontdekken hoe ze hun uitstraling naar zichzelf en naar anderen kunnen verbeteren door aandacht te besteden aan de kleuren waarin ze zichzelf presenteren.

Online matchen met vacatures is het nieuwe normaal

Webinar, donderdag 26 augustus 2021 10:00–11:00

Als je solliciteert op een vacature stuur je meestal je brief en cv per mail of post je ze op een vacature- of werkgeverssite. Er is echter ook een andere manier van solliciteren.

Prekash Ramsing vertelt in zijn webinar over het gratis online platform Connect by Talent dat geen gebruik maakt van cv’s, maar dat uitgaat van jouw competenties, motivaties en ervaringen.

Hij legt uit hoe hij langs deze weg werkzoekers online koppelt aan vacatures bij werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Nieuwsgierig naar Prekash visie op een wereld zonder cv? Volg dan zijn webinar en hoor meteen ook hoe je door zijn samenwerking met SkillsTown toegang kunt krijgen tot meer dan 250 online trainingen in meerdere leervormen en thema’s.

Prekash Ramsingh heeft het maken van verbindingen altijd erg belangrijk gevonden. In het verleden in zijn verschillende onderwijsfuncties, later internationaal en nu vol passie met behulp van artificial intelligence en online assessments op zijn online recruitmentplatform Connect By Talent.

De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 24 augustus 2021 16:00–17:00

Ook in deze zomerse dagen gaan de deuren van onze wekelijkse online ontmoetingsplek gewoon open.

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar "De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en met elkaar mee te denken.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Jouw verhaal op weg naar werk!

Online workshop, dinsdag 24 augustus 2021 10:00-11:30

Als je wat wilt, moet je zichtbaar worden in deze tijd.

We kunnen het ons niet meer veroorloven om te gaan zitten wachten, je moet eropuit!

En of het nu gaat over netwerken, solliciteren, presenteren of over een nieuwe samenwerking, een goed verhaal gaat je helpen om het ijs te breken en direct het vertrouwen te winnen van je gezelschap.

Maar hoe kom je tot een goed verhaal? En welk verhaal is het beste verhaal?

Daarin neemt vertelspecialist Eric van der Steen jou mee in deze extra lange online workshop.

Want: een goed verhaal opent vele deuren!

De workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf de laatste update van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eric van der Steen (EricvanderSteen.com) leert al jaren storytelling aan uiteenlopende groepen, van ziekenhuismedewerkers tot aan bestuurders van grote organisaties. Al deze professionals hebben één ding gemeen: Ze hebben verhalen te vertellen waarmee ze ánderen enthousiast maken voor wat zíj belangrijk vinden.

Overstappen naar het onderwijs

Online workshop, maandag 23 augustus 2021 10:00-11:00

Je kunt het wekelijks lezen en horen: er is een groeiend tekort aan mensen in allerlei branches. Een van de branches waar een tekort aan vakmensen al heel lang knelt, is de sector onderwijs.

Heb jij voor jezelf ontdekt dat je je oude werk niet langer wilt doen, of kunt doen? Dan is een baan als leraar misschien een aantrekkelijk alternatief.

Het Onderwijsloket helpt iedereen die een overstap wil maken naar werken in het onderwijs. In deze workshop vertellen twee adviseurs van deze instelling over de verschillende routes die je als vijftigplusser kunt volgen om leraar te worden.

Moet je net als jonge mensen eerst een hele opleiding volgen, zelf weer helemaal terug naar de schoolbanken? Of zijn er ook andere omscholingsroutes? En hoe lang duurt dat dan, wat is ervoor nodig? En kun je tijdens je omscholing al betaald aan de slag?

Dit en wat je verder wilt weten, daarover kun je adviseurs Eva en Tessa in deze workshop alles vragen.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Tessa Dekker en Eva Velthoven zijn allebei adviseur bij het Het Onderwijsloket (onderwijsloket.com). Van de route naar het leraarschap tot de kosten van een lerarenopleiding: ze weten precies hoe het zit. Bij hen kun je terecht met je al je vragen over werken in het onderwijs!

Hoe kom je aan tafel?

Online workshop, vrijdag 20 augustus 2021 10:00-11:00

Om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek stuur je een motivatiebrief en cv. Maar hoe zorg je dat juist jóuw brief en cv eruit springen?

In zijn workshop put Jesse Geul uit zijn ervaring als recruiter om te vertellen over de valkuilen waar sollicitanten in (kunnen) lopen en besteedt hij aandacht aan hoe je slim kunt opvallen met je brief en cv bij recruiters en anderen die mensen werven.

“Mensen die goed zijn in solliciteren hebben een succesvolle carrière. Daarom help ik ambitieuze mensen graag daar nog beter in te worden”, aldus Jesse. “Zinvol werk is een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle carrière en geluk.”

Doe je voordeel met dit webinar vol tips en advies om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Jesse Geul heeft brede ervaring als recruiter bij een consultancyorganisatie en de Belastingdienst en als zelfstandige. Momenteel werkt hij bij de Nationale Politie als strategisch recruitment adviseur en draagt hij bij aan de instroom, diversiteit en mobiliteit van een altijd actuele organisatie met 65.000 mensen. Daarnaast heeft hij 21 Jobs opgericht, een modern online adviesbureau voor sollicitanten en werkgevers. Want een prachtige carrière gunt Jesse iedereen!

Café De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 31 augustus 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Met deze online ontmoeting willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog deze bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Een frisse kijk op jezelf

Online workshop, dinsdag 17 augustus 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Eri Schoemaker heeft een passie voor geschreven en vertelde levensverhalen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe het is om een verhaal te vertellen in geuren en kleuren.

Ze laat ze je zien hoe je door zelfanalyse kunt onderzoeken of het beeld dat je van jezelf hebt toe is aan een oppoetsbeurt. Bovendien ga je ontdekken hoe je eenvoudig een begin kunt maken met het vervullen van je wens, droom of verlangen.

En dit allemaal om jou te helpen bij je zoektocht naar een baan die écht bij je past. Of misschien wel om eindelijk tot een beslissing te komen om de stap te zetten naar ondernemerschap.

Na afloop ontvang je een format voor een zelfanalyse, zodat je die voor jezelf later kunt invullen.

Voorafgaand aan de workshop kun je een half uur online netwerken in Zoom breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Tegenwoordig schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

Een nieuw beroep, zie je kansen!

Online workshop, dinsdag 17 augustus 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

In deze tijd gaan veel banen verloren, maar er zijn ook volop nieuwe kansen! Ook als je een andere baan zoekt of een nieuw beroep wilt gaan uitoefenen. Passen jouw kwaliteiten wel bij het werk wat je zoekt en zoekt je naar werk wat je altijd al gedaan hebt, of kijk je goed naar de kansberoepen?

Tijdens deze workshop gaat loopbaancoach Pieter Koevoets het hebben over de volgende onderwerpen:

 • Profileren als vakvrouw/vakman en zorgen dat jij een gunfactor gaat kweken.

 • Zorgen dat jij een CV en LinkedIn-profiel hebt waar jouw vakmanschap vanaf spat en dat je daarmee bekend wordt binnen je relevante nieuwe netwerk

 • Zelf het roer in handen nemen door te werken met een targetlijst van bedrijven.

Pieter praat je in deze workshop ook bij over de toestand van de arbeidsmarkt, de laatste ontwikkelingen en de gratis hulpmiddelen en regelingen waarvan je gebruik kunt maken via UWV Werkbedrijf.

Leer in deze workshop hoe je je moet profileren, hoe je kunt solliciteren als vakman/vakvrouw en hoe je jouw toegevoegde waarde over het voetlicht krijgt.

Na afloop van de workshop kun je een half uur online napraten en netwerken in Zoom breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Pieter Koevoets (Werk@cetera) is motiverend spreker, gecertificeerd loopbaancoach, sollicitatietrainer en social media expert bij UWV Werkbedrijf in Utrecht. Met zijn directe, pragmatische aanpak krijgt hij werkzoekers met HBO/Academisch werkniveau en startende ondernemers in beweging.

In 1-2-3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek

Online workshop, maandag 16 augustus 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch?

Op die manier lijkt je netwerk al gauw gegroeid. Maar gaat het ook iets opleveren?

In deze online workshop onderzoeken we met specialist Gert-Jan van Büseck eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan we met elkaar actief aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Voorafgaand aan de workshop kun je een half uur online netwerken in Zoom breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Gert-Jan van Büseck leerde in account- en salesmanagement-functies bij gerenommeerde bedrijven het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

Mentale (veer)kracht

Online workshop, maandag 16 augustus 2021 13:30–14:30 (na afloop netwerken)

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen en blijf je gefocust op de dingen die je wilt bereiken in dit corona-tijdperk?

Het geheim is mentale kracht of veerkracht. Waarom dat zo is en hoe je daaraan werkt, dat kom je in deze workshop te weten van Michael Kortekaas, een van de hunters uit het tv-programma ‘Hunted’.

Michael gaat in op de drie belangrijkste thema's van mentale (veer)kracht:

 1. Presteren onder druk

 2. Omgaan met verandering

 3. Volhouden

Aan het eind van deze workshop begrijp je waarom mentale veerkracht de ‘key indicator’ is voor het voorspellen van succes, gezondheid en geluk in het leven van mensen, teams en organisaties. En hoe jij de juiste mentale hulpmiddelen in kunt zetten om je energie langdurig hoog te houden.

Na afloop van de workshop kun je een half uur online napraten en netwerken in Zoom breakout rooms.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Michael Kortekaas, bekend van 'Hunted', inspireert en coacht al jarenlang mensen, teams en organisaties. Na de Sportacademie werkte hij 12,5 jaar voor Politie en Defensie. Tegenwoordig is hij spreker en ondernemer op het gebied van fitheid, vitaliteit, leiderschap en duurzaam hoge prestaties.

Café De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 10 augustus 2021 16:00–17:00

Ook in deze zomerse dagen gaan de deuren van ons wekelijkse online ontmoetingscafé gewoon open. Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Dit café vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Café De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 3 augustus 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog het Café runt.

Dit café vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Design Thinking, hoe werkt dat?

Online workshop, vrijdag 30 juli 2021 14:00-15:00

Ken je die reclamespotjes met de paarse krokodil nog? Ze maken slechte communicatie tussen klant en bedrijf hilarisch tastbaar. Zoals wij dat allemaal in ons eigen leven ook wel eens meemaken. Vaak is er dan ergens bij het bedrijf iets fundamenteel fout gegaan bij het bedenken van de dienst of het product.

Een manier om dat beter te doen, is Design Thinking. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om de behoefte van klanten of gebruikers boven tafel te krijgen en om er vervolgens een dienst of product bij te ontwerpen dat daarop écht aansluit.

In deze workshop vertelt Quint Oosterwijk je in vogelvlucht wat Design Thinking inhoudt en laat hij je aan de hand van een voorbeeld ook zelf een stukje ervaren van het proces. Zodat jij bij jouw volgende contact met een innovatief bedrijf, weet waarover het gaat.

En misschien kun je Design Thinking in jouw eigen leven wel toepassen op je werkzoekproces...

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Quint Oosterwijk heeft vanuit een gemengde achtergrond in hospitality en grafisch ontwerp altijd al interesse in de manier waarop bedrijven diensten en producten afstemmen op hun klanten. Hij verdiepte zich in het nieuwe Design Thinking en past dat ook toe op zijn eigen leven.

Café De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 27 juli 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Dit café wordt gegeven in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Bouwen aan je financiële basis

Online workshop, dinsdag 27 juli 2021 11:30-13:00 (vooraf 11:00-11:30 netwerken)

Wat te doen als je inkomen verandert? Het wegvallen van inkomsten kan voor onrust en soms zelfs paniek zorgen, terwijl het juist dán belangrijk is om rustig te blijven en overzicht te creëren om vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden.

 • Welke mogelijkheden heb je?

 • Hoe creëer je overzicht in je financiën?

 • Welke keuzes maak je?

Als je zorgt dat je financiële randvoorwaarden helder zijn, weet je wat je 'speelruimte' is om werk te vinden. Hoeveel tijd heb ik om dingen te onderzoeken? Wat wil ik op de langere termijn? Is het ondernemerschap iets voor mij? Of wil ik omscholen naar een ander beroep?

Al deze praktische en belangrijke zaken komen aan de orde in deze interactieve workshop met budgetspecialist én ervaringsdeskundige Rita Brudet.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Rita Brudet (Celest Financial Education) weet uit eigen ervaring hoe het is om financieel onstabiel te zijn. Zelf heeft ze de reis gemaakt naar financiële stabiliteit. Met deze ervaring en haar kennis als financieel adviseur en coach, begeleidt zij dagelijks mensen om weer greep te krijgen op hun geld en hun toekomst.

Koersveranderaars: Jolanda van der Kolk

Interactief interview, dinsdag 27 juli 2021 10:00-11:00

In deze aflevering van Koersveranderaars vertelt Jolanda van der Kolk hoe ze tot de keuze kwam om haar secretariële functie in loondienst te verruilen voor een carrière als zelfstandig coach.

Jolanda werkte vele jaren in loondienst en bekleedde administratieve en secretariële functies bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. In 2018 besloot zij haar eigen coachingspraktijk te starten.

“In mijn leven heb ik veel hulpverleners kunnen observeren. Hierdoor werd het voor mij steeds duidelijker wat niet werkt én hoe het anders kan, zodat het wel effect heeft.” Tijdens dit interview vertelt zij hoe en waarom ze zelfstandig coach is geworden en wat ze gaandeweg heeft geleerd.

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Jolanda voorleggen.

In ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Webinar. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd. Je bent als kijker niet in beeld, dus je hoeft geen microfoon of camera aan te zetten.

Koersveranderaar Jolanda van der Kolk (De Weg Omhoog) is sinds 2018 zelfstandig Life Coach, Remissie Coach en Body and Mind Language Coach. Door haar (levens)ervaring helpt zij mensen zichzelf te vinden en een blijer, gelukkiger en zelfbewuster mens te worden. Haar levensmotto: "Alles mag er zijn, ieder mens is uniek."

Jolanda wordt geïnterviewd door Michiel Keizer.

Alles over je droomwerkgever

Online workshop, vrijdag 23 juli 2021 14:00–15:30

Belangrijk onderdeel van jouw zoektocht naar nieuw werk is: weten waar wilt werken. Dat gaat niet alleen over de regio, de branche en het soort werkgever. Maar ook: welke concrete werkgever.

Heb je een lijstje met werkgevers waar je best zou willen werken, dan is het fijn om wat meer de diepte in te gaan. Via internet kun je heel veel te weten komen over werkcultuur en sfeer, organisatie, uitdagingen en successen van een werkgever.

Superhandig om je lijstje potentiële droomwerkgevers in volgorde te zetten.

De volgende stap is dan natuurlijk: zorgen dat je daar in gesprek komt. In de vorm van een oriënterend gesprek, of in een sollicitatiegesprek.

Dan heb je heel veel profijt van de informatie die je al verzameld hebt.

In deze workshop krijg je van Marc Janssens heel praktische handreikingen hoe je via Google, LinkedIn, vacaturesites, beoordelingssites en sociale media alles aan de weet kunt komen over jouw droomwerkgever, zodat je nooit meer onvoorbereid een gesprek in hoeft te gaan.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Marc Janssens is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

Het kan wél

Online workshop, vrijdag 23 juli 2021 10:00–11:30

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pippi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in anderhalf uur jouw ideale workshop bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan.

Je gaat doen wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

De kracht van jouw verhaal

Online workshop, donderdag 22 juli 2021 14:00-15:00

In deze tijd is zichtbaar zijn erg belangrijk en als je werk zoekt is zichtbaarheid zeker nodig!

Wat helpt bij zichtbaar zijn, is een goed verhaal. Jouw verhaal! Het beste verhaal vertel je zelf en gaat over jouw kijk op werken en leven. Maar hoe doe je dat, een goed verhaal vertellen ?

Vertelspecialist Eric van der Steen neemt jou in zijn workshop mee in een achtbaan van verhalen: jóuw verhalen.

Volgens Eric is storytelling geen rocket science: “Het is gewoon down to earth eenvoudig en toch zijn we vergeten om deze verhalen te vertellen…Hoog tijd dat we daar weer mee gaan beginnen. Want om aan de wereld te laten zien wat jij in huis hebt heb je een goed verhaal nodig. Let’s do it!”

Leer alles wat er te weten valt over ‘verhalenkracht’ - de kracht van jouw verhaal!

Want alle business is personal! Wat heb jíj te vertellen ?

De workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf de laatste update van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eric van der Steen (EricvanderSteen.com) geeft al jaren workshops en trainingen op het gebied van storytelling aan uiteenlopende groepen professionals - van ziekenhuismedewerkers tot aan bestuurders van grote organisaties. Al deze professionals hebben één ding gemeen: Ze hebben allemaal verhalen om te vertellen en te delen, en met deze verhalen kunnen ze anderen inspireren en empoweren.

Vol zelfvertrouwen jouw eigen pad volgen

Webinar, donderdag 22 juli 2021 10:00-11:00

Hoe fijn zou het zijn als jij durft te kiezen voor jezelf - zelfs als je onzeker bent of bang bent voor wat anderen daarvan vinden? Dat jij gaat voor die ene droombaan zelfs als je bibbert van angst of het een heel slechte keuze lijkt?

In dit webinar legt Karlien je uit welke vaardigheden jij kunt ontwikkelen om te leren omgaan met onzekerheid wanneer je voor keuzes staat. Met name keuzes die je eigenlijk wel graag wilt maar niet zo goed durft te maken.

Iedereen heeft een mening, de maatschappij heeft hoge verwachtingen, maar wat wil jíj nu eigenlijk? En hoe ga je om met al die gedachten die dan door je hoofd spoken?

Leer in deze workshop omgaan met onzekerheid wanneer je keuzes maakt voor jezelf, en zet straks vol zelfvertrouwen de eerste stappen op jouw eigen pad!

Karlien Hoenderdos (Gedachtenwereld) is een enthousiaste en inspirerende coach die ervan overtuigd is dat iedereen zijn eigen pad kan en mág volgen. Ze werkt met acceptance and commitment therapy waarbij puur jezelf zijn met je gedachten en het volgen van je waarden centraal staan.

Café De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 20 juli 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog het Café runt.

Dit café wordt gegeven in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Stap voor stap vooruitkomen

Wandeling met online begeleiding, dinsdag 20 juli 2021 10:00-11:30

Wandelen doe je stap voor stap. Ook in je loopbaan neem je telkens een stap op weg naar een nieuw of vervolgdoel.

Net als bij wandelen is het, als je op weg bent naar je doel, belangrijk om af en toe stil te staan en te kijken of je nog op het goede pad loopt.

Tijdens deze wandeling gaat het letterlijk over jouw loopbaan. Terwijl jij in jouw eigen omgeving wandelt, neemt Harry jou online mee om stil te staan bij je loopbaan en een stappenplan te maken.

Buiten in de natuur of in een park maak je je hoofd leeg. Daardoor ontstaat ruimte die je helpt bij het maken van de stappen die je verder brengen.

Vind je het fijn om buiten te zijn en te wandelen? In de natuur of in een park? Alleen en toch samen?

Schrijf je dan in voor deze wandeling en ervaar hoe je stap voor stap vooruitkomt terwijl je geniet van het onderweg zijn!

De wandeling wordt begeleid via Zoom op je smartphone, alleen audio, geen video. Installeer vooraf de Zoom-app op je phone en test mic en geluid. Zorg dat je 'oortjes' aansluit, om geen last te hebben van wind en omgevingsruis. Je krijgt vooraf instructies per e-mail.

Harry den Hertog (50vital4work.nl) is loopbaancoach. Hij helpt vijftigplussers bij het vinden van ander werk. Hij houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Creëer je volgende baan

Online workshop, maandag 19 juli 2021 15:00-16:00

Er zijn voor het eerst in tientallen jaren meer vacatures dan werkzoekenden. En toch zijn er werkzoekenden die moeilijk aan een baan komen. Dat heeft onder andere met een mismatch te maken van beschikbare ervaring en gevraagde actuele kennis.

Een reden om aan jezelf te gaan twijfelen? Cynisch te worden over werkgevers? Niet doen!

Neem je lot in eigen hand. Als je niet past op een vacature, creëer je volgende baan dan zelf. De baan die aansluit bij jouw unieke kennis en ervaring, waarbij je de werkgever uitfiltert die aansluit op wat jij wilt en waarbij je het werk kunt doen dat het beste aansluit bij het leven dat jij wilt leiden.

Hoe je dat aanpakt, dat hoor je in deze uitdagende workshop van loopbaancoach Marjolein Kalter.

Deze workshop wordt uitgezonden vanuit de locatie van Netwerkcafé Amsterdam.

De workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf de laatste update van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Marjolein Kalter is al jaren loopbaancoach voor 45-plussers met en zonder werk die op zoek zijn naar hun volgende loopbaanstap. Ze schreef het boek Creëer je volgende baan op basis van het Baan Als Business model. Veel mensen leerden hiermee hoe ze geïnspireerd aan het werk kunnen blijven.

Anders denken, anders doen

Online workshop, maandag 19 juli 2021 13:30-14:30 + aansluitend netwerken

Het geheim van omgaan met een veranderende situatie. Hoe je met drie simpele principes anders kunt gaan kijken naar hetzelfde!

In deze workshop gaat NLP-trainer Mireille Verhoef erop in hoe gedachtepatronen ontstaan en waarom die niet zo makkelijk te veranderen zijn. Hierdoor kunnen mentale obstakels en angsten ontstaan.

Zij leert je hoe jij anders kunt gaan kijken naar hetzelfde, zodat je keuzes maakt en je doel bereikt!

Door simpele gedachtestructuren wordt in één klap zichtbaar dat het makkelijk(er) kan. Op het eind heb je door wat je zelf anders kunt gaan doen.

Mireille verleidt je om de eerste kleine stap te gaan zetten om een daadwerkelijke verandering te realiseren. Zo krijg jij weer greep op jouw leven en je zoektocht naar nieuw werk.

Dit is een workshop in “wakker schudden”. Want als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Deze workshop wordt uitgezonden vanuit de locatie van Netwerkcafé Amsterdam.

De workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf de laatste update van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Aansluitend aan de workshop, kun je online netwerken in breakout rooms.

Mireille Verhoef (NLP Leadership) geeft al ruim 10 jaar NLP-training en -coaching aan mensen die bereid zijn om naar zichzelf te kijken. Zij heeft hierover een boek geschreven en inspireert anderen met haar werk om anders te kijken naar hetzelfde, zodat je anders kunt gaan doen.

Zoomen doe je zo, voor gevorderden

Online workshop, donderdag 15 juli 2021 14:00–15:30

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou hoe je zelf een videovergadering kunt organiseren met Zoom en wat je moet doen om daar een succes van te maken.

We gaan in op de conceptuele en technische mogelijkheden en beperkingen van Zoom, de verschillende rollen die organisatoren en deelnemers kunnen uitvoeren. We behandelen ook de nieuwste functies, waaronder immersive view en screen share naar breakout rooms.

En we besteden aandacht aan de goede gewoonten en gebruiken die ervoor gaan zorgen dat jouw vergadering een succes wordt.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt zeggen: Leuk, ik organiseer die online vergadering wel.

Deze workshop is voor gevorderden. We gaan ervan uit dat je de beginselen beheerst om deel te nemen aan een door een ander georganiseerde Zoom-sessie.

Installeer vooraf de allerlaatste versie van het programma vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test.

Voor deze workshop moet je meedoen vanaf een laptop of vaste computer. Ongeschikt voor deelname vanaf tablet of telefoon!

Café De Zoete Inval

Online ontmoeting, dinsdag 13 juli 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Dit café wordt gegeven in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Wat is nu precies agile werken?

Webinar, maandag 12 juli 2021 10:00-11:00

Als je nu ergens nieuw aan de slag gaat, is de kans groot dat agile werken in jouw nieuwe werkkring wordt gepromoot. Maar wat houdt deze manier van werken nu precies in? En hoe kun jij je er als sollicitant of opdrachtzoeker op voorbereiden?

Wat agile werken betekent, is voor iedere organisatie anders. Bedrijven willen graag agile werken, hoewel sommige niet exact weten wat het is en vooral niet wat dit betekent.

In zijn workshop neemt Erwin je mee in het jargon van agile werken en vertelt hij over de ins en outs van diverse vormen van samenwerken.

Welke organisaties maken vooral gebruik van agile werken? Is deze samenwerkingsvorm hetzelfde als lean werken en welke vormen van samenwerking bestaan er? Wat zijn de voordelen en zijn er alternatieven? Is het een hype of is het meer dan dat?

Laat je door Erwin wegwijs maken in de terminologie van agile werken, zodat jij beter voorbereid bent op vragen in het sollicitatiegesprek en jij ‘toekomstbestendiger’ wordt!

Erwin Verweij (iFacilitate.eu) is een ervaren enterprise-coach. Hij helpt organisaties in hun verandering naar een meer op mensen afgestemde samenwerking. Daarbij maakt hij gebruik van zijn ervaring met agile werken, Scrum, Kanban en opgeschaalde modellen hiervan. Erwin weet zelfs met Lego mensen op een unieke manier te laten communiceren.

Café De Zoete Inval

Open ontmoeting, dinsdag 6 juli 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deze week word je verwelkomd door een nieuwe gastvrouw: Ingrid van Büseck. Zij neemt deze gewaardeerde rol over van Janita Willems.

Dit café wordt gegeven in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Ontdek jouw weg naar jouw gewenste toekomst

Wandeling met online begeleiding, maandag 5 juli 2021 9:30-11:30

Je kent het wel: Je voelt dat je móet, maar aan het eind van de dag plof je vermoeid op de bank en lijkt het je te ontbreken aan energie om nog iets te doen.

Maar weet je nog die ene keer dat je in de avond wél energie had om nog een wandeling met je vriendin te maken, terwijl je de hele dag al moe was?

Tijdens deze wandeling laat coach Ellemieke Hop Jansen je ontdekken hoe je ervoor kunt zorgen dat je vaker die verborgen energiebron kunt aanboren.

Als deelnemer wandel je in je eigen park of natuurlijke omgeving, waar jij je lekker voelt. Begeleiding door Ellemiek en onderling contact met andere deelnemers elders in 't land gaat via Zoom op je smartphone (alleen audio, geen video).

Op het einde van de wandeling sta je bewust in het hier en nu. Daardoor ben je beter in staat om te werken aan je gewenste toekomst.

En je hebt een persoonlijk doel waar je direct mee aan de slag kunt. Bovendien heb je geleerd hoe je je kunt ontspannen, zodat je ook na deze wandeling zelf in het hier en nu kunt blijven.

De wandeling wordt begeleid via Zoom op je smartphone, alleen audio, geen video. Installeer vooraf de Zoom-app op je phone en test mic en geluid. Zorg dat je 'oortjes' aansluit, om geen last te hebben wind en omgevingsruis. Je krijgt vooraf instructies per e-mail.

Ellemieke Hop Jansen (EHJ Coaching) is wandelcoach en ervaringsdeskundige. Ze helpt mensen om vanuit de chaos in hun hoofd een overzichtelijk en nieuw beeld voor de toekomst te maken. Dit doet ze door gebruik te maken van de natuur, ontspanningsoefeningen, reflectie en humor.

Zoom, Teams en Meet, overeenkomsten en verschillen

Online workshop, vrijdag 2 juli 2021 14:00–15:30

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een video-vergadering in Microsoft Teams of Zoom of Google Meet. Allemaal programma's die helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's.

In deze workshop zetten we Zoom, Teams en Meet naast elkaar en laten we je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn..

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom, Teams en Meet geven we in Zoom.

Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Gebruik bij voorkeur een laptop of PC, dat werkt fijner dan een phone of tablet.

De rest leren we jou in de workshop!

Koersveranderaars: Kaat Schreuders

Interactief interview, donderdag 1 juli 2021 10:00-11:00

In deze aflevering van Koersveranderaars vertelt Kaat Schreuders hoe zij de overstap maakte naar een baan in de zorg.

Jarenlang werkte Kaat als officemanager, coach en trainer tot drie tot vier jaar geleden de twijfel toesloeg. “Wil ik dit werk de rest van mijn leven blijven doen? Of volg ik mijn hart en kies ik voor iets anders?”, vroeg zij zich af.

Kaat besloot tot het laatste en haar keuze viel op werken in de zorg. Een paar maanden geleden rondde zij haar opleiding af en nu werkt zij bij de organisatie waar ze haar leer-werktraject volgde.

Hoe Kaat tot haar carrièreswitch kwam, hoe de zorgopleiding (en tegelijkertijd werken) haar is bevallen, wat ze nu doet en hoe haar toekomstplannen eruitzien, zijn onderwerpen die tijdens dit interview aan de orde komen.

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Kaat voorleggen.

In ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Webinar. Kom op tijd en zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd. Je bent als kijker niet in beeld, dus je hoeft geen microfoon of camera aan te zetten.

Koersveranderaar Kaat Schreuders werkt tegenwoordig in de zorg na eerder als officemanager, trainer en coach werkzaam te zijn geweest. “Om je hart te volgen is vaak de eerste stap voldoende”, zegt zij over haar beslissing om enkele jaren geleden een carrièreswitch te maken.

Kaat wordt geïnterviewd door Michiel Keizer.

Maak kennis met Lean, Agile en Scrum!

Webinar, woensdag 30 juni 2021 14:00-15:00

Kom jij de termen Lean, Agile en Scrum ook zo veel tegen in vacatures? Schrikken deze begrippen jou af? En roepen ze bij jou vragen op als: Vertegenwoordigen deze termen een rage? Wat houden ze eigenlijk in en wat is het verschil tussen de verschillende begrippen? En: Wat betekenen ze voor mij en mijn (toekomstige) werk?

Neem dan deel aan deze online workshop waarin Patrick kort stilstaat bij waar de begrippen Lean, Agile en Scrum vandaan komen en wat ze inhouden. Ook zal hij enkele toepassingen bespreken.

Patrick faciliteert deze workshop vanuit zijn persoonlijke gedrevenheid om mensen verder te helpen en vanuit de filosofie van zijn organisatie ‘growing a better world together’.

Na dit webinar zijn Lean, Agile en Scrum geen vage termen meer voor jou en kun je bepalen in hoeverre ze voor jouw werk of loopbaan toepasbaar zijn.

Patrick de Rooij werkt voor de Rabobank en is een enthousiaste en empathische coach die teams en organisaties helpt om samen de gewenste verandering vorm te geven. Hij inspireert mensen om vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken. Onder het mom van ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’.

Ga naar het archief voor overzicht van meer van onze eerdere online activiteiten.

Wil jij meehelpen of heb je een goed idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio te ontvangen. Dat geeft je de kans om te reserveren voordat alle plaatsen zijn vergeven.