Netwerkcafé Online

Verbinding en inspiratie online

Bij Werken voor Elkaar geloven we in de kracht van persoonlijke ontmoeting én in verbreding en versterking door online interactie.

Nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Dat kun je bereiken in de workshops en ontmoetingen van Netwerkcafé Online.

Hieronder staan de activiteiten voor de komende tijd.

Ontvang aankondigingen en uitnodigingen zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Agenda Netwerkcafé Online

Maandag 20 september t/m zaterdag 25 september 2021

Weer een baan bij een baas of ga je deze keer voor jezelf beginnen, als zelfstandig professional (zp of zzp-er)? Krijg in 1 week duidelijkheid.

Door doelgericht te experimenteren onder deskundige begeleiding kom je erachter of beginnen als zelfstandig professional iets voor jóu is.

Online workshop, donderdag 16 september 2021 10:00-11:15

Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze (corona)tijd interessant blijft voor de arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf ook nu omzet maakt?

De snel veranderende wereld biedt ons weinig houvast en zekerheid.

Charlon Imamdi laat ons zien hoe we ons het beste staande kunnen houden op de huidige arbeidsmarkt en binnen de huidige omstandigheden voor ondernemerschap.

“Ontwikkel je en verander mee, zodat je niet achterblijft”, adviseert Charlon. Door een andere mindset ga je anders denken en anders doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan.”

Laat je inspireren om de kansen van deze tijd te benutten!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Hij zette zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn organisatie Multi-Traject als resultaat. Als Motiverend Spreker is hij een voorbeeld van een toptalent dat alles op alles zet om zoveel mogelijk talent in anderen te (h)erkennen en dit tot optimale bloei te laten komen.

Online workshop, vrijdag 17 september 2021 10:00–11:30

Belangrijk onderdeel van jouw zoektocht naar nieuw werk is: te weten komen waar je wilt werken. Niet alleen in welke regio en branche en bij welke soort werkgever, maar ook concreet bij welke werkgever.

Heb je een lijstje met werkgevers waar je best zou willen werken, dan is het fijn om wat meer de diepte in te gaan. Via internet kun je heel veel te weten komen over werkcultuur en sfeer, organisatie, uitdagingen en successen van een werkgever.

Superhandig om je lijstje potentiële droomwerkgevers in volgorde te zetten.

De volgende stap is dan natuurlijk zorgen dat je daar in gesprek komt. In de vorm van een oriënterend gesprek of een sollicitatiegesprek.

Dan heb je heel veel profijt van de informatie die je al verzameld hebt.

In deze workshop krijg je van Marc Janssens praktische handreikingen hoe je via Google, LinkedIn, vacaturesites, beoordelingssites en sociale media alles aan de weet kunt komen over jouw droomwerkgever, zodat je nooit meer onvoorbereid een gesprek in hoeft te gaan.

Marc laat je bovendien zien hoe je uitvindt waar je met jouw skills en jouw achtergrond op dit moment de meeste kans maakt om aan het werk te komen.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Marc Janssens is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

Online workshop, maandag 20 september 2021 13:30-14:30 (na afloop netwerken)

Je ziet een leuke vacature. Maar hoe kom je er nu achter wat het bedrijf écht zoekt en of dat bij jou past? En hoe zet je dan je cv en sollicitatiebrief zó in elkaar dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek?

In deze workshop leer je van loopbaanexpert Wendy Goudzwaard hoe je een vacature moet ‘decoderen’ om erachter te komen of de baan bij jou past.

En je leert waarom je echt áltijd moet bellen voordat je solliciteert.

Je krijgt ook het recept voor een krachtig en persoonlijk cv en een onderscheidende brief die ervoor zorgen dat jouw kans op een gesprek met 70% wordt vergroot.

Bovendien weet je welke mindset jij nodig hebt om door slim en efficiënt te solliciteren de baan te vinden die echt bij jou past!

Een workshop boordevol tips en informatie voor de sollicitant anno nu!

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in breakout rooms.

Loopbaanexpert Wendy Goudzwaard (Ikbengoudwaard.nl) daagt je uit om veranderingen door te voeren, opdat je meer werkgeluk ervaart. Met haar methode ‘SES: Slim & Efficiënt Solliciteren, in 6 stappen naar de baan die bij jou past’ heeft ze al honderden mensen succesvol begeleid naar de volgende stap in hun loopbaan.

Online workshop, maandag 20 september 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Succes is niet altijd het resultaat van hard werken, zorgvuldig plannen en het toepassen van strategieën om ambities waar te maken. Er is ook een andere manier om succes te boeken: vanuit flow!

In deze workshop reikt succescoach Marielle van der Vlies je enkele krachtige principes aan die het plezier in je leven en je werk terugbrengen.

Deze principes zijn voor iedereen eenvoudig toe te passen en stellen je in staat op alle gebieden van je leven succes te boeken, waaronder ook in je werk en in je zoektocht naar nieuw werk.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Marielle van der Vlies (Succesmetjebedrijf.nl) heeft de afgelopen tien jaar talloze ondernemers bijgestaan in het realiseren van persoonlijk en zakelijk succes. Over haar SUCCES-methode schreef ze diverse boeken.

Online workshop, dinsdag 21 september 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Weet je wat je het liefste doet en durf je daar ook voor te kiezen? Merk je dat je energie verliest doordat je niet je hart kunt volgen in je werk of in je dagelijks leven?

In deze workshop laat verandercoach Anneke Graven je ontdekken waar je echt blij van wordt en wat je het liefste doet. Oftewel: je passies. Ze neemt je mee in de betekenis van passie en je gaat onder haar leiding aan de slag met je passies. Je gaat voelen, wat dat met je doet.

Geen ingewikkeld zelfonderzoek, maar een heel praktisch en laagdrempelig proces waarbij je ontdekt dat je niet op zoek hoeft naar één passie, maar dat je er meer mag hebben. En dat het helpt om de grote van de kleine te onderscheiden.

Weten wat je passies zijn, is niet alleen handig om een gelukkiger leven te leiden, maar ook voor het vinden van je ideale werkomgeving.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Na afloop van de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Anneke Graven faciliteert vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT verandering en verandertrajecten bij individuen en bij bedrijven. Ze zorgt dat medewerkers, teams en leidinggevenden beter snappen wat zij zelf en hun collega’s doormaken. Deze aandacht voor de menskant zorgt dat veranderingen soepeler verlopen en vaker leiden tot het gewenste resultaat.

Online workshop, dinsdag 21 september 2021 11:30-12:30 (vooraf netwerken)

Is jouw leven in balans? Weet jij waar het nog niet lekker loopt, of heb je geen idee?

Wat je kan helpen, is om op een systematische manier te kijken naar de verschillende gebieden in je leven. Maak kennis met het levenswiel.

Dit hulpmiddel geeft inzicht in hoe tevreden jij bent over de verschillende onderdelen en gebieden die het leven en je werk te bieden hebben. Het levenswiel helpt je op een eenvoudige manier om erachter te komen hoe je meer uit het leven kunt halen.

Nieuwsgiering? Doe dan mee aan deze workshop waarin Anneke je meeneemt in de werking en toepassing van het levenswiel.

Deze workshop wordt uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Online kun je deelnemen in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Anneke Graven faciliteert vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT verandering en verandertrajecten bij individuen en bij bedrijven. Ze zorgt dat medewerkers, teams en leidinggevenden beter snappen wat zij zelf en hun collega’s doormaken. Deze aandacht voor de menskant zorgt dat veranderingen soepeler verlopen en vaker leiden tot het gewenste resultaat.

Online ontmoeting, dinsdag 21 september 2021 16:00–17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar "De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en met elkaar mee te denken.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Online workshop, vrijdag 24 september 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Ken je die reclamespotjes met de paarse krokodil nog? Ze maken slechte communicatie tussen klant en bedrijf hilarisch tastbaar. Zoals wij dat allemaal in ons eigen leven ook wel eens meemaken. Vaak is er dan ergens bij het bedrijf iets fundamenteel fout gegaan bij het bedenken van de dienst of het product.

Een manier om dat beter te doen, is Design Thinking. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om de behoefte van klanten of gebruikers boven tafel te krijgen en om er vervolgens diensten of producten bij te ontwerpen die daarop écht aansluiten.

In deze workshop vertelt Quint Oosterwijk je in vogelvlucht wat Design Thinking inhoudt en de stappen die je daarbij kunt onderscheiden.

Wat heb jij daar dan aan? Nou, Quint laat ook zien hoe je Design Thinking in jouw werkzoekproces kunt toepassen. Hij illustreert dat met zijn eigen voorbeeld.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in breakout rooms.

Quint Oosterwijk heeft vanuit een gemengde achtergrond in hospitality en grafisch ontwerp altijd al interesse in de manier waarop bedrijven diensten en producten afstemmen op hun klanten. Hij verdiepte zich in het nieuwe Design Thinking en past dat ook toe op zijn eigen leven.

Online workshop, vrijdag 24 september 2021 11:30-12:30 (voorafgaand netwerken)

Wil jij ook graag met plezier naar je (toekomstige) werk gaan en daar jouw ‘werkgeluk’ vinden?

Wat ís werkgeluk eigenlijk? Hoe beïnvloed je het en welke voordelen kun je van werkgeluk ondervinden?

De tijden waarin je bent opgegroeid en wat destijds belangrijk was, zijn veranderd. Joanna Hessels vertelt je in haar workshop over de moderne visie op werken en het geluk wat hier bij zou moeten komen kijken.

Zij neemt je mee op reis naar jóuw ultieme werkgeluk.

Samen bespreken jullie de basisprincipes van werkgeluk en behandelen jullie praktijkvoorbeelden. Zodat jij na afloop concreet aan de slag kunt om jouw eigen werkgeluk vorm te geven en binnen te halen!

Een inspirerende en verrassende workshop die je een nieuwe kijk op werken zal geven.

Deze workshop wordt live in Zoom uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Voorafgaand aan de workshop kun je netwerken in breakout rooms.

Joanna Hessels wist al toen ze jong was dat ze psycholoog wilde worden en mensen wilde helpen gelukkig te zijn. Inmiddels is ze afgestudeerd psycholoog en begeleidt ze via haar onderneming GeluksExpert particulieren en organisaties in het inrichten en optimaliseren van werkgeluk.

Webinar, maandag 27 september 2021 10:00-11:00

De reden dat de meeste mensen het lastig vinden om werk te vinden dat écht bij hen past, is dat ze gewoon niet goed weten waar te beginnen.

Klinkt dat jou bekend in de oren? Breng daar dan nu verandering in!

“Het is belangrijk om te weten waar jij goed in bent. Dat helpt je namelijk om werk vinden waar je energie van krijgt en waar je voldoening uit haalt!”, licht loopbaancoach Daniëlle Bax toe. “Met een uniek persoonsprofiel kun je een glashelder verhaal vormen van wie jij bent en waarom jij dé oplossing bent voor de werkgever.”

Tijdens haar workshop neemt Daniëlle je mee in

  • wat de 4 redenen zijn waarom het je nog niet gelukt is om je echte natuurlijke talenten te ontdekken

  • welke 3 elementen jouw talent anders maken dan alleen ‘iets dat je goed kunt’

  • een eenvoudig model waarmee jij jouw talenten kunt gaan ontdekken

Zet tijdens deze workshop de eerste stap richting een baan die écht bij jou past!

Daniëlle Bax helpt mensen vanuit haar bedrijf Daniëlle Bax Coaching richting een baan die écht bij ze past door eerst in te zoomen op wie ze zijn als persoon.

Online workshop, woensdag 29 september 2021 10:00-11:15

Wist je dat jouw onbewuste maar liefst 90% van je dagelijkse leven regelt? Denk hierbij aan je hartslag, je spijsvertering, maar ook aan gevoelens en gedachten.

Er schuilt dus ontzettend veel informatie en wijsheid in je onderbewustzijn.

In deze training stimuleert Jolanda van Velsen jou om de kracht van dit onderbewustzijn te gebruiken, met je zintuigen en gevoel te spelen en balans aan te brengen in je dromen, denken, voelen en doen.

Dit doe je door aan de hand van intuïtieve, creatieve schrijfopdrachten en een visualisatieoefening je onderbewustzijn te onderzoeken.

Door vaker op deze manier te schrijven krijg je meer helderheid in je gedachten, waardoor je beter weet wat je wilt en welke stappen je kunt zetten.

Wat je nodig hebt om de magie van je eigen brein te ontdekken is pen, papier en een nieuwsgierige blik!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de nieuwste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Jolanda van Velsen (jolandavanvelsen.nl) vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Volgens Jolanda begint echte verandering van binnenuit en is deze zichtbaar en meetbaar aan de buitenkant. Als bedrijfseconoom, coach en trainer weet zij een veilige omgeving te creëren waarin zij anderen enthousiasmeert, motiveert en uitdaagt om mooie resultaten te behalen.

Online workshop, donderdag 30 september 2021 14:00-15:30

Wat antwoord jij als mensen vragen: vertel eens iets over jezelf – wie ben je eigenlijk? Ga je dan je hele cv oplepelen? Of zeg je hoeveel katten je hebt? Of vertel je gewoon wie jij bent? In pakweg een halve minuut?

In een halve minuut kun je als vijftigplusser nooit je cv opdreunen. Je hebt te veel meegemaakt, toch?Arme toehoorder die dit allemaal moet onthouden.

In deze workshop geeft Robert Vos jou handvatten om een opvallend, aantrekkelijk én spannend profiel van jezelf te maken, en om dat met vertrouwen uit te spreken. Zodat mensen méér van je willen weten.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Robert Vos (rovos.nl) is de enige mannelijke coach in Nederland die ambitieuze en competente vrouwen helpt om door te stromen naar de top, zodat organisaties en onze samenleving inclusiever worden. Hij gelooft in de onverbrekelijke samenhang tussen man en vrouw.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een totaal ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren door te vertellen over het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen of laten.

Wil jij meehelpen of heb je een idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om voortaan vooraankondigingen en uitnodigingen te ontvangen, zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Ga naar het archief voor een overzicht van onze eerdere online activiteiten.