Netwerkcafé Online

Verbinding en inspiratie online

Bij Werken voor Elkaar geloven we in de kracht van persoonlijke ontmoeting én in verbreding en versterking door online interactie.

Nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Dat kun je bereiken in de workshops en ontmoetingen van Netwerkcafé Online.

Hieronder staan de activiteiten voor de komende tijd.

Ontvang aankondigingen en uitnodigingen zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Agenda Netwerkcafé Online

Online workshop, maandag 18 oktober 2021 13:30- 14:45 (na afloop netwerken)

Ken je eigen waarde, wees er trots op én weet de ander ervan te overtuigen. Dat is wat jij nodig hebt om meer uit je carrière te halen, aldus carrièrecoach Simône Verlaan.

Als je jezelf op waarde schat en je maakt dat zichtbaar, zullen anderen ook jouw waarde gaan inzien. Weten wie je bent, daar trots op zijn, en weten hoe je dat in kunt zetten om je doel te bereiken. Of dat nou is een sterkere positie in je huidige baan, je carrièrekansen vergroten of aangenomen worden voor een nieuwe baan of opdracht.

Maar hoe doe je dat? Door je eigen Personal Brand te creëren. Op een manier die bij jou past. Geen oppervlakkig reclamepraatje maar een integer beeld.

In deze workshop laat Simône je zien hoe je hier zelf aan kunt bouwen, met eenvoudige stappen, op een effectieve manier, maar vooral leuk om te doen en een enorme boost voor je zelfvertrouwen!

Na afloop van de de workshop kun je online napraten netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting en rechtstreeks uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Simône Verlaan heeft met haar bedrijf Weg naar Succes al veel mensen naar een nieuwe baan begeleid. Met haar ruime werkervaring en kennis van de arbeidsmarkt, haar praktische aanpak en warme persoonlijkheid weet ze net dat extra te bieden wat nodig is om van ieder traject een succes te maken.

Online workshop, maandag 18 oktober 2021 15:00- 16:00 (voorafgaand netwerken)

Aansprekende verhalen blijven mensen bij. Dat maakt het makkelijker een boodschap over te brengen, een nieuwe baan te zoeken of betekenis te vinden in bestaand werk.

Een goed verhaal is belangrijk om ergens binnen te komen en zorgt dat je opvalt in de massa! De kunst van storytelling helpt om jezelf te promoten, zonder je anders voor te hoeven doen dan je bent.

Voorafgaand aan de workshop kun je online netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting en rechtstreeks uitgezonden vanaf de locatie van Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Laurent Staartjes (Laurentstaartjes.nl) is freelance beleidsadviseur en lokaal politicus. Hij is een ervaren verhalenverteller en helpt (zelfstandige) professionals bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap.

Online workshop, dinsdag 19 oktober 2021 10:00- 12:30 met pauze

Heb je dat ook wel eens? Dan heb je net een netwerkgesprek gevoerd en besef je ineens dat vooral je gesprekspartner het woord heeft gevoerd en dat jij nóg niet weet wat je graag boven water wilde krijgen. Of, je voert een sollicitatiegesprek en langzaam merk je dat je gesprekspartner de regie overneemt. Na afloop denk je: mijn ei heb ik hier niet gelegd en wat weet ik nu werkelijk? Wil ik hier wel werken? Dat wilde ik toch uitzoeken?

Hoe kun je wél snel tot de kern komen in een sollicitatie- of netwerkgesprek? Hoe stel je wel de juiste vragen? Vragen die een ander aan ’t denken zetten.

Joop Kools neemt je in een tweedelige workshop mee in de socratische gespreksvoering, een methode om door oordeelloos luisteren en het stellen van nieuwsgierige vragen tot de kern te komen.

In de eerste helft van deze tweedelige workshop hoor je vooral over het hoe, wat en waarom. Joop zal ingaan op dialogen en op 1-op-1-gesprekken, geïllustreerd met persoonlijke anekdotes.

Dan volgt een pauze van een half uur, met mogelijkheid tot netwerken.

Na de pauze gaan we onder begeleiding van Joop oefenen. Want om deze gespreksmethode onder de knie krijgen, moet je ermee aan de slag. Zo hoopt Joop je te inspireren om daar in de toekomst mee door te gaan. Voor je eigen genoegen én succes.

Neem je goede humeur, pen, papier en spreekzin mee!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting vanuit Netwerkcafé Utrecht in Sterrenzicht. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Joop Kools (Ont-moeting) is gespreksleider en trainer voor socratische dialogen en moreel beraad.

Open ontmoeting, dinsdag 19 oktober 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “De Zoete Inval”. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en ideeën en tips uit te wisselen.

Want hoe basaal je vraag ook lijkt, in gesprek met een groep kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Dit keer word je verwelkomd door Maarten van Nunen, die afwisselend met Ingrid van Büseck en Harry den Hertog deze wekelijkse bijeenkomst runt.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Maarten van Nunen houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van software. En hij houdt van mensen. Hij vindt het leuk om met je mee te denken over oplossingen voor de uitdagingen waarmee jij op dit moment te maken hebt.

Webinar, woensdag 20 oktober 2021 10:00-11:00

Hoe schrijf je een cv dat de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de persoon achter dat cv - naar jóu dus? Hoe komt jóuw cv boven op de stapel bij een sollicitatieprocedure?

In dit webinar geeft Judith jou tips hoe je dit bewerkstelligt.

Zij licht onder andere toe waarom het maken van een basis-cv belangrijk is, wat de verschillen zijn tussen een chronologisch cv en een vaardigheden-cv, en wanneer je kiest voor een chronologisch cv en wanneer voor een vaardigheden-cv.

Ook bespreekt zij met jou hoe je je ‘droge’ opsomming van je werkzaamheden herschrijft naar successen of resultaten.

Ga meteen aan de slag met de praktische tips uit dit webinar en zorg dat jóuw cv boven op de stapel komt!

Eerdere deelnemers over dit webinar:
"Inspirerend webinar met veel handige tips om mijn cv te verbeteren"
"Fris en rustig gebracht, praktisch goed bruikbaar"
"Gestructureerde uitleg, goed verteld en leuke voorbeelden"

Judith Maas (Inmovimento) is loopbaancoach en expert bij ‘Kanker op de werkvloer’. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

Online workshop, donderdag 21 en 28 oktober 2021 10:00-11:30

Wat geeft jou wind? Wat is jouw koers? Hoe zet jij jouw vaartocht zo gemakkelijk mogelijk in gang?

Anders dan deze vragen doen vermoeden, gaat deze tweedelige workshop van Marthe Renders niet over watersport maar over de C uit de populaire ACT-coachingsmethode (commitment), die zij combineert met het maken van een vision board.

In de eerste bijeenkomst, op 21 oktober, pluis je uit wat echt belangrijk voor je is. Waar wil jij je aan committeren? Wat geeft jou wind, wat is jouw koers?

Tussen de twee workshops in bedenk je hoe dat er de komende tijd uitziet. Je maakt het grafisch, en je droomt weg aan de oever van het meer van onbegrensde mogelijkheden. Dat meer is rimpelloos, en zo kan je leven ook zijn.

In de tweede workshop, op 28 oktober, bespreken we hoe je jouw vaartocht zo gemakkelijk mogelijk in gang kunt zetten en gaan we in op Keyless Living.

Neem deel aan deze twee interactieve workshops en ontdek hoe je jouw schip door het oppervlaktewater van het leven zeilt!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Marthe Renders (Ficino Coaching & Consulting) is een frisse bries over de zee vol coaches en consultants. Met vijftien jaar ervaring in de zorgsector, waarvan acht als zelfstandig ondernemer en zes als coach, helpt zij mensen naar opstaan voor hun waarden binnen en buiten het bedrijf waar ze voor of aan werken.

Online workshop, donderdag 21 oktober 2021 14:00-15:00

Je kunt het wekelijks lezen en horen: er is een groeiend tekort aan mensen in allerlei branches. Een van de branches waar een tekort aan vakmensen al heel lang knelt, is de sector onderwijs.

Heb jij voor jezelf ontdekt dat je je oude werk niet langer wilt doen, of kunt doen? Dan is een baan als leraar misschien een aantrekkelijk alternatief.

Het Onderwijsloket helpt iedereen die een overstap wil maken naar werken in het onderwijs. In deze workshop vertellen twee adviseurs van deze instelling over de verschillende routes die je als vijftigplusser kunt volgen om leraar te worden. Ze geven daarbij ook voorbeelden van andere vijftigplussers die de overstap hebben gemaakt.

Moet je net als jonge mensen eerst een hele opleiding volgen, zelf weer helemaal terug naar de schoolbanken? Of zijn er ook andere omscholingsroutes? En hoe lang duurt dat dan, wat is ervoor nodig? En kun je tijdens je omscholing al betaald aan de slag?

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Tessa Dekker en Eva Velthoven zijn allebei adviseur bij het Het Onderwijsloket (onderwijsloket.com). Van de route naar het leraarschap tot de kosten van een lerarenopleiding: ze weten precies hoe het zit. Bij hen kun je terecht met je al je vragen over werken in het onderwijs!

Online workshop, vrijdag 22 oktober 2021 10:00-11:00 (na afloop netwerken)

Achter je kleine LinkedIn-profielfoto kun je een wereld tot leven laten komen. Wist je dat al?

Met deze zogenaamde coverstory krijg jij 30 seconden de tijd om anderen een onderscheidende én onuitwisbare indruk van jezelf te geven.

Of, nog beter, te vertellen waarmee je iemand kunt helpen.

Wil je actiever en effectiever worden op LinkedIn, dan is deze workshop voor jou!

Alles dat je nodig hebt, is je (opgeladen) mobiel.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Na tientallen jaren in account- en salesmanagement functies gooide Gert-Jan van Büseck (GJtalks.nl) najaar 2019 het roer om en volgde een camera-journalistiek-opleiding. Tijdens de lockdown leerde hij de kracht van video op LinkedIn. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring om anderen het plezier, het belang en de waarde van video mee te geven.

Online workshop, vrijdag 22 oktober 2021 11:30-12:30 (vooraf netwerken)

Er bestaan geen banen meer voor het leven. Om aansluiting op de arbeidsmarkt te houden, moet je je zelf blijven ontwikkelen in je vak en in algemene beroepsvaardigheden. Heb jij als vijftigplusser in de afgelopen jaren weinig in je eigen ontwikkeling geïnvesteerd, dan is het zeker nog niet te laat!

HR Adviseur Linda van der Hoop neemt je in deze workshop mee in een denkproces 'outside the box' om je te laten zien hoe jij jouw kansen kunt vergroten door training en opleiding, juist nu je nieuw werk zoekt.

Linda laat je ontdekken hoe gemakkelijk je online kunt studeren. Er zijn diverse platforms waar je heel goedkoop kunt studeren, dus de kosten hoeven geen barrière te zijn.

Misschien ontdek je nog wel nieuwe talenten van jezelf die je nog niet kende. Met nieuwe vaardigheden en kennis vergroot jij straks je kans op een baan en kun je je onderscheiden van andere kandidaten.

Wil jij ook weten welke opleidingen en trainingen je online kunt doen en waar je ze kunt vinden? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.


Linda van der Hoop heeft de afgelopen 20 jaar grote en kleine organisaties geadviseerd op HR-gebied. Steeds weer verbaasde ze zich erover hoe weinig aandacht en tijd mensen tijdens hun loopbaan besteden aan hun eigen ontwikkeling, terwijl dat steeds belangrijker wordt om aansluiting te houden bij de arbeidsmarkt.

Online workshop, dinsdag 26 oktober 2021 14:00-15:00 (na afloop netwerken)

“Het leven is niet bedoeld om je alleen maar zorgen te maken of boos te blijven maken over wat er niet is. Verzet je focus naar wat je wél hebt en wat er wél is.” Dat is het advies dat Victoria Herrero op basis van haar eigen ervaringen aan iedereen zou willen geven.

Juist als je je werk kwijt bent, is het slim om te weten hoe jij jouw gedachten, gevoelens en talenten kunt richten op de toekomst. Makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat dan?

In deze workshop neemt Victoria je mee in het proces om daar te komen. Dat doet ze samen met Arjen Beuckens aan de hand van zijn eigen bewustwordingsproces.

Jij gaat zien hoe belangrijk het is om te beseffen wat je uitstraalt naar andere mensen, wat mensen van jou onthouden als jij een ruimte verlaat. En je leert welke stappen jij nú kunt zetten om uit te zoeken waar je voor staat en wat je wilt met je leven.

Ervaar in deze workshop hoe bevrijdend het is als je de focus kunt leggen op jouw toekomst.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Victoria Herrero (coachingvictory.nl) is empowerment trainer. Ze laat mensen beseffen wat nog wél allemaal mogelijk is in tijden waarin ze het even niet zien zitten.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

Online workshop, dinsdag 26 oktober 2021 15:30-16:30 (voorafgaand netwerken)

Als je geen betaald werk hebt, is inkomen vaak het eerste waar je je zorgen over maakt. Je wilt zo snel mogelijk weer je oude inkomen terug. Dat verlangen naar die oude situatie kan verlammend werken, weet financieel coach Ilonka van Leeuwen.

Zij nodigt je uit om met een andere blik naar inkomen te kijken. Onderzoek waar je écht geld voor moet en wilt uitgeven, nu en in de toekomst. En zoek uit wat je anders kunt doen, zonder levenskwaliteit in te leveren. Zo kun je zien hoeveel je in de toekomst écht minimaal nodig hebt.

In deze workshop neemt Ilonka je mee in haar kijk op inkomen en hoe je op een praktische manier ruimte creëert, zodat je met lef en intuïtie buiten de gebaande paden kunt gaan en een andere invulling voor jouw toekomst kunt vinden.

Ilonka doet dat in gesprek met Arjen Beuckens, die zelf van haar heeft geleerd hoe je je hart kunt volgen zonder precies te weten wat gaat komen. En dat je greep op je financiën kunt houden door telkens een stap te zetten, te kijken naar het resultaat en daarvan te leren voor de volgende stap.

Deze workshop vindt plaats in een Zoom Meeting. Hij wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Alkmaar. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Ilonka van Leeuwen (Lion Advies) is een hands-on financieel adviseur. In praktische gesprekken zonder ingewikkelde termen zorgt ze voor overzicht, pakt ze problemen aan en biedt ze haar klanten vooruitzicht op een gezonde financiële toekomst.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een totaal ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren door te vertellen over het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen of laten.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

Wil jij meehelpen of heb je een idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om voortaan vooraankondigingen en uitnodigingen te ontvangen, zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Ga naar het archief voor een overzicht van onze eerdere online activiteiten.