Netwerkcafé Online

Verbinding en inspiratie in tijden van isolatie

Bij Werken voor Elkaar geloven we in de kracht van persoonlijke ontmoeting én in verbreding en versterking door online interactie.

Nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Dat kun je bereiken in de workshops en ontmoetingen van Netwerkcafé Online.

Hieronder staan de activiteiten voor de komende tijd.

Ontvang aankondigingen en uitnodigingen zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Agenda Netwerkcafé Online

Online workshop, vrijdag 30 juli 2021 14:00-15:00

Ken je die reclamespotjes met de paarse krokodil nog? Ze maken slechte communicatie tussen klant en bedrijf hilarisch tastbaar. Zoals wij dat allemaal in ons eigen leven ook wel eens meemaken. Vaak is er dan ergens bij het bedrijf iets fundamenteel fout gegaan bij het bedenken van de dienst of het product.

Een manier om dat beter te doen, is Design Thinking. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om de behoefte van klanten of gebruikers boven tafel te krijgen en om er vervolgens een dienst of product bij te ontwerpen dat daarop écht aansluit.

In deze workshop vertelt Quint Oosterwijk je in vogelvlucht wat Design Thinking inhoudt en laat hij je aan de hand van een voorbeeld ook zelf een stukje ervaren van het proces. Zodat jij bij jouw volgende contact met een innovatief bedrijf, weet waarover het gaat.

En misschien kun je Design Thinking in jouw eigen leven wel toepassen op je werkzoekproces...

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Quint Oosterwijk heeft vanuit een gemengde achtergrond in hospitality en grafisch ontwerp altijd al interesse in de manier waarop bedrijven diensten en producten afstemmen op hun klanten. Hij verdiepte zich in het nieuwe Design Thinking en past dat ook toe op zijn eigen leven.

Open ontmoeting, dinsdag 3 augustus 2021 16:00–17:00

Wil je in deze zomerse dagen nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog het Café runt.

Dit café vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Online ontmoeting, dinsdag 10 augustus 2021 16:00–17:00

Ook in deze zomerse dagen gaan de deuren van ons wekelijkse online ontmoetingscafé gewoon open. Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen.

Gastheer deze week is Harry den Hertog.

Dit café vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Harry den Hertog houdt van mensen en gezelligheid. Hij is open, eerlijk en nieuwsgierig. Zijn tip: “Door met anderen contact te hebben, leer je het meest over jezelf en het is nog leuk ook!"

Online workshop, vrijdag 20 augustus 2021 10:00-11:00

Om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek stuur je een motivatiebrief en cv. Maar hoe zorg je dat juist jóuw brief en cv eruit springen?

In zijn workshop put Jesse Geul uit zijn ervaring als recruiter om te vertellen over de valkuilen waar sollicitanten in (kunnen) lopen en besteedt hij aandacht aan hoe je slim kunt opvallen met je brief en cv bij recruiters en anderen die mensen werven.

“Mensen die goed zijn in solliciteren hebben een succesvolle carrière. Daarom help ik ambitieuze mensen graag daar nog beter in te worden”, aldus Jesse. “Zinvol werk is een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle carrière en geluk.”

Doe je voordeel met dit webinar vol tips en advies om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek!

Deze vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Jesse Geul heeft brede ervaring als recruiter bij een consultancyorganisatie en de Belastingdienst en als zelfstandige. Momenteel werkt hij bij de Nationale Politie als strategisch recruitment adviseur en draagt hij bij aan de instroom, diversiteit en mobiliteit van een altijd actuele organisatie met 65.000 mensen. Daarnaast heeft hij 21 Jobs opgericht, een modern online adviesbureau voor sollicitanten en werkgevers. Want een prachtige carrière gunt Jesse iedereen!

Webinar, woensdag 15 september 2021 10:00-11:00

Hoe schrijf je een cv dat de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de persoon achter dat cv - naar jóu dus? Hoe komt jóuw cv bovenop de stapel bij een sollicitatieprocedure?

In dit webinar geeft Judith jou tips hoe je dit bewerkstelligt.

Zij licht onder andere toe waarom het maken van een basis-cv belangrijk is, wat de verschillen zijn tussen een chronologisch cv en een vaardigheden-cv, en wanneer je kiest voor een chronologisch cv en wanneer voor een vaardigheden-cv.

Ook bespreekt zij met jou hoe je je ‘droge’ opsomming van je werkzaamheden herschrijft naar successen of resultaten.

Ga meteen aan de slag met de praktische tips uit dit webinar en zorg dat jóuw cv bovenop de stapel komt!

Judith Maas (Inmovimento) is loopbaancoach en expert bij ‘Kanker op de werkvloer’. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

Jouw donatie voor inspiratie

Als jij het belangrijk vindt dat wij kunnen blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een totaal ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren door te vertellen over het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen of laten.

Ga naar het archief voor een overzicht van onze eerdere online activiteiten.

Wil jij meehelpen of heb je een idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om voortaan vooraankondigingen en uitnodigingen te ontvangen, zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.