Netwerkcafé Online

Verbinding en inspiratie online

Bij Werken voor Elkaar geloven we in de kracht van persoonlijke ontmoeting én in verbreding en versterking door online interactie.

Nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Dat kun je bereiken in de workshops en ontmoetingen van Netwerkcafé Online.

Hieronder staan de activiteiten voor de komende tijd.

Ontvang aankondigingen en uitnodigingen zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Agenda Netwerkcafé Online

Online ontmoeting, dinsdag 30 november 2021 16:00–17:00

Heb je een vraag over werk vinden, solliciteren, je weg vinden in het leven? Of gewoon zin om even mensen te zien die met je meeleven en meedenken?

Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen!

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Deze week word je verwelkomd door Ingrid van Büseck, die afwisselend met Harry den Hertog richting geeft aan deze wekelijkse online bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Workshop online + op locatie in Amsterdam, woensdag 1 december 2021 14:00–15:30 (aansluitend netwerken)

Een gezonder voedingspatroon kan je heel wat opleveren.

In deze interactieve workshop van wetenschapsjournalist en gewichtsconsulent Anne Pek leer je hoe zo’n voedingspatroon er volgens de wetenschap uitziet en hoe je die inzichten in de praktijk brengt en tot een prettige gewoonte maakt.

Daarbij besteedt Anne ook veel aandacht aan lekker eten, want een gezond voedingspatroon waar je geen plezier aan beleeft, houd je niet lang vol.

Laat je inspireren in deze workshop, zodat jij voortaan ook “Ja, lekker!” zegt over gezond eten!

Na afloop kun je in breakoutrooms napraten en netwerken.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Zin om op locatie in Amsterdam mee te doen aan deze workshop? Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie.

Anne Pek is wetenschapsjournalist en eindredacteur. Ze werkt onder andere voor Psychologie Magazine en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Daarnaast heeft ze een praktijk als gewichtsconsulent. Op MooiAfgewogen.nl publiceert ze geregeld gezonde, maar vooral ook lekkere recepten.

Workshop online + op locatie in Amsterdam, woensdag 1 december 2021 16:00-17:00 (voorafgaand netwerken)

Mindfulness, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. In de media zie je vaak mooie foto’s van mediterende mensen tegen een schitterende natuurlijke achtergrond. Maar wat is mindfulness nu eigenlijk precies?

Trainer en docent Sabine Beilfuss laat in haar workshop zien dat je om mindfulness in je leven toe te passen niet op een meditatiekussen in een moeilijke houding hoeft te zitten en je hoofd leeg moet maken.

In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt, biedt mindfulness je een aantal praktische technieken, die je helpen om te gaan met stressvolle situaties.

Op stress reageren we vaak op de automatische piloot zonder dat te beseffen. Binnen mindfulness leer je die patronen te herkennen, en gedachten toe te laten zonder te oordelen. Je leert te luisteren naar je ademhaling en daarmee naar de signalen van je lichaam. Dat zijn juist die signalen die we zo gewend waren te negeren - vooral in stressvolle situaties.

Via een aantal oefeningen laat Sabine je met mindfulness kennismaken: onder andere de 3-minuten ademruimte, een korte zogenaamde bodyscan en een korte zitmeditatie.

Het is beslist niet zweverig, het is niet eng: schrijf je in en laat je verrassen!

Voorafgaand kun je in breakoutrooms netwerken.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Meeting Het wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Muider. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Zin om op locatie in Amsterdam mee te doen aan deze workshop? Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie.

Sabine Beilfuss is trainer en docent bij de Regenboog Groep, waar ze met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkt. Van origine is ze opgeleid als danser en choreograaf. Momenteel volgt ze de opleiding MBSR mindfulness trainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Workshop online + op locatie, maandag 20 december 2021 13:30-14:30 (aansluitend netwerken)

Zou jij jezelf kunnen zien als een Loopbaan-Ondernemer” in je eigen loopbaan? Wat zou je daarvoor nodig hebben?

Volgens Rob Smits, oefenmeester in durven, zijn dat een beetje LoopbaanLef en een ondernemende attitude: “In de huidige tijd is ondernemerschap sowieso een competentie die steeds belangrijker is geworden.”

Ontdek in Robs workshop hoe jij daar als ondernemende werkzoekende een goede ‘performance’ in kunt leveren.

Rob voert jou mee in een verhaal waarbij jij inzicht krijgt in waar jij staat in je ondernemende performance met LoopbaanLef.

Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor deze prikkelende workshop vol Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme - en vind uit welke loopbaanstap jij in 2022 neemt!

Deze workshop wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Zin om op locatie in Amsterdam mee te doen aan deze workshop? Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie.

Rob Smits (Bureau voor Durf) is oefenmeester in durven. Op zijn 50e begon hij met lef/durf als zelfstandige en sindsdien helpt hij anderen grip op en/of beweging in werk, ondernemerschap en loopbaan te krijgen en zo de juiste keuzes te maken. Hij geeft training en coaching aan startende ondernemers en aan zzp’ers die een volgende stap willen maken in ondernemerschap. Ook is hij belangenvertegenwoordiger voor de ondernemers in Zaanstad.

Workshop online + op locatie, maandag 20 december 2021 15:00-16:00 (voorafgaand netwerken)

Ontspannen een sollicitatiegesprek ingaan is niet iedereen gegeven.

Als je gespannen bent, ben je meestal niet volledig jezelf waardoor de persoon ‘aan de andere kant’ geen goed beeld krijgt van jouw ware zelf. Daarnaast voelt het meestal onprettig als je meer dan ‘gezond gespannen’ bent.

Herkenbaar?

In deze interactieve workshop van lichaamsbewustzijncoach Daniëlle Noach ga je zelf oefenen en meteen aan de slag om te leren op een ontspannen manier te solliciteren.

Je wordt je op zowel mentaal als fysiek niveau bewust van belemmeringen waar je soms onbewust tegenaan loopt in de voorbereiding op en tijdens een sollicitatiegesprek.

Het resultaat? Een open mind en ontspannen houding waardoor jij tijdens het solliciteren echt kunt laten zien wie je bent!

Deze workshop wordt live uitgezonden vanuit Netwerkcafé Amsterdam in De Thomas. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Zin om op locatie in Amsterdam mee te doen aan deze workshop? Klik hier om je in te schrijven voor deelname op locatie.

Daniëlle Noach was jarenlang secretaresse/PA op de Zuidas, maar is nu lichaamsbewustzijncoach. Terug naar gevoel en intuïtie. Met een persoonlijke aanpak waarin het lijf leidend is, begeleidt zij volwassenen en kinderen die blokkades ervaren terug naar zichzelf. Op dit moment geeft Daniëlle coaching, reiki en massage. Graag deelt zij ervaringen en inzichten om te inspireren.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een totaal ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren door te vertellen over het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen of laten.

Wil jij meehelpen of heb je een idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om voortaan vooraankondigingen en uitnodigingen te ontvangen, zodat je kunt inschrijven voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Ga naar het archief voor een overzicht van onze eerdere online activiteiten.